Steam Controller Unboxing // Ürün İnceleme

Rasim Öztürk

RcFanatik
Katılım
9 Mar 2013
Mesajlar
7,007
Tepkime puanı
12,193
Yaş
38
Konum
Eskişehir
İlgi Alanı
Heli
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Hizmette sınır yok, sadece rc heli değil :) Huzurlarınızda Steam Controller...

Steam bildiğimiz gibi Valve firmasının, önceleri sadece Counter Strike, Half Life vb. oyunlarının güncellemelerini ve hile koruma özelliklerini sürekli devrede tutmak için çıkardığı arayüzdü. Zaman içinde gelişerek, dünyanın bir numaralı oyun dağıtım, güncelleme, multiplayer oyun ve oyuncular arası sosyal iletişim ağı olarak hizmet vermektedir. Oyun kayıtlarını ve başarımları online takip etme, oyuncular arası oyun içi ve dışı iletişim imkanları, steam workshop ile oyunlara kullanıcılar tarafından modifikasyon yapmalarına ve bunları paylaşmalarına izin veren arayüzleri gibi özellikleri ile fark yaratmaktadır. Barındırdığı oyun çeşitliliği, dönem dönem yaptığı kampanyalar, oyunlara kolay erişim imkanı ve tüm bunları bir çatı altında toplaması ise steam'i oyun konusunda rakipsiz kılıyor.

Son dönemde Valve firması konsol pazarına da göz dikmiş durumda ve gerek kendi çalışmaları gerekse OEM üreticilerinden gelen desteklerle gerçekten sıkı hamleler yapıyorlar. Bunlar Steam Controller gamepadleri, Steam Link gibi bilgisayar-televizyon arası çift yönlü iletişim kuran donanımlar, ve çeşitli üreticilerin girişimleri ile üretilen ve temelde ekran kartı iyi olan bir konsol görevi gören Steam Machine'ler, Linux tabanlı SteamOS işletim sistemi olarak sayılabilir.

Bu yazımızda steam controllera biraz daha yakından eğileceğiz. Önce neden böyle bir gamepade ihtiyaç duyduk, buna bi bakalım;

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Steam Controller sadece spor,dövüş,yarış tipi arcade oyunlara mahkum olmayacak kadar çok yönlü bir kontrolcü.

Dual trackpad leri sayesinde mouse kullanımı da işin içine girmiş durumda. Bu trackpadleri haptic feedback içeriyor yani verdiğimiz komutlara tepkiler kontrolcü tarafından bize çeşitli titreşimler olarak yansıtılıyor.

Kontrolcü Steam'in konsol tipi arayüzü olan Big Picture'da konfigüre edilebiliyor ve kullanılabiliyor. Bütün tuşlar için atamalar, hassasiyet ve tepki ayarlamaları kolayca bu arayüzde yapılabiliyor. Bu arayüz dışında ise kontrolcü sıradan bir gamepad gibi hala kullanılabiliyor.

Ergonomi konusunda söyleyeceğim birşey yok, tek kelime ile harika...

Ön yüzeyde dual trackpad, analog stick, XYAB tuşları, steam arayüz tuşu ve ileri geri tuşları var. Üstte bumper tuşları ve dual-stage trigger tuşları bulunmakta... Altta da diğer kontrolcülerde olmayan iki adet tuş daha var kavradığımız yerlerde, pil kapağının iki yanında.

Kablolu veya kablosuz olarak kullanılabiliyor.


Şimdi kutu açılım ve oyunlarda inceleme videolarıma bir göz atalım ;) İyi seyirler...

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Steam Controller Unboxing // Ürün İnceleme

Rasim senin elinden çıkan her kutu açılımı ve inceleme ayrı bir güzel, ilgili olsak da olmasak da severek okuyoruz, izliyoruz :bravo:
 
Steam Controller Unboxing // Ürün İnceleme

Rasim eline sağlık ve hayırlı olsun diyelim. :thumbup:

İnşallah fazla bağımlılık yapmaz, ben elimden geldiğince bilgisayar oyunlarından uzak durmaya çalışıyorum insan kendini alamıyor. :laugh:

Rasim nerelerde demeyeceğiz inşallah, forum yollarını gözler. :RCKolik:
 
Steam Controller Unboxing // Ürün İnceleme

Öğlen yemeğe çıkıyoruz, soğuk iliklerimize işliyor... Buralar hobi için çok uygunsuz bu aralar.

Sim ara ara takılıyorum da... Bilgisayar oyunlarına eskisi kadar ilgi gösteremesem de, sonuçta steam üzerinde ciddi bir birikimim var ve bazen değerlendiriyorum, özellikle kötü havalarda :)


Forum aktivitesi ise forumla paralel, üç beş gündür durgun gidiyor, ben de aynı şekilde :) Sen paylaşmazsan ben paylaşmazsam tabii durgun olur diyenler olabilir. Benim bahsettiğim daha geniş katılımlar... Ben sürekli başlık açarım sıkıntı değil de... Genel olarak bi yaprak kıpırdamama durumu olunca, benim de hevesim kaçıyor açıkçası. Açıp helifreak falan okumaya başlıyorum o zamanlarda, konuları aklımda biriktiriyorum :D
 
Steam Controller Unboxing // Ürün İnceleme

Bu arada videolara bir iki güncelleme;

Ben bu gamepadi aldığımda (19 kasım), türkiye içi veya avrupada yoktu. Yoksa amerika çok da önceliğim değil. Neyse ürünün fiyatı 50 dolar, 7 dolar küsür de kargosu var. Ekstreye yansıyan kargo dahil 167 lira...

Şimdi gittigidiyorda varmış, tabii fiyat beklendiği üzere kazık... 300 lira yurtiçi...