Telemetri modülü

Mustafa Baydaş

Çalışkan Uye
Katılım
18 Nis 2016
Mesajlar
201
Tepkime puanı
1
Yaş
29
İlgi Alanı
Multikopter
İyi günler arkadaşlar biz İHA yarışmasına katıldık.Telemetri modülü olarak 433 915 MHz lik modülleri kullanamıyoruz.Wifi modülü mesafesi kısa olduğu için yeterli değil.Gsm modülü üzerinden nasıl bir bağlantı yapabiliriz veya wifi modülün aktarım mesafesini nasıl arttırabilirsiniz.Yardimci olabilir misiniz
 


Belki çözüm olabilir Mustafa Bey.
 
915 ve 433 MHz herkes bu modülü kullandığı için frekans karışabilir.Bundan dolayı wifi veya 3g GSM modülü kullanarak yapmamız gerekiyor.

Wifi telemetri verici modülünün mesafesini nasıl attirabiliriz
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yarisma gibi kalabalik yerlerde wifiye guvenmek yari yolda birakabilir. Cogu ism transreceiveirde frekansi kendin ayarliyorsun. Yani 433mhz evet ama aralik cihaza gore degismekle birlikte 430 - 470 mhz.
 
433 mhz neden yasak olsunki bence ondan emin olun 915 mhz telefon frekansiydi sanirim onun yasak olmasi normal
 
Frekans karışması gibi bir risk varsa, buna karşı yarışmayı düzenleyenlerin önceden önlem alması gerekir. Eğer böyle bir şeyden haberleri yoksa siz önceden uyarabilirsiniz. Önlem de çok basit, modelciler yıllarca bu şekilde uçtular. Bir saha amiri olur, elinde bütün katılımcıların listesi olur, yanlarında da hangi frekansı kullanacakları yazar, amir de bunu kontrol eder.
 
Menzil alt sınırınız nedir bilmiyorum ama LoRA işinizi gorebilir.