VİDEO FERRİTE RİNG YARDIM

kemalcan

Çalışkan Uye
Katılım
30 Eki 2014
Mesajlar
331
Tepkime puanı
138
Yaş
38
ARKADAŞLAR MERHABA FERRİTE RİNG DENİLEN BİR PARÇA VAR ESC VE BEC İN KABLOLARININ SARILI OLDUĞU FERRİTE RİNG LERİ KIRDIM KABLOLAR YETİŞMİYO DİYE :laugh: BÜYÜK Bİ HATA YAPMIŞIM MOTORA GAZ VERDİĞİMDE MOTOR DÖNERKEN SERVONUN BİR TANESİ AŞAĞI YUKARI HAREKET YAPIYO HİÇ BİR STİĞE DOKUNMAMAMA RAĞMEN ACABA FERRİTE RİNG LEMİ ALAKALI TECRÜBESİ OLAN ARKADAŞLAR YARDIMCI OLURLARSA SEVİNİRİM.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
VİDEO FERRİTE RİNG YARDIM

Bu sorunun sebebi bence servo / FBL sorunu olabilir mi ?? Servo kanalını değiştirince yine aynı servo mu hareket ediyor ? Ferrite Ring yerine Bilgisayarcılardan bulabileceğin mıknatısı alarak bir deneme yapabilirsin ??

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
VİDEO FERRİTE RİNG YARDIM

Bi servo tester ile servoya ayrıca bakmak lazım... Hem de BK servo :(

Ben şahsen çok uygun bir seçenek çıkmazsa, aklım çelinmezse, thk da bulabileceğim servoların dışına çıkmıyorum artık. Yedek açısından büyük rahatlık.
 
VİDEO FERRİTE RİNG YARDIM

Kombo olarak alıdığım için mecburen bk ları kullanmak zorundayım işallah servoda bir sorun yoktur gerçekten pahalı servolar.
mıknatısları bi denicem mehmet abi teşekkür ederim.
 
VİDEO FERRİTE RİNG YARDIM

Ben ferrit ring ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Servolarda enerji var mı? Sanırım yok, gaz verdikçe onların da hareket ettiğini görmemiz lazımdı. Servolarda enerji yoksa bunun olması çok normal. Servolarda enerji varsa fbl üniteye bakardım ben olsam.

Edit: Aslında videonun başında bir servo çıtırtısı da duyar gibiyim. HV servo bunlar, kaç volt gidiyor bunlara? 6v altındaysa çalışmazlar, yada saçmalarlar bu şekilde. Biraz da ayrıntılı, neyin ne olduğu belli olan bir video lazım. 16sn'nin ilk birkaç saniyesi de koltuk falan, 3-5sn'lik bir videodan sonuca varmaya çalışıyoruz :D
 
VİDEO FERRİTE RİNG YARDIM

Servolara 8.2 volt verdim bec aracılığı ile sistemde elektrik varken bir sıkıntı yok fakat gaz verdiğimde motor dönmeye başladığında bu olay tekrarlıyo ;D
Bunu havada yaptığını düşünemiyorum ;D
Yarın beci ayrı bir pilden besleyip denemeyi düşünüyorum.
Mehmet abi sana katılıyorum servo bozuk olabilir fakat katılmak istemiyorum :D servo bozuk olmasın lütfen benimde aklıma ilk o seçenek geldi dedim gitti 150 $ ;D
Yarın ola hayrola inşallah servo değiştirmeden çözebilirim daha neler görecez bakalım.