Spektrum Kumanda DSMX VE DSM2 Desteği Hakkında

Katılım
20 Haz 2018
Mesajlar
63
Tepkime puanı
18
Yaş
23
Konum
İstanbul/Bağcılar
İlgi Alanı
Heli
İyi günler dilerim öncelikle abilerim kardeşlerim.Bir sorum olacaktı.Ben ilerleyen zamanlarda 450 bi model alacağım modeliimde dsmx satalitesi mevcut.Bende bu dsmx e uyumlu bi kumanda alacağım.Tavsiyeleriniz nelerdir.Araştırmalarımdan emin olamadağımı için konu açmak istedim araştırdığım bilgilere göre dx6i kumanda dsmx lere uyuyormuş.Dx7S kumanda da uyuyor dsmx e ama hala emin olamadığım için sizlere sormak istiyorum.DSMX e uyumlu olan kumandalar hangileridir yardımcı olabilirmisiniz ?

NOT:= HALA ARAŞTIRMA AŞAMASINDAYIM

Saygılar Sevgiler...
 
DSMX ve DSM2 Spektrum kumandaların haberleşme protokülüdür. (Bir dönem JR kumandalar da kullandı ama bu kısma girmiyorum.)

DSM2 eski bir protokol, DSMX ile şu an en güncel olan protokol.

Almayı düşündüğün kumandanın spektrum sayfasına girip, hangisini desteklediğini kendin bakabilirsin. Mesela DX6i her ikisini de destekliyormuş.



Burada esas olan alacağın kumand DSMX desteklesin yeter. Elinde zaten DSM2 satellite olmadığı için kumandanın DSM2 desteğinin olmaması sorun değil.

Çünkü istesen de artık sadece DSM2 desteği olan Spektrum Satellite ve alıcı bulamazsın bu saatten sonra.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafa Hacılar
Çok sağol mehmet abi zaten bende spektrumun sayfasından araştırmıştım bu aşşağıda atacağım link beni hep şaşırttı o yüzden konu açmak istedim.DX6i her ikisnide destekliyor evet spektrumun sayfasında 2 çeşit var sanırım bakarmısın.

bunda mesela sadece dsm2 destekliyor :) o yüzden şüphe duydum dx6i den.
 
Bu ilk çıkan DX6i versiyonudur. Yukarıda verdiğim DX6i daha yeni ama artık o da üretilmiyor. Zamanında bende 1 tane vardı DX6i o her ikisini de destekliyordu.

Özetle alacağın kumandayı kontrol etmende fayda var.