[Urun]: Durafly Curtiss P-40N Warhawk Hakkında

Oğuzhan KÖSOĞLU

Tecrübeli Uye
Katılım
3 Eyl 2014
Mesajlar
1,039
Tepkime puanı
1,195
İlgi Alanı
Heli
Arkadaşlar bu uçağı almayı düşünüyorum. Tip olarak çok hoşuma gitti .Birde uzun zamandır model almıyorum. Değişiklik olsun :) İniş takımlarının açılıp kapanabilmesi, taşıdığı bombanın havada bırakılabilmesi ( 7. kanaldan) özelliklede kuru kafa stikeri çok güzel.Yalnız kafama takılan bir durum var. Uçak 3s- ve 4s kullanımına uygun. 45 amper esc içeriyor. 2200mah 3S 65C veya 2200mah 4S 25-35C LiPo pil öneriliyor. Benim elimde 2200 mah 25c piller var. Uçak 45 amper esc içerdiğine göre bu motorum maksimum 45 amper çektiğini düşünürsek, benim 3s 2200 mah 25c pillerin iş görmesi gerekmezmi ? Yanlış bilmiyorsam benim piller teoride 2,2 x 25 =55 amper akım verebiliyor. Birde pili alıcısı kargosu derken fiyatı 300 doları buluyor.Acaba fiyatını faturada kaç dolar göstersem inandırıcı olur ? Sonuçta gümrükteki memurun elindeyiz. Ama şansımızıda denemek lazım. Birde kullanan varsa kullanıcı yorumlarını da merak ediyorum. Yurtdışı yorumlar gayet güzel.



Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
[Urun]: Durafly Curtiss P-40N Warhawk Hakkında

Ben Hobbyking'in bu tür warbirdlerinden birkaç tane gördüm sahada. Genellikle kaliteleri oldukça düşük. Örneğin birinin ilk denemede bir retractı ve üçüncü denemede ikinci retractı bozulmuştu. Servoları da kolaylıkla saçmalıyor. Uçuşları ehh işte. Bu boyutta bir warbirdden beklenen uçuş tarzı. Bence 200 küsur doları hak edip etmeyeceği tartışılır.
 
[Urun]: Durafly Curtiss P-40N Warhawk Hakkında

Sümer abi önerebileceğin bu fiyat aralığında farklı warbird modeli var mı ?
 
[Urun]: Durafly Curtiss P-40N Warhawk Hakkında

Ne yazık ki yok. Bu boyutta bir uçakta retracttı, flaptı, bırakılabilir bombaydı falan biraz fantezi. Aslında bunlar uçurmak için değil tavana asıp seyretmek için daha iyi bir seçim. Alınmaz demiyorum yanlış anlama. Ama beklentilerini yüksek tutma. Hayal kırıklığına hazır ol diyorum. :)
 
[Urun]: Durafly Curtiss P-40N Warhawk Hakkında

Sümer abi tavsiyelerini dikkate alarak biraz daha düşüneceğim. :) Teşekkür ederim.
 
[Urun]: Durafly Curtiss P-40N Warhawk Hakkında

Facebook kullanıyorsan Ankara Model Uçak Klübü başkanı Bülent Hamurculu'ya ulaşmayı dene. Onun bu tür köpük scale uçaklar konusunda büyük bir deneyimi var.