Sk720+GPS vs BD SX3

gumush

Uye
Katılım
13 Şub 2014
Mesajlar
183
Tepkime puanı
111
Yaş
47
Merhaba
Bu iki unite arasinda kararsiz kaldim. Trex 550E kullaniyorum. Naza-h yerine bu unitelerden birini almak istiyorum. Kurtarma , kurulum kolayligi , diger ucus ozellikleri acisindan iki modeli kiyaslayabilir misiniz ?

Guncelleme oncesinden midir emin degilim ama sk ile ilgili sx3'den daha yavas bir kurtarmasinin oldugu ve titresim konusunda kronik bir sorunu oldugunu okuyorum hep.

Olmadi erhan beyin sattigi urunu alma niyetim var.
 
Sk720+GPS vs BD SX3

Skookum için çok okumak gerekir diyorlar, üniteyi ayarlamak için :) Ama bilmiyorum, bir kere öğrenince gerisi gelir sanırım. Yabancı dil varsa hiç sıkıntı olmaz zaten, herşeyin cevabı bir şekilde bulunur. Erhan var, Emre abi var, az da olsa var yani kullanıcısı...

bd3sx ise ayarlaması bence çok kolay, standart fbl ünite gibi (ikon brain gibi, vbar gibi...) Arayüzleri benziyor yani bu ünitelerin. Eskiden kullanıcısı azdı ama geçenlerde bi kampanya patladı, nerden baksanız bi on kişi daha arttı kullanıcı. Forumda da yeterince bilgi var ayar konusunda.

Bence ikisi de olur, üzmez hiç bir şekilde... Tabii ben olsam "fiyattan dolayı" Erhan'dan alırdım sanırım, çok cazip çünkü ünite+gps için :) Tabii ayar konusunda teknik destek şartıyla :laugh:
 
Sk720+GPS vs BD SX3

Selamlar, bd3sx'im yok, beraber uctugumuz Rasim'in var gayet memnun, ancak sk720'im var ve ben de gayet memnunum. Simdi oncelikle belirlememiz gereken sk720'yi mi, sk720+gps'i mi karsilastiracagimiz, cunku ikisi cok fark ediyor. İstediginiz sadece iyi bir unite ve kurtarma mi, yoksa gps destekli ucus mu onu bastan belirlemek lazim. Gps unitesi sk720'yi tamamen farkli bir yere tasiyor. O uniteyle beraber gps destekli otonom ucus yapabilir, helikopterin gitmesini istediginiz yonu, yada yapmasini istediginiz hareketi belirler ve onu-arkasi, sagi-solu neresi umursamazsiniz. Eve cagirirsiniz, yada belli yukseklikler veya sinirlar icinde ucmasini garanti edersiniz vs vs...

Sk720 ise tek basina bdsx3 gibi cok guzel bir fbl unitesidir. Kronik titresim sorunu yok aslinda, o kisim biraz karistiriliyor. Normal ucus icin isterseniz frame'in uzerine direkt monte edin, titresimden etkilenmez. Sadece kurtarma ve self-level icin belli bir sakinlik istiyor ki, sunger pu jel zealtape gibi arkadaslarla bunu yakalamak da sor degil. Belli bir titresim seviyesine kadar toleransi var ve bu da bd3sx den cok da az degil. Kullanimi guzel, eglenceli, kurulumu her unite gibi, bir kere yaptiktan sonra cok kolay.
 
Sk720+GPS vs BD SX3

Tam dedim Rasim de yaziyodur simdi diye, baktim yazmissin :D

Neyse, ikisi de cok guzel unite, Erhan sk720 ve gps'i cok iyi bi fiyattan satiyodu hala satilmadiysa
 
Sk720+GPS vs BD SX3

Yanitlar icin tesekkur ederim.

Benimde aklima erhan beyin ilani ile girdi zaten :-\

Bir goruseyim kendisiyle.

Aslinda bu durumda yayginligi vs ile sx3 yeterli gelecek ama onda kurtarma icin benim stickleri birakmam yada bir switch'e atamam gerek , acemilikten onu yapamazmiyim diye dusunuyorum ( muhtemelen yaparim ama ) bu nedenle irtifa belirleme ozelligi ile sk'da cok mantikli geliyor.
 
Sk720+GPS vs BD SX3

Şimdi ne kadar ekmek o kadar köfte durumu var. BD3SX 400 dolara satılıyor, hatta bir kampanya denk getirdik 350 artı kargoya aldık. Bu paraya rescue, self level, güvenilir ünite...

Bir şekilde switch atamaları yapılır, çözülmeyecek sorun değil onlar. Spektrum yeni nesil kumanda varsa ben yardımcı olurum switch atama ve mix için. Yeni nesillerde switchler programlanabilir, istediğinize istenilen fonksiyonları atayabiliyorsunuz. Eskilerde durum biraz daha karışık. Hitec veya Futaba için kullanıcıları bilirler.

Skookum gps ile birlikte çok farklı özellikler kazanıyor da, işte fiyat olarak 2bin liralara yaklaşıyor sanırım sıfırı. Erhan'ın ilanda fiyat çok uygundu, siz bir görüşün kendisi ile...
 
Sk720+GPS vs BD SX3

Sk 720 + gps çok farklı bir dünya. Arkadaşa telefon numaramı gönderdim. Ararsa detaylı bilgi veririm. Tabi ki sınırsız teknik destek. :) :) :)
 
Sk720+GPS vs BD SX3

erhaninkini aldik bakalim hayirlisi :thumbup:
 
Sk720+GPS vs BD SX3

Hayırlı olsun. Size nasipmiş.
 
Sk720+GPS vs BD SX3

Hayırlısı olsun, güle güle kullanın. Şimdiden videoları izlemeye ve Alvin in yazılarını okumaya başlayın :)

Bu arada İzmir' in neresinden siniz? 11 saat sonra buluşmamız var sasalı tarafında, müsait olursanız naza h ile son uçuşunuzu görmek isteriz :)
 
Sk720+GPS vs BD SX3

tamerkaymakci' Alıntı:
Hayırlısı olsun, güle güle kullanın. Şimdiden videoları izlemeye ve Alvin in yazılarını okumaya başlayın :)

Bu arada İzmir' in neresinden siniz? 11 saat sonra buluşmamız var sasalı tarafında, müsait olursanız naza h ile son uçuşunuzu görmek isteriz :)
Fbl nin yanında sınırsız teknik danışmanlık aldı. İp gibi olucak helisi. :laugh:) ışallah.