Skookum SK 720 Ve SK GPS Yabancı Kurulum Videoları.

efsunkar3356

Kıdemli Uye
Katılım
18 May 2014
Mesajlar
2,076
Tepkime puanı
0
Yaş
35
SKOOKUM kurulum videoların tümü yabancı dilde. Skooum Firması tarafından hazırlanmıştır. Şimdilik kurulum sırasında bunlardan yararlanmaya çalışırsak, işimiz daha kolay olacaktır.

Tabii ki benim istediğim, videoları Türkçe olarak hazırlamak, ileride inşallah.

1. VİDEO: GİRİŞ
- SWASH SERVO ÖZELLİKLERİNİ GİRİLMESİ
-FBL ÜNİTESİNİN NASIL YERLEŞTİRİLMESİNİN GEREKTİĞİ
-KUMANDA MODEL VE KANAL ATAMASI
-SATALİTE KURULUMU
-SİTİK KALİBRE VE LİMİT TANITIMI
-GYRO HARAKET TANITIMI
-SK 720 FBL SİSTEMİNİN KURULUM YÖNÜNÜ PROĞRAMDA BELİRTME.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


2. VİDEO: SWASH AYAR BÖLÜMÜ
-SWASH SEÇİMİ VE SUB TİRİM BÖLÜMÜ
-PAL AÇI AYARLARI
-ASLINDA ÖNEMLİ VE BİRAZ KARIŞIK BÖLÜMÜ SELF LEVEL BÖLÜMÜ.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


3. VİDEO: KUYRUK AYARLARI
-KUYRUK SERVO ÖZELLİKLERİNİN GİRİLMESİ
-KUYRUK LİMİT DEĞERLERİ
-VE BİLDİĞİMİZ GAİN AYARI

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


4. VİDEO: THROTTLE MAX VE MİN NOKTALARI BELİRLEME.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


5. VİDEO: GOVERNOR AYARI

Videonun orjinal hali için buraya tıklayınız.


6. VİDEO: İLK UÇUŞ İÇİN YAPILMASI GEREKEN KONTROLLER.


Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


7. VİDEO: SELF LEVEL KURULUMU VE NASIL İŞE YARADIĞI


Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Tabii ki, Ingilizce seviyesi iyi olanlar daha ayrıntılı anlayabilirler
 
[Urun]: Skookum SK 720 Ve SK GPS Yabancı Kurulum Videoları.

Öncelikle ellerine sağlık Erhan, çok faydalı ve güzel bir kaynak paylaşım olmuş :thumbup: Konuyu hemen SABITLEYIP, INDEKS sayfamıza ilave edelim :halay:

Bu arada dediğin gibi aslında en güzeli bu videoları senin anlatımın ile Türkçe olarak dinlemek %p Kayıt için elinde zaten güzel bir yazılım var :D En kısa süre içerisinde Türkçe versiyonunu da bekiyoruz ;)
 
Skookum SK 720 Ve SK GPS Yabancı Kurulum Videoları.

Sistemle yeni tanışan arkadaşlar için, bu da benden gelsin, Sk-Gps dijital pusula kalibrasyon yöntemi (Compass Swing) Bu işlem hakkında nette çok fazla bilgi yok ve ilk defa yapacak biri için biraz sinir bozucu olabiliyor. Aşağıdaki videoyu izlemeden önce bilmekte fayda var ki, bu işlemi ilk defada başarılı olarak yapabilen sanırım yok :D HF'te bu prosedürü 100 kez uygulayıp da beceremediğini söyleyenler bile var, ancak bir kere başarılı olup da, işin tekniğini kapınca, sonraki seferler ilk denemede yapılabiliyor, bunun en yakındaki örneği benim. Olay aşağıdaki videoda yapılanları tam olarak yapmak ve bir iki ince detayda bitiyor. Benim ilk 20-25 denemem başarısızlıkla sonuçlanmasına karşın, bir sonraki gün ilk denememde başarılı sonuç elde ettim. Yani üniteye yada sisteme sinirlenmeyin, hata %99.9 sizde.. :D Videoyu izledikten sonra detaylı açıklamayı okumaya devam edin, biraz uzunca oldu ancak adım adım, detaylı yazmaya çalıştım.

Öncelikle bu işleme neden ihtiyaç duyulduğunu anlatayım. Bu işlem akıllı telefonlarda da pusulayı yada navigasyonu açtığımızda zaman zaman yapılması gerekebilen bir kalibrasyon işleminin heli versiyonu. Temelde manyetik pusulanın çevresindeki etmenlerle birlikte oluşan doğal manyetik alanı tanıması ve bu alandaki değişimleri doğru yorumlayabilmesi için gerekli. Kısa videoyu izledikten sonra devam...

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Öncelikle bu işlemi yapmak için açık alanda bulunmamız gerekiyor. Skookum'un tavsiye ettiği minimum açıklık, her türlü bina, araba, elektrik hattı, metal herhangi bir obje vs şeylerden minimum 5m uzakta olmanız, ancak işlemi rahatça yapmak için uçuş alanınızda elektrik hattı, araba, telörgü, şemsiye, bina, ağaç vs herşeyden en az 10-15m uzaklaşıp, zemini olabildiğince düz bir yer belirleyin.

- İşlem yerinizi belirleyin.
- Üzerinizde telefon, saat, anahtar, bozuk para, kemer tokası, yüzük, kolye vs metal olan hiçbir şey olmamalı. Hatta sigara paketi bile.
- Ünite ve gps ünitesini heli üzerinde olması gereken, uçuşa hazır yerlerine güzelce yerleştirip, bağlantılarını yapın.
- İşlem sırasında problem çıkarmaması için helinin pallerini çıkarın, ancak pal vidalarını üzerinde bırakın (helinin doğal manyetik alanına mümkün olduğunca az etki edin).
- Eğer modeliniz ufak bir modelse uçuş pillerini de üzerinde bırakabilirsiniz, ancak büyük modellerde pil ağırlığı işlem sırasında büyük sorun çıkaracağı için, uçuş pillerini çıkarıp, üniteyi başka bir kaynaktan besleyin. Besleme için uçuş pillerini kullanacaksanız, motor bağlantısını mutlaka sökün.
- Skookum'un programında, "Utility" menüsü altından "Swing SK-GPS Compass" komutunu seçin, çıkan uyarılara Tamam deyin birkaç saniye bekleyin ve usb kablosunu çıkarın, üniteye enerji vermiş iseniz, onu da kesin. Ünite bundan sonraki açılışında pusula kalibrasyonu yapmak üzere hazır olacaktır. Eğer başarılı olamazsanız, her defasında bu işlemi yapmak zorunda değilsiniz, başarılı olana kadar ünite bu kalibrasyon modunda açılacaktır.
- Belirlediğiniz yere gidin, heliyi düz zemine koyun ve enerji verin. Ünitenin ışığının sabit yeşil olmasını bekleyin. Bu esnada gps ışığı yavaş yanıp sönen mavi olacaktır. Skookuma göre artık işe başlayabiliriz, ancak benim de uyguladığım bir tiyoya göre, gps ışığı sabit mavi yanana kadar, yani uydu bağlantısı sabitlenene kadar bekleyin. Kalibre işlemi biz dönmeye başlayana kadar başlamayacaktır.
- Gps ışığı sabit mavi olduktan sonra heliyi sarsmadan ve en önemlisi ne kuyruk, ne aileron, ne de elevatör ekseninde döndürmeden, bir kerede yerden alıp, olabildiğince sabit ve düz olarak göhüs seviyenizde tutun. Tutmak için seçtiğiniz pozisyon, kollarınız ileri doğru uzanır şekile değil, dirsekleriniz gövdenize dayalı olacak şekilde olsun ki, helinin ağırlığını kollarınızla değil de, gövdenizle taşıyor olun. (Heli bir 450 ise sorun yok, ancak 700 bir heliyle uğraşıyorsanız ağırlık bir süre sonra sorun olacaktır)
- Şimdi heliyi düz tutarak ve sarsmadan yavaşça heliyle birlikte sağınıza veya solunuza doğru, kendi ekseninizde dönmeye başlayın. Dönüş hızınız videodaki gibi olsun, ne çok yavaş, ne çok hızlı. Bu sırada gps ışığı sabit maviden saniyede bir yanıp sönen maviye dönecektir. Bu swing işleminin başladığını ve tail swing halinde olduğunuzu belirtir. İkinci turun sonunda yada bir yarım tur daha sonra gps ışığı saniyede bir yanıp sönen maviden, saniyede iki kere ardarda yanıp sönen maviye geçecektir, bu tail swing'in bittiğini, elevatör swing'e geçilmesi gerektiğini belirtir. Hemen durun.
- Burada kısacık nefeslenin, helinin düzlüğünü bozmadan kollarınızı biraz daha öne uzatın ve helinin yüksekliğini mümkün olduğunca değiştirmeden, elevatör ekseninde, nose-up yada down fark etmez, heliyi çevirmeye başlayın. Buna başlamak için max 10 saniyeniz var.
- Bu işlemi yaparken helinin kuyruk ve aileron ekseninde dönmemesine, sallanmamasına dikkat edin. Swing işleminin en zor kısmı burasıdır, özellikle 700 gibi büyük makinelerde. Eğer işlemde bir hata meydana gelirse gps ışığı hızlı yanıp sönen maviye dönecektir, işlemi daha fazla uzatmanıza gerek yok, kollarınızı ve sinirlerinizi daha fazla yormayın, enerjiyi kesip, en baştan bir daha başlayın.
- Hala saniyede bir, ardarda iki kere yanıp sönen mavi ışıktaysanız, çok az kaldı, heliyi elevatör ekseninde iki tur yavaşça ve sarsmadan çevirmeye devam edin. Çevirme sırasında ellerinizin birbirine karışması normaldir, birkaç deneme-yanılma sonrasında hangi el nereye gideceğini otomatik olarak bilecektir.
- İki tur sonunda heliyi yine sarsmadan ve bir kerede düz zemine koyun, ve 10-15 saniye, hatta kesin olsun 20 saniye boyunca kesinlikle hareket ettirmeyin, hatta nefes bile almayın :D
- Gps ışığı sabit mavi yanıyorsa heliyi alıp bilgisayarınızın başına gidin ve üniteyi bağlayın. Gps setup kısmında yeşil olarak "Compass swing successfull" yazıyorsa, vatana millete hayırlı olsun, işlem tamam demektir.

