V977 ile en pahalı "kırımsız" "kırım"

Hüseyin Cem

Çalışkan Uye
Katılım
14 May 2014
Mesajlar
338
Tepkime puanı
193
Yaş
33
Köyde helimi uçuruyordum. Çokta güzel uçuyordu hem de. Taklalarda biraz sorun oluyordu ki onu da 5 6 kez denemiştim. Daha fazla denememiştim. İleri ki günlere saklıyordum akrobatik hareketleri...

Ve yine birgün akşamüstü biraz uçayım dedim helimle. Arada bir hafif esen rüzgar ve günbatımından başka olumsuz birşey yoktu. Ben de güneş ışığını arkama alıp uçuruyordum...

Bayağı yükseğe çıkarmıştım yine ve şahin gibi aşağı doğru hızlıca indirmek zevkli oluyordu. Derken bir tanesinde yüksekta rüzgara yakalandım... Ne rüzgarmış bee :( Helimi tutup güneşin battığı tarafa sürüklemez mi :embarras: Güneşin gözümü alması bir yana bir de o tarafta kapkara ormanlık vardı ki heli artık tamamen seçilemez hale geldi... Ne kadar geri yukarı manevralar yaptıysam da olmadı! Gitti bizim heli. Malezyadan gelen heli bu kez de bizim aşağı mahalleye doğru giderken gözden kayboldu gitti... Karadeniz arazisini bilenler bilir belki netim olunca resmini de koyarım öyle bir kırıklık arazide kayboldu ki bulana aşkolsun, aradım epey ama bulmak ne mümkün. V977 helim artık yok. İnsanın gülmesi de gelmiyor değil böyle trajikomik duruma ama ben daha çok üzgün hissettim. Sanki evcil bir hayvanım benim yüzümden ölmüş gibi hissettim havada sesi kesildiğinde ve gözden kaybolduğunda helimin. :-\

Maksimum "kırım" bilançosuda bu olsa gerek. ???
 
V977 ile en pahalı "kırımsız" "kırım"

Geçmiş olsun
Dün akşam bende gece uçuruyordum bahçede alçaktan alçaktan.Kepinide takmamış öyle uçuyordum, bir ara yükseldi bir rüzgar ile bahçeden dışarı çıktı.Yükselince karanlıkta burnu ne tarafta göremedim ileri geri manevralar derken havada küçük kırmızı ışıkta kayboldu nere gittiğini anlamadım.Sonra çıktık sokakta kumanda ile birlikte aradık.Biz sorunsuz bulduk bir müddet sonra ancak neler hissettiğinizi az çok bulana kadar bende hissetmedim değil.
 
V977 ile en pahalı "kırımsız" "kırım"

Öncelikle cok gecmis olsun Cem. Bu hobide yapilmamasi gereken kritik bir hata yapmışsın. O da tam gün batımı sırasında uçmak. Bu vakit oriyantasyon kayıpların en cok yaşandığı zamandır ve mümkün olduğunca bu vakitlerde uçmamalı lazım. Illa uçmak istiyorsak da kesinlikle kendimize ve yere yakın bir sekilde uçmamız gerekiyor.

Ne diyelim bunu da yaşayarak öğrenmiş oldunuz. Tekrar gecmis olsun diyelim ve ennkisa sürede bir tane daha bnf heli sipariş ederek kaldığımız yerden devam edelim :)


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
V977 ile en pahalı "kırımsız" "kırım"

aynı olay ilk v977 cıktığında alan murat abimize oldu yaş 50 nin üzerinde trabzon beşikdüzünde köyde uçan heli ormanlık bölgede kayboluyor ve kendisinden haber alınamıyor tek çözüm bnf
 
V977 ile en pahalı "kırımsız" "kırım"

üstad üzülme ben 130x kaybetmiştim.. halen aklımdan çıkmıyor :)
 
V977 ile en pahalı "kırımsız" "kırım"

Geçmiş olsun Cem, inşallah ilk ve son anın olarak kalır bu olay senin için. :-\
 
V977 ile en pahalı "kırımsız" "kırım"

Aynısı Bende Çanakkalede Uçarken Başıma Gelmişti Fakat Bende V959 Vardı Ama Bulduk Biz Kısmet

Geçmiş Olsun
 
V977 ile en pahalı "kırımsız" "kırım"

Geçmiş olsun Cem , hislerini gayet iyi anlıyoruz , evden helinle çıktın , dönerken sadece kumanda kaldı elinde.Umarım bulursun , bulamazsan da çok üzülmemeye çalış,işte bu gerçek modelci olma yolunda edinilmiş acı bir tecrübe oldu.Ama modelcilik böyle oluyor işte , kırımlarla , kayıplarla öğreniyorsun birşeyleri...Şurası da kesin bir gerçek ki , bu bir son değil modelcilik adına , aslında yeni bir başlangıç. :saygilar:
 
Ynt: V977 ile en pahalı "kırımsız" "kırım"

Hehe bence findik agaclarinin tepelerine bak ben koskoca ucagi kaybetrim tam bulamiyorum dedim iki ocak ilerimdd pervane sesi duydum resmen agacta kamofle olmus saklamak istesem oyle saklayamam bi kerede arkadas kaybetmis gizden kaybedip aradik aradik bulamadik iki gun sonra cok yuksek agacin tepesinde gormusler resmen dere kenarindaki agaci budadilar cikip indirmek icin karadenjzin ormanlari sikinti hava araclari icin :) gecmis olsun ama aramaya ara vermemek lazim cok guzel modelmis v977 :)
 
V977 ile en pahalı "kırımsız" "kırım"

Geçmiş olsun..Toptan alet gitmiş bi kumanda kalmış :eek: :eek:

V977 ile en pahalı "kırımsız" "kırım" olmuş gerçekten
 
V977 ile en pahalı "kırımsız" "kırım"

Geçmiş olsun dilekleriniz ve tesellileriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim üstadlarım... :saygilar: Köyümde çevre yolda öğlen vakti ayı rastlamış biri olarak tekrar bu durumu da göze alarak bugün tekrar bir aradım taradım ormanları çayırları dereleri ama... Yok sanırım tahmin ettiğim gibi en son gaz alıp bağlantı kopmuş ve öylece çok uzağa gitmiş olmalı... Belki artık eskaza biri bulup getirirse sağlam kalan parçalarını yedek yaparım.

Eh... Kaybolmuşla kırılmışa çare yok. Bir musibet bin nasihattan iyidir deyip yeni gelecek v977 bodyimle bu güzel hobiye aynen devam edeceğim tabi ki ve heyecanımdan birşey kaybetmeden hatta artarak.. :) Gözüme Sab Goblin 700 ü kestirmişim bir kere.. :laugh:

Bugün bnf v977 siparişimi verdim üstüne de 20 dolar daha verip hızlı kargo yaptırdım. Askere gidene kadar invert uçmam lazım. :thumbup:
 
V977 ile en pahalı "kırımsız" "kırım"

Geçmiş olsun Cem. Sıkma fazla canını, önemli olan ders çıkartmak. Ya böyle birşey bir sonraki helinde olsaydı ;)
 
V977 ile en pahalı "kırımsız" "kırım"

Hemşo geçmiş olsun,küçük modellerde bu sıkıntı var,ben de 911 ile böyle bir tecrübe yaşamıştım,şimdi iyi ki de kaybetmişim diyorum...Senin de kaybın çok değil üzülme,edindiğin ücretli bir ders olmuş...130x kaybeden arkadaşımızın yerinde olmak istemezdin en az 4 kat fazla kayıp var
 
V977 ile en pahalı "kırımsız" "kırım"

Sağolasın Murat abi... Helinin kumanda ile bağlantısı kesildiğinde nasıl davranıyor onu merak ediyorum ben. Yani son komuta devam mı ediyor yoksa bağlantı koptuğunu anlayıp enerji kesiliyor mu? Bir de sanırım helide sadece alıcı anten var verici yok. Öyle olsa ilk başta bir devre kurup bulma imkanımız olabilirdi sanırım...
 
V977 ile en pahalı "kırımsız" "kırım"

Ben v922 de heli yere yakınken kumandayı kapatıp denemiştim. Şu an elimde yok ama hatırladığım kadarıyla bir iki saniye sonra motor duruyordu. V911 de de denemiştim. aynı tepkiyi verdi.

Bir de kumandayı kapatmak ile helinin uzaklaşarak kumandadan çıkması aynı şeymi bilmem.