Trex 600n kuyruk servosu tavsiye

Gökhan aşkı

Yeni Uye
Katılım
24 Ocak 2018
Mesajlar
23
Tepkime puanı
13
Yaş
39
Konum
Kocaeli gebze
İlgi Alanı
Heli
Merhaba arkadaşlar mevcut kullandigim, s9256 futaba yerine başka servo ne kullanabilirim ? mevcut degerlerime yakın bakıyorum. Tork4.8v 3.38kg

Hız 4.8 v 0.06sn/60derce
 
Bu servonun aynısını Trex 700N modelimde kullanıyorum. Eğer GY611 Gyro ile takım olarak kullanmıyorsanız FBL ünitenizde servo ayarlarınızı değiştirerek SAVOX gibi çok daha uygun fiyatlı standart bir kuyruk servosuna geçebilirsiniz dilerseniz.

Ama GY611 ile kullanacaksanız ya aynı servodan almalı veya yine oldukça fiyatlı olan 720 ms ile çalışan High Voltaj olmayan başka marka kuyruk servoları ile çalıştırmalısınız.
 
turker bey ilginize teşekkür ederim. gy611 cıkardım boşta duruyor, mevcut sısteme naza h otopilot montajı yaptım, ama kuyruk servo yu görmüyor. onun icn yenı kuyruk servosu bakıyorum . gaz servosunuda bira sıkıntı var 2 sı bırden degiştireyim olası bir kırım yaşamayım diye bakıyorum araştırıyorum il etapta.
 
Gokhan bey, nitro bir helide oto pilot kullanmak icin titresime karsi ciddi onlem almaniz lazim. Oto pilotlu sistemler elektrikli helilerde bile “nazli” (zor, kullanissiz, verimsiz, istediginizi secebilirsiniz) kaldi ki nitro titresimi ile nasil gecinirler, nasil anlasirlar bilemiyorum.

Eger otonom ucus ile ilgili ozel bir amaciniz yoksa, sadece kirim riskini azaltmak istiyorsaniz, daha guncel ve kurtarma ozelligi olan bir unite tercih etmenizi oneririm.

Oto pilot zaten dogasi geregi helikopterle cok da bagdasmayan bir kavram, bir de titresimle birlesince sizi hobiden sogutma noktasina getirebilir.