Bu sistemin beni en zorlayan kısmı burası oldu, umarım bu yol haritası işinize yarar. Kolay gelsin :yuppi:
 
Skookum SK 720 Ve SK GPS Yabancı Kurulum Videoları.

Büyük modellerde iki kişi ile yapılması önerilir. Kendi ekseni etrafında dönerken tek kişinin bir 700 ü sabit tutması zor. Erhanın Goblin 700 de ayarı yaparken ikimiz beraber yapınca başarılı olmuştu.
 
Skookum SK 720 Ve SK GPS Yabancı Kurulum Videoları.

evet 700 serisi için biraz zor. 2 kişi yapmak zorunlu. ve kalibrasyon da ben, helide uçuş anında hangi ekipmanı kullanıyorsam onlar üstünde iken kalibrasyon yapıyorum. ve gps kablosunun geçiceği yerler özenler seçilmeli. manualinde dediği gibi uzaklıklar ayarlanmalı.

kendi etrafinda dikey ve yatay kalibrasyon için yapılan dönüşler 8 sn sayılarak yapılırsa daha başarılı olur.

zaten diğerlerini arkadaş yazmış. ellerine sağlık.
 
Skookum SK 720 Ve SK GPS Yabancı Kurulum Videoları.

Vay be bu is sandığımdan da detaylı imiş. Paylaşım ıcın teşekkurler arkadaslar.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Skookum SK 720 Ve SK GPS Yabancı Kurulum Videoları.

v4.07 ile gelen yeni "compass swing" yöntemi için bknz: