[Urun]: Align Trex 500X

Rasim Öztürk

RcFanatik
Katılım
9 Mar 2013
Mesajlar
7,008
Tepkime puanı
12,194
Yaş
38
Konum
Eskişehir
İlgi Alanı
Heli
Selamlar arkadaşlar,

Align X serisine 500 modeli ile devam ediyor. Birkaç foto eşliğinde bakalım neler yeni, neler gelişmiş?


** Microbeast Beastx Plus ile gelmeye devam ediyor... Aşağıdaki fotoda dikkat çeken nokta kuyruk oranı sadece 3.81 ki bu düşük... Özellikle lowrpm de sıkıntı yaratır. Ya bir speedup pulley çıkarıp oranı 4'ün üzerine çekecekler yada kurtardığı ölçüde büyük kuyruk palleri kullanılacak, gainle müsaade ettiği oranda oynanacak vs. Yada low kasılmayacak çok, ki zaten daha büyük pallerle daha fazla keyif veren bi uçuş tarzı...

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol



** Boyutlar şöyle... 500L ye göre tabii ki daha uzun, çünkü pal boyutu büyümüş, gerçek 500 olmaya yaklaşmış... (Eskiden 430mm olan pallerin yerine 470mm paller kullanılıyor, logo480xx tarzı)

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol



** Ana pallerin 470mm olmasına ek olarak, kuyruk palleri de 78mm... Kuyruk oranı ile ilgili yorumu yukarıda yaptık...

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol



** Swashtaki rulman kalitesi artmış diyorlar. Motor da 1900W 85A continuous özellikte 520mx motor... 3527 ölçülerinde bir statora sahip.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol



** ESC 80a cont, 100a peak verebilen bir esc... 5A cont 7A peak akım verebilen bece sahip... 8.4V a kadar verebiliyor, hv servolara uygun... Batarya tak çıkar trayli, pushbuttonlu yine...

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol



** Servolar 530m ve 535m hv servolar, torkları hızları bu boyutta bir makineye fazla fazla yeterli seviyede... Tabii servoların cnc metal kasalı ve plastik üst ve alt plakalı olanları ayrı ayrı kombolarda sunulacaktır diğer modellerinde olduğu gibi...

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol



** DFC modası geçti, EFL den devam ediliyor. Pal linkleri ince ayara izin veren tipte...

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol



** Slant thread ana dişliye sahip... Metal tail pulleye sahip ki o da kırmızı anodize, diğer birçok parçaya uygun olarak.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol



** CNC metal reinforcementlar yine anodize kırmızı renkte... Frame kalınlığı 1.6mm... Ana dişliyi destekleyen üçüncü rulman bloğu da ana dişlinin altında...

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol



** Model kayış aktarmalı... Kayış gerginliğini ayarlamaya yarayan yaylı mekanizma var (belt tensioner)... Ayrıca frame üzerindeki vidalarla anodize kırmızı washerlar da geliyor...

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol



** Kuyruk borusu burulma dayanımını arttıracak şekilde 19mm çaplı... Özellik olarak vermişler yazmazsak olmaz; kuyruk kontrol rodu da karbon...

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol



** 78mm kuyruk pallerine dayanacak şekilde kuyruk pal tutucularını tasarlamışlar, thrust bearing falan da içeriyormuş... Bu fotoda fark ettim ki, kuyruk palleri plastik...

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol



** Kuyruktaki slider alttan üstten destekli... çözünürlük ve kesinlik açısından faideli...

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol



** Model X serisinin genelinde olduğu gibi öne 5° eğimli...

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol



** Kombo şu şekilde geliyor;

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol




Piyasaya hayırlı uğurlu olsun :saygilar:
 
Güzel ve detaylı inceleme icin tesekkur ederiz Rasim, ellerine sağlık :RCKolik:

Sonunda gördüğümüz kadarı ile Align Firması da kayışlı furyasını daha fazla görmezden gelemedi ve kayışlı modeller çıkarmaya başladı : bravo:

Elektronik özellikle servolar her zaman olduğu gibi fazla fazla yeterli.

