V911 plane

aurora

Yeni Uye
Katılım
4 Haz 2013
Mesajlar
6
Tepkime puanı
0
Yaş
52
selamlar. Her ne kadar 5...10 mt uçmuş olsada beni tatmin etti. Umarım rüzgarsız bir havada uçurup videoyu yayımlarım. naçizane saygılarımla

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Düşünce uygulama şahane Murat Bey :thumbup: Fakat sanki biraz ağır olmuş gibi. Modelin toplam ağırlığı nedir ? Bir de bu pervane yeterli gitme gücü sağladı mı ilk uçuşta ?

Uçuş videsonu da merakla bekliyoruz ;)
 
V911 plane

Gerçekten şahane bir fikir, uçuş videosunu merakla bekliyoruz Yalçın Bey. :bravo:
 
V911 plane

teşekkür ederim. evet ucak uctu dedigim gibi 5..10 mt aslınde bende şaşırdım ucak ilk metrelerle birlikte tırmanışa geciyor gaz kesmek zorunda kalıyorum durum bu. ama ruzgarlı bir ortam (azda olsa ) oldugu icin tam bir şey soyleyemiyorum.hiç ince detaya girmedim agırlık merkezi , ucagın agırlıgı, pervane yetermi ,sürtünme vs sadece yaptım. ama detayları paylaşacagım. bu benim icin bir geçic. planlı modeller yapacagım. dalaman deniz hava üssünde yedi günlük bir iş nedeni ile bulundum orada tanıstığım yüzbaşı ile plan alış verişimiz olacak. (daha cok alışım :) ) . Bu arada tahir karapür arkadaşımızada desteginden dolayı tesekkür ederim.

saygılar...
 
V911 plane

murat yalçın' Alıntı:
teşekkür ederim. evet ucak uctu dedigim gibi 5..10 mt aslınde bende şaşırdım ucak ilk metrelerle birlikte tırmanışa geciyor gaz kesmek zorunda kalıyorum durum bu.
...

Murat bey, ilk deneme olarak iyi bir başlangıç! %p Ben de modelin ağırlığının fazla olduğu kanaatindeyim. Bir de modelin ağırlık merkezi bariz bir şekilde arkada. İlk çıkışta tırmanışa geçmesi bundan. Ağırlık merkezinin arkada olmasının nedeni, kanat tamamen burunda. Yani, kanadın ağırlık merkezi olması gereken yeri hücum kenarından yaklaşık 1/3 alsak dengeye gelmesi mümkün değil. Bir de yatay ve dikey dümenleri üçgen değil de daha basit dikdörtgen falan gibi yapsaydınız başlangıç için daha kolay olurdu.

Bu arada, aynı anda bir kaç enstruman çalan müzisyenler gibisiniz! Bir elde model, öbür elde kamera ve ayakta kumanda!... :bravo:
 
V911 plane

evet aynen öyle oldu. birde video cekerken kumandayı kullanabilseydim :)

evet size katılıyorum. dedigim gibi herhangibir ayrıntı gözetmeksizin yaptım. tavsiyeler için tesekkurler.
 
V911 plane

Murat abicim ne yaptiniz model uçuşa gecmedimi halen :
:saygilar: