WLtoys V977 : Kullanıcı Yorumları / Tavsiyeleri / Önerileri / Bulgular

Mehmet Kucuksari

Administrator
Katılım
4 Eki 2012
Mesajlar
36,452
Tepkime puanı
43,427
Yaş
51
Konum
Kocaeli
İlgi Alanı
Heli
Tıpki V922 benzerini yaptığımız gibi bu başlık altında V77 kullanıcılarımızdan gelen her türlü Yorum, tavsiye, önerileri derli toplu olarak sizlerle paylaşalım dedik.

Ben şu ana kadar yazılanlardan bulabildikleri bu konu altına kopyaladım. Bundan sonra lutfen V977 ile ilgili tecrübelerinizi bu konu başlığı altında paylaşalım.

Şayet forumumuzda yaşadığınız sorunun cevabını bulamadıysanız, konu ile ilgili yeni konu açabilirsiniz. :RCKolik:

Çözülen Sorunlar

1- V977 Türkçe Manuali

2- V977'de ki 6G / 3D modları nedir ? Aradaki farkları nelerdir ? Nasıl değiştirilir ?

3- V977'nin Düzeltme / Kurtarma Özelliği ? ,

V977 - Self Level- Kurtarma Ozelligi

4- V977 gaz verince paller ve pal tutucu yerinden çıkıp fırladı. Nasıl toplarım, ne yapmalıyım ? ,
5- V977 Palleri Tutan Rotor Clip Set in Dağılma Problemine Günü Kurtaran Çözüm

6- V977 kumandasını simulator kumandası olarak kullanmak mümkün mü ?
7- V977 düşme sonrası gaz versem de havalanmıyor :
8- Düşme sonrası Dişli yerinden sürekli oynuyor. Acaba bunları sabitlemeli miyim ? :
9- Düşme sonrası Dişliyi yerine nasıl oturtmalıyım ? :
10- V977 Kumandasının özellikleri Nelerdir :
11- V977 Manual ait Parça Listesi :
12- Kuyruk Motoru Sol Rudder Komutu verdiğimde hareket etmiyor. Bu normal midir ? :
13- V977 Uçuş sırasında Kendi etrafında dönmeye başlıyor :
14- Tamir sonrası heli aşırı derecede sağa doğru çekiyor ?:
15- V977'de +/- Açı kontrollü :
16-Modelde eskiden olmayan titreme ve vibrasyon sorunu yasiyorum :

Şiddetli Çarpma Sonrası Kontroller
1- Şiddetli çarpma sonrası Pal tutucu kontrollü :

Tavsiye edilen Yedekler
1- Swashplate Yedek olarak almak:
2- V922 yedek listesi ile benzerlik göstermektedir. Bu nedenle V922 Yedek Listesi de referans alınabilir :

Kullanıcıların Genel Değerlendirmeleri
1-Oguz Kankavi
2-Mevlüt Yılmaz
3-Zafer Bey
4-Burçin Ay
5-Burçin Ay - V922 kıyaslaması
6-Berk Erden
6-Emrah Özdemir
 
WLtoys V977 : Kullanıcı Yorumları / Tavsiyeleri / Önerileri / Bulgular

merhaba arkadaşlar,

mehmet bey bir kutu açma ve inceleme yazısı rica etmişti. maalesef yapamadım, biraz tembellik biraz vakitsizlik açıkcası..

alet bