Trex 450 yerden kalkmıyor

SerhatYanardağ

Yeni Uye
Katılım
25 May 2021
Mesajlar
39
Tepkime puanı
10
Yaş
31
Konum
Istanbul
İlgi Alanı
Heli
Herkese merhaba arkadaşlar.

Helikopteri geçen gün 1 dakika civarında uçurdum. Indiginde pil ısınmış ve hafif şişmiş gibiydi. Balance charge yapıp dün ve bugün tekrar uçurmaya çalıştım fakat yerden kalkmadı.

Bugün pili tamamen doldurup elektronikçide voltaj ölçümü yaptırdım. 3.8v çıktı garip bir şekilde.

Gaz eğrisi 0 60 80 90 100 , pitch ise Çubuk en altta -2 derece , gaz %60 civarinda iken 5.5 derece ve en yüksek çubukta 11 derece. Ayarlarla oynamama rağmen kalkmadı. Pil ile ilgili olabilir mi?
 
serhat selamlar,
pilin pert olmus. sakin tekrar şarz etme. yeni pil tedarik edince uçarsin. bu pil kırıma neden olabilir
 
Bende benzer durumu uçağımda yaşamıştım. Önceki gün güzelce uçtuğum uçak yerden kalmadı meğer pilin tek hücresi ölmüş...
 
Cevaplar için teşekkürler. İkinci el pil alıp şansımı denemeli miyim yoksa direkt sıfır pil mi almalıyım? Düşünceleriniz nelerdir?
 
Tanıdık bildik birinden pillerin hala gideri varsa uygun fiyata ikinci el alınabilir. Hani şöyle ara ara havalandırayım diyorsan. Tabi yukarıdaki kriterleri piller eline geçmeden anlamak zor. Yani sıkıntılı bir durum. Eğer sürekli uçuş yapacam diyorsan tabi ki sıfır almak mantıklı.

Yaklaşık 4 sene önce ikinci el aldığım pilleri geçen hafta denedim. Bir tanesi aynı dediğin şekilde 450lik modeli havalandırmadı. Zor kalkıyordu. Ama diğeri modeli kaldırdı. Hatta 3-5 takla bile attım. Fakat acemi ellerde kırım kaçınılmaz bu tarz pillerde.
 
  • Beğen
Tepkiler: SerhatYanardağ