[Urun]: Align T-REX 500XT - Tork Tube Versiyon

Mehmet Kucuksari

Administrator
Katılım
4 Eki 2012
Mesajlar
36,417
Tepkime puanı
43,398
Yaş
51
Konum
Kocaeli
İlgi Alanı
Heli
Align 470 için yaptığını 500 için de yapmış ve daha önce KAYISLI olarak çıkardığı "Align Trex 500X" revize ederek yeniden Tork Tube dönmüş.

Align T-REX 470LT Dominator - Tork Tube Versiyon :

Özellik olarak 500XT, 500X tamamen aynısı imiş.

Align Trex 500X :

NOT: Align yine her zaman yaptığını yapıyor ve 1 yıl geçmeden küçük değişiklikler / upgrade ile YENI model çıkarmaya devam ediyor. Sonra modelci olarak bizlerde hangisinin ismi neydi şaşırıp kalıyoruz :rolleyes: :laugh: ;D

Özellikler:
**Efficient Torque Tube Drive Upgrade Design
**Advanced 500EFL Rotor Head
**DS530M/DS535M HV Brushless Servos
**NEW Integrated composite material side plates
**Progressive Landing Skid with 5 degree forward tilt
**1.6MM 3K Carbon Fiber Main Frame
**520MX 1600KV Motor with superior power supply
**RCE-BL80A Brushless ESC


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
[Urun]: Align T-REX 500XT - Tork Tube Versiyon

Mehmet abi Align bence insanların taleplerine karşılık veriyor. Aynı modeli ister kayışlı ister tork tüp satın alabilme seçeneği veriyor, ki bence harika bir durum bu. Bunu SAB yapmış olsaydı işte SAB kalitesi vs. gibi yorumlar duyardık, Align yapınca önce kayışlı çıkartı sonra döndü gibi yorumlanıyor, bence biraz objektif olmak lazım, SAB çok sayıda ara model çıkartarak uzun vadede kendini ve hobi mağazalarını zora sokacak şekilde tedarik zinciri oluşturuyor olmasına rağmen her ara model çıkarttığında olay oluyor :eek:

Align'ın 700x 'in güçlendirilmiş tail boom case'ini 700x alanlara ya ücretsiz yada ciddi bir indirimle satması gerekirken bunu yapmaması eleştirilebilecek bir tutum, bunu Align'a da yazdım, ancak 700x'i castle edge 160 combosu ile satmasıdır, kayışlı kuyruk seçenekleridir, bunlar sizler gibi uzun süredir bu işle uğraşan modelciler tarafından desteklenmeli diye düşünüyorum.
 
[Urun]: Align T-REX 500XT - Tork Tube Versiyon

Align ı fiyat performans olarak hep takdir ederiz, iyi ki bu piyasada var %p

Kaliteli elektronikleri uygun fiyatlara sunuyorlar... Palleri de kaliteli...

Onun dışında, başta kanopi dizaynları olmak üzere görsel olarak pek beğenmiyorum, veya başkalarını daha çok beğeniyorum diyeyim. Goblin de bunlardan biri... Beğenen, severek kullanan arkadaşlar var. Herkes kendi tercihleri ile mutluysa, sorun sıkıntı yok :)
 
[Urun]: Align T-REX 500XT - Tork Tube Versiyon

Kağan herhalde bir yanlış anlama var :eek: :rolleyes: Şöyle ki hali hazırda elimde Blade, Align, SAB ve Logo olmak üzere 4 farkı markanın ürünleri var.

Görsel açıdan SAB 1-2 tık daha çok sevdiğim doğrudur ama ALIGN dahil diğer tüm modellerimi çok severim ve hiçbirini kalite olarak kötülemem.

Daha 4 hafta önce Şafak'a, 2 gün önce Cem'e Align 550L almasını tavsiye eden birisi olarak herhalde Align kalitesini beğenmeme veya markayı kötüleme gibi bir amacımın olmadığının açık bir göstergesidir diye düşünüyorum, ne dersin ;)

Kaldı ki ALIGN ile ilgili herhalde benden daha fazla olumlu konu açan yoktur bu forumda :)
 
[Urun]: Align T-REX 500XT - Tork Tube Versiyon

Her markanın kendine göre eksi artıları var isteyen istediği tercihi yapar. :)
 
[Urun]: Align T-REX 500XT - Tork Tube Versiyon

Kağan Kazancı' Alıntı:
....Align bence insanların taleplerine karşılık veriyor. Aynı modeli ister kayışlı ister tork tüp satın alabilme seçeneği veriyor, ki bence harika bir durum bu.
Eğer böyle yapıyorsa Align'ı hepimiz alkışlarız zaten Kağan. %p

Ama benim bildiğim Align nedense bu konularda alternatif sunmayı seven bir firma olmadı bu zamana kadar. :rolleyes: Torq tube'se torq tube, belt drive'sa belt drive kullanıyor modellerinde :-\ Hiç rastlamadım mesela Align'ın bir conversatition kitine. :islik:

Son dönemlerde ise Mehmet abinin söylediği gibi diğer firmaların aksine hep torq tube tarafında kalmayı tercih etti. Açıkçası bende hala orada kalmaya istekli olduğunu, biraz piyasanın zorlamasıyla bu belt drive tarafına isteksiz bir şekilde kaymak durumunda kaldığını düşünüyorum. Bu arada torq tube kullanmak bir hataymış gibi algılanmasın. Firma elbette kendi bilgi birikimi, mühendisliğiyle torq tube kullanmayı tercih de edebilir, bununla alakalı bir sorun yok. ;)

Align hiçbir zaman kaybolmasını istemediğimiz, her zaman takip ettiğimiz ve başarılı olmasını istediğimiz bir firmadır. Hiçbir helicinin zaten bunun aksini düşündüğünü zannetmiyorum. :RCKolik:

Ama kabul etmek lazımki Align bazı konularda haddinden fazla tutucu davranabiliyor. Mesela şu kanopiler nedir yaaa. :lollol: :lol: :lol:
 
[Urun]: Align T-REX 500XT - Tork Tube Versiyon

Torq tube'u alternatif olarak sunmaları güzel bence, alternatif güzeldir, mesela gaui x7 lere alternatif kayışlı model çıkarsa hiç fena olmaz
 
[Urun]: Align T-REX 500XT - Tork Tube Versiyon

Kisaca Align hepimiz seviyoruz ve bu piyasada eski gunlerine geri donmesi cani gonulden temenli ediyoruz.

Insallah bunun icin basta karisik Canopy dizayn vazgecmek olmak uzere gerekli adimlari atmasini dort gozle bekliyoruz :RCKolik: