Titreme ve salanma sorunu

Katılım
19 Mar 2017
Mesajlar
15
Tepkime puanı
0
Yaş
29
İlgi Alanı
Uçak
Herkese merhaba,

Hemen konuya hızlıca giriş yapıyım ;D Dronu arm ettikten sonra gaz veriyorum biraz havalandıktan sonra kendiliğinden sol tarafa doğru 10-15 cm gidiyor ben stickle düzeltiroum bu sefer geriye dogru kendiliğinden gidiyor bunun sebebi ne olabilir kumanda trim ayarlarıyla alakalı olabilir mi ? :eek:kuyun: şimdiden ilginize teşekkür ederim
 
Titreme ve salanma sorunu

Zafer SAHIN' Alıntı:
Arkadaşlar merhabalar,

Özellikle yeni başlayan arkadaşlarımızın, ellerindeki modellleri hemen kullanabilmek istemelerinin heyecanı ile yaşadığı sorunlar ile alakalı olarak sordukları sorularda hiç bir detay vermeden, sorularına cevap beklediklerini görüyoruz. Bu durumda bizim cevap vermemiz zaten mümkün olmayacaktır.

Sırf modelcilik hobisinde değil, diğer tüm uğraşlarda olduğu gibi, elimizdeki cihazları kullanabilmemiz için, elimizdeki cihazın nasıl çalıştığını biliyor olmalıyız. Bunun için ilk başvurulacak kaynak, doğal olarak elimizdeki cihazların kullanım klavuzlarıdır. Elimizdeki cihazların kullanım klavuzlarını okumadan, cihazımızı tanımadan kullanmaya çalışmak zaten bir sorun oluşması için başlıbaşına bir sebeptir.

Ayrıca forumumuzda biraz zaman geçiren tüm arkadaşlarımızın gördüğü üzere, bu hobi sadece "modeli uçurmak" ya da araba için "sürmek" ile alakalı değildir. Yapmak, inşa etmek, güvenlik kurallarına dikkat etmek, bu hobinin bir kültür olduğunun farkına varmak da bu hobinin bir parçasıdır. Tabii ki bilgi ve tecrübe bir anda elde edilecek bir şey değildir, okuyarak, üzerinde emek harcanarak ve çalışarak elde edilir.

Biz de forumumuzda bunu amaçlıyor durumdayız. Modellerinizi tanımanızı, sorunlara kendinizin tanım koymasını ve kendinizin çözmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Yukarıda da belirttiğim üzere bir anda olacak bir şey değil bu tabii ama en basiti kullanım klavuzunu bile okumadan sorununuzu bizim çözmemizi istiyorsanız biz size yardımcı olmayız. Fakat kendi hobiniz için en az bizim harcadığımız emek ve çabayı göstermeye hazır iseniz size zamanımız ve bilgimiz ölçüsünde elimizden gelen yardımı yapmaya çalışacağımızı görebilirsiniz.

O sebep ile bir sorun yaşadığınızda öncelikli olarak şunları yaptığınızdan emin olun.

1 - Cihazlarınızın kullanım klavuzunu mutlaka ama mutlaka okuyun.
2 - Yaşadığınız sorunu, yukarıda bulunan " " butonunu kullanarak aratın, benzer sorunları olan ve sorununu çözmüş olan bir çok kişi olduğunu göreceksiniz. Zaten halihazırda paylaşılmış olan bilgilerden faydalanın.

Eğer sorununuza çözüm bulamadıysanız, lütfen aşağıdakileri açık, anlaşılır bir dille ve Türkçe kurallarına uyarak belirtin. Siz kendi sorununuzu anlayıp anlatamıyorsanız, karşıdakilerden de sizi anlamasını lütfen beklemeyin :) ...

1 - Forumumuzun bir çok üyesi var ve tüm üyelerimizin hangi ekipmanı kullandığını ezbere bilmemizin mümkünatı yok ... Kullandığınız ekipman nedir ?
* kontrol kartı
* esc
* motorlar
* gövde/kit
* kumanda
* alıcı - verici
* varsa gps v.b. ek kartlar

2 - Sahip olunan bilgi seviyesi nedir ? Daha önce hiç benzer bir ekipman kullanıldı mı ?

3 - Yaşanan sorunu, düzgün ve anlaşılır bir ifade ile açıklayın, sorun nedir, nasıl yaşanıyor, sorun hangi adımlar izlendiği zaman, hangi şartlar altında ortaya çıkıyor ?

4 - Sorunun kaynağı olduğu düşünülen ekipmanın yerine başka bir tane takılarak deneme yapıldı mı ?

5 - Sorunu açıkça gösteren bir fotoğraf ya da video çekebilir misiniz ?

Siz kendinizi açık ve anlaşılır bir şekilde ifade ettikten sonra da biz de size elimizden gelen yardımı yapmaya çalışıyor olacağız.

Herkese iyi forumlar ve kırımsız uçuşlar...
 
Titreme ve salanma sorunu

Tekrardan merhaba hocam kusura bakmayın ilk önce forum da ara kısmını kullandım ama sadece ilk sayfa başlıklarına göz gezdirdim açıkçası

öncelikle daha önce sadece oyuncak sınıfı bir quad deneyimim oldu onuda 2-3 kere uçurmuşluğum yoktur hep rüzgar alıp götürmüşt.Cihazda sorun olmayan bir şey bile bana sorun olarak geliyor olabilir kullandığım model eachine eb185 sadece evin içinde ufak havanladırdım dışarıda hiç denemedim( Esenler de oturuyorum dışarıda boş bir yer bulsam bile insanlar uzay mekiği kullanıyormuşum gibi etrafımda toplanıp aşırı sorun sormasından rahatsız oluyorum heycanlanıp sağa sola düşürüyorum)
quadı uçurmaya başladığımda hafif bir gaz veriyorum yerden 7-8cm kaldırıyorum yaptıgım tek şeyin bu olmasına rağmen quad sağ geriye doğru hareket ediyor demin kumandaya trim ayarı yapmaya calıstım bu seferde sol ileri hareket etti ortasını bulamadım daha şimdi biraz daha iyi ama tam düzelmedi bu tarz cihazlar da mesela gaz verdiğimizde yerden 10 cm yükseldiğini varsayalım yükseldiği yerde hiç kıpırdamadan sabit durması mı gerekiyor yoksa sağa sola hafif 5-6 cm hareket etmesi mi normal ? cihazı angle mod da kaldırıyorum bazen kaldırdığım zaman drone aşırı titriyor türbülansa giren uçak gibi oluyor

Tekrar eksik bilgi verdiysem kusuruma bakmayın kafam aşırı dolu dikkatim hafif dağınık

Teşekkür Ederim
 
Titreme ve salanma sorunu

Gyro kalibrasyonunu doğru yaptığınızdan emin olun. Mümkünse su terazisi ile dengelenmiş bir platform üzerinde gyro kalibrasyonu yapınız. Trim ayarları en son çare kullanılması gereken ayardır.
 
Titreme ve salanma sorunu

hocam onu bir daha yapayım bir de bu quadra yı 3 tarafa 360 derece çevirdiğimiz bir şey vardı onu pek beceremedim onun ne işe yaradığını bilmiyorum ondan da kaynaklanıyor olabilir mi ?
 
Titreme ve salanma sorunu

Kumpas dansı çok severim,

:)

YouTube ta compass calibration diye aratın birçok video çıkacaktır.

DragonFLY...
 
Titreme ve salanma sorunu

Ercan ÇINAR' Alıntı:
Kumpas dansı çok severim,

:)

YouTube ta compass calibration diye aratın birçok video çıkacaktır.

DragonFLY...

Zamanında Skookum ile gps kullanırken, modelde 700'lük heli olunca, elim kolum kalmazdı kalibrasyonu yapıcam diye :D Ciddi güç gerektiriyordu. Sonra kalibrasyon metodunu değiştirmişlerdi de, biraz rahatlamıştı o iş... İlk denememde bütün gün uğraşıp, beceremeyip uçamamıştım, sonra çözmüştüm olayı, sene 2014 :D