PAL boyutunun büyüyor olması da ayrıca güzel olmus. Artık Align Firmasi da yeni pal standardlarına ayak uydurmaya başladı ki bende gayet yerinde bir karar :bravo:

Kuyruk oranının dusuk olmasina bağlı Low rpm kisitlamasini Sahsi olarak beni rahatsız eden bir durum degil.

Bu modelle ilgili tek eleştirim ki ayni zamanda Align ile ilgili kalan tek eleştirim oluyor ayni zamanda, o da Canopy dizaynı. Yıllardır kullandığı ve artık güncelleyini yitiren canopy sekli ve renkleri hakkında.

İnsallah Align tez zamanda canopy tarafinda da radikal bir değişiklik yapar. Böylece ailecek çok sevdiğimiz Align markasını daha çok severiz :D


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Eline sağlık Rasim abi..

Align frame dizaynı konusunda kendini yeterince geliştirdiğini düşünüyorum, çok eski framelere oranla şimdikiler daha şık.. Gerek renk gerek diziliş şekli benim gözüme hoş duruyor :)

Mehmet abinin de dediği gibi kuyruk oranı çoğumuzu etkileyecek bir durum değil sanırım, şahsen 500 alıp da low rpm uçmam sanırım :laugh:
 
Canavar model ,,ülke batmış olmasa siparişi geçmiştik .... canopy hoşuma gitmedi ama onu da fusuno halleder


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Eline sağlık Rasim.Son zamanlarda paylaşılan en iyi konu olmuş,araştırmaların için teşekkürler.

Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Model abilerindeki yeniliklerle gelen güzel bir model görsellik bendede etkili bir eksi yarattı ama her zamanki ne diyoruz aling olmasa piyasa karışır.

Emeklerinin için teşekkürler.
 
[Urun]: Align Trex 500X

Eline sağlık Rasim :)
 
[Urun]: Align Trex 500X

Ben teşekkür ederim arkadaşlar :) Son zamanlarda hobi adına gayet kötü giden ülkemiz şartlarından (yönetmelik, ohal, döviz kuru, gümrük sınırı vs.) bir nebze sıyrılmak için böyle konulara ihtiyaç var. Kafamız dağılsın diye paylaşmak istedim :)

Modelle ilgili yorumlarıma gelince,

-- frame konusunda ben de align ın gayet iyi olduğunu düşünüyorum. Daha farklı yaklaşımlar var tabi ki (logo700 iki parça ayrılabilen karbon takviyeli plastik frame'i veya max ultralight plastik alt frame'i gibi). Bu klasik tarzın (iki parça karbon plaka, araları metal destekler plakalar...) şık hale getirilmişi... Anodize kırmızı da görsel olarak çok iyi.

-- kanopi konusunu daha önce de konuştuk, aynı noktadayız. Sıkıntıları herhangi bir neon renk içermemesi, gövdeyi sarmayacak şekilde gitmesi (yandan bakışta kanopi yukarı doğru tırmanıyor, gövde aşağıda kalıyor arkaya doğru...) Yine de renkler fena değil bence, align'ın daha kötü kombinleri de olmuştu.

-- Elektronik gayet iyi. Bu konuda align'ın hakkı yenmez, kaliteyi ucuza sunmakta başarılılar. Kendime model düşünürken align'ın hv servolarını hep göz önünde bulunduruyorum.


Align bu modeli ile çığır açmıyor tabii ki ama sürekli yeni bir seri (önce L dominator, şimdi X) oluşturarak ve modellerini sıra sıra bu seriye uyarlayarak piyasayı bir şekilde canlı tutuyor. Destekliyoruz :)
 
[Urun]: Align Trex 500X

Rasim ellerine sağlık, çok güzel bir inceleme olmuş yine.
Adamlar piyasaya kulak veriyor, kayış aktarma, pal boyutu, frame gelişimleri güzel tamam da, kaportayı hiç ellemiyorlar, kanıpidir kuyruktur orayada bir kaç dokunuş yapsalar tadından yeenmez.
 
[Urun]: Align Trex 500X

Eline sağlık Rasim. :bravo: Biraz havamız değişti bu konu sayesinde, kafa dağıtmaya ihtiyaç vardı. :islik:

Align başarılı pazarlama politikası, cazip super combo fiyatlandırması ile en iyi değilse de en çok tercih edilen olmayı yine başaracaktır bence. :)

Sabit konumuz kanopiye değinilmiş :laugh: bende aynı fikirdeyim, el atılması güzel olur elbette. :coolxf:

Konuda en çok ilgi çeken kısım kuyruk dişli oranının düşük görülmesi olmuş. :rolleyes: Bilgili olduğum bir konu değil fakat kafa devrinin düşük olduğu durumlarda kuyruk otoritesinin çok iyi olmayacağı sonucuna ulaşılıyor anladığım kadarıyla. ??? Bu benim için pek iyi bir haber değil, genelde yüksek kafa devirleriyle uçmayı pek tercih etmiyorum çünkü. :-\ Bahsettiğim yüksek olmayan devirden kastım Low RPM değil elbette, 470mm pal çeviren bir modelle Low RPM uçuş zaten pek tat vermeyecektir.

Ben yine de güncel FBL sistemler ve hızlı kuyruk servolarıyla uygun gain değerleri bulunarak bu açığın tolere edilebileceğini düşünüyorum. Özetle bu düşük oranın bizim gibi kullanıcıları pek rahatsız edeceğini sanmıyorum. Muhtemelen hiç bilmesek mutlu mutlu uçardık, farkında bile olmazdık. :lollol: :lol: :lol:

Fakat bu konuya dikkat çekmen benim için çok iyi oldu. Low RPM setuplarda genelde kuyruk pervanesini peşinen büyütüyorlar ki kuyrukta otorite kaybı olmasın. Emre kardeşim sağolsun bana Logo'yu verirken 105mm'lik kuyruk pallerini 115mm olanlarla güncellemişti bile, hazıra kondum. :laugh: :hoppa: :halay:

Ama bundan sonra modellere bakarken bu kuyruk oranlarına dikkat edeceğim. ;) :RCKolik:
 
[Urun]: Align Trex 500X

Güzel bir konu eline sağlık Rasim, paylaşım için teşekkürler. Alıgn sürekli ataklar yapıp kendini güncel tutuyor :bravo: :saygilar:
 
[Urun]: Align Trex 500X

Konuları bu aralar ancak akşamları açabiliyorum geniş zamanda ama gündüzden incelemiştim modeli dün... Helifreak konularına da baktım hızlıca... Üç dört farklı kullanıcı, farklı yerlerde bu kuyruk oranı konusuna değinmişler.


3.81 çok iyi bir oran değil, ama dediğin gibi abi, rahatsız etmeyebilir. Trex500L dominatörde bu oran 4.03 idi... Ama onda ana pal 430mm idi, kuyruğun dengelemesi gereken tork daha azdı, kuyruk palleri de 70mm idi... Tam bir kıyaslama yapabilmek için aynı ana pal boyutuna sahip olması, benzer boyutlarda ve ağırlıklarda falan olması gerekir.

Protos380 4.27 orana sahip, Protos Max 4.76 orana sahip, Gaui x7 4.71 orana sahip, Goblin 700 4.53 orana sahip, Gaui x5 4.07 orana sahip, Logo 550sx 4.66 orana sahip, Protos500 4.65 orana sahip, Trex450L 4.24 orana sahip... Liste uzayıp gidiyor....


Küçük palli modelle lowrpm den keyif almak almamak kişiye kalmış. Ben Protos380 ile 2500rpm de uçtum, gayet keyifliydi... Logo550sx aynı şekilde 1900rpm ile çok iyiydi... Stickleri biraz daha köşelere yakın kullanmak zorunda olmak ayrı bir "challenge" :)



Şu videoda gayet keyifli uçmuş eleman;

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
[Urun]: Align Trex 500X

Rasim eline sağlık ,bence de taş gibi model,allign'ın en büyük avantajı hiçbir zaman yedek parça sıkıntısı yaşamazsın,en eski 500lerden bile bu modele ille bi parça uyar.Ayrıca yan sanayi parça bulmak da mümkün,allign her zaman benim gözümde fiyat performans olarak ilk sıradadır...
 
[Urun]: Align Trex 500X

Rasim güzel konu. :agreed:

Frame'e bakınca sanki "450L" nin büyütülmüşü gibi geldi bana.
Güzel model.
:saygilar:
 
[Urun]: Align Trex 500X

Bugünlerde 500 size bi model toplamayı düşünen biri olarak süper bir konu eline sağlık :agreed: