Walkera HM 1 A kuyruk servosu Sorunu

Falcon1035

Yeni Uye
Katılım
30 Tem 2013
Mesajlar
6
Tepkime puanı
0
Yaş
50
Selamlar. Walkera HM 1A pallere enerji verdiğimde kuyruk servosu sağa doğru hareket ediyor. az bir gaz ile oldugu yerde dönüyor. sola hareket verdiğimde yerinde kalıyor. Ancak gazı artırdıgımda tekrar dönmeye başlıyor. Gaz vermeden kuyruk servosu dahil tümü çok hızlı tepki veriyor. sorunsuz çelışıyorlar yani ama gaz verdiğimde olmuyor. nedeni ne olabilir?
 
Walkera HM 1 A kuyruk servosu Sorunu

Murat Bey,

Tam olarak sorunun ne olduğunu ben anlayamadım :rolleyes: Bir video çekip paylaşırsanız daha kolay yardımcı olabiliriz. Gyro ayarları ile falan oynadınız mı hiç ?? Kullanmadığım veya gördüğüm bir model değil ama kuyruk kısmında bulunan GYRO ışıkları falan düzgün yanıyor mu ??

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Walkera HM 1 A kuyruk servosu Sorunu

Yarın arkadaşlarla parça değişimi yaparak tekrar deneceğiz. Eğer başarılı olmazsak video yüklerim. İlginize çok teşekkür ederim.. :)
 
Walkera HM 1 A kuyruk servosu Sorunu

Murat bey anlattıklarınızdan Gyro'nuzun düzeltme yönünün ters olduğunu tahmin ediyorum. Aşağıdaki konudaki yön kontrollerini yapmanızı öneririm.

 
Walkera HM 1 A kuyruk servosu Sorunu

İlginize teşekkür ederim. Ne yaptıysam sorunu çözemedim. Bende başka bir tane HM1A aldım. elimdekini yedek yaptım. Ama dün normal bir şeklide uçuş yağarken hafifçe kaldırıma çarptım. kuyruk kısmında ufak bir kırık oluştu. değiştirdim. bir iki güzel uçuştan sonra gazı yükselttiğimde tekrar deli gibi sağa dönüyor.
sola komut verdiğimde kuyruk hareket etmiyor. kayış ayarından şüphelendik, gyrodan ve kuyruk servosundan şüphelendik hepsini denedik ama hala aynı. sorun neden kaynaklanıyor olabilir. :rolleyes:
 
Walkera HM 1 A kuyruk servosu Sorunu

Murat Er' Alıntı:
İlginize teşekkür ederim. Ne yaptıysam sorunu çözemedim. Bende başka bir tane HM1A aldım. elimdekini yedek yaptım. Ama dün normal bir şeklide uçuş yağarken hafifçe kaldırıma çarptım.....
Valla problemin ne olduğunu tahmin etmek çok zor. Bu ürünü birebir kullanan birisini de bulmak bir o kadar zor :rolleyes: En azından bir video ile problemi bizi görsel olarak paylaşırsanız, belki yardımcı olabiliriz. Şu aşamada elimizden daha fazlası gelmiyor ne yazık ki :embarras: