Trex 450 SE GF mi HK450 SE V2 mi

TÜRKALP KUCUR

Çalışkan Uye
Katılım
29 Şub 2020
Mesajlar
309
Tepkime puanı
490
Yaş
42
Konum
İSTANBUL
İlgi Alanı
Hepsi
Merhaba

almayı düşündüğüm iki model var ;

ilki Trex 450 SE GF ikincisi trex 450 clone , yedek parça bakımından vs. hangisini alsam daha iyi olur?
 
  • Beğen
Tepkiler: Taha KOÇAK
Yok Özgür bey açıkçası eski model olduğunu bile bilmiyorum , bir de yani deneyim kazanayım bir sonraki adımda daha iyisini kullanırım diye düsünüyorum
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Taha KOÇAK
ilki Trex 450 SE GF ikincisi trex 450 clone , yedek parça bakımından vs. hangisini alsam daha iyi olur?
O kadar eskiler ki, 9 yıllık modelcilik hayatımda ben bile bu modellere yetişemedim ve sahada görmedim :) uzak durun yedek parçasını bulamazsınız :saygilar:
 
Kırım illa olacak, kıra döke toplayıp öğrenmek için klone 450 tavsiye ediyorum(mallyeti düşürmek yedek parça ucuzluğun) , 450 sev2 veya pro modelleri arasında klone bir model tavsiye ederim, sonra ben bu işi beceriyorum pilotajıma da güveniyorum dedikten sonra, orijinal bir enaz 550 sınıfı adam akıllı toplanmış bir model ile yoluna devam etmenizi tavsiye ederim.

Mesala benim aktif olarak uçurduğum, Copteriz 450 se v2.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Kuyruğun mutlaka kayışlı olmasını şiddetle tavsiye ederim.
 
Bence yine yanlış model. Uçmayı öğrenilecek ve Kırım yalanacak modelin 3 pal ve Scale görünümlü olmasına bence hiç gerek yok, aksine extra sorun ve sıkıntı.

Evet Mehmet abi katılıyorum. Model helikopterlerin 2 pal olması hem daha iyi bir görünüm hemde daha az maliyettir.
 
450 pro kasalar alacağınız eskimiş en yeni kasalar . 450L kasalar onlardan sonra çıkmış ve daha sonrada diğerleri geliyor . Bugün parçalarını sorunsuz bulacağınız helikopterler 450 pro dan başlar . Onların geneli klon helikopterdir . Orjinali ise trex 450 produr . Benim size tavsiyem ana kasası ( main frame ) 450L olan bir helikopter toplayın . Diğer parçalarını pro ile birleştirin veya onlarıda L kasa parçalar toplayın . Pro kasanın ana gövdes L kasadan biraz daha ufaktır ve kablolama , servo yerleştirme alanı biraz daha ufaktır . Donanım olarak 3S ve 6S donanım her ikisinede uyar . Mesela ben Garrt 450 frame ile tarot 450 pro parçalarını 3S lipo ya göre topladım çünkü 3S lipo seçeneği 6S e göre hem daha fazla hemde ulaşması daha kolay . Benim tavsiyem eğer 450 sınıfı bir helikopter istiyorsanız başlangıç için kit almak yerine kendiniz toplayın . Ne nedir ne ile nasıl kombine ediliri öğrenirsiniz hemde kendi helikopterinizi toplama keyfini yaşarsınız .
 
Madem başladım bu başlık altında detayları verelim , merak eden arkadaşlar bu başlık altında görebilsin 450 sınıf helikopterleri ve detaylarını .

Bu linkte 450 sınıfı helikopterlerin her türlüsü var . Buradan bakın ve inceleyin . Bunların pro modellerinden başlayan klonları inceleyin . Tarot , Garrt , Alzrc vs. gibi . Tarot ve alzrc parçalar boldur . Garrt daha çok elektronik ve ana kasa üzerine bir şeyler yapıyor . Bunları inceledikten sonra sormak istediklerinizi burdan sorun bizde elimizden geldiğince yardımcı olalım .



@Ali Yalçın Beyin söylediği kuyruk seçimini kayışlı yapma imkanınız var .Zaten iki seçeneğiniz var .( 450 L sınıfın kuyruğu uzun olduğu için yanlış bilmiyorsam ona göre üretilmiş bir kayış yok )
1- Torque tube ( kuyruk bomu içinde ince uzun bir çubuktur. Öndeki dişli setinden kuyruk rotor dişlilerine aktarımı sağlar )
2- Kayış ( Kuyruk bomu içinde sonsuz işareti şeklinde konumlandırılır ve öndeki dişli setinden kuyruk rotor dişlilerine aktarımı sağlar )

Torque tube aktarımı daha fazladır fakat kırımlarda her seferinde yamulur veya kırılır . Hatta kırılmadığı durumlarda dişli setlerinin sıyrılmasına bile sebep verebilir . Yani kaza durumlarında basit bir kaza dahi olsa helikopterin birçok parçasına zarar verme ihtimali yüksektir .
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Kayış ise bildiğimiz lastik kayıştır . Kaza durumunda kendine hasar verir ve kolay kolay dişlilere zarar vermez . Aktarım hızı daha azdır ama neticede hem kayışı hemde torque tube kullanan bir sürü pilot var .

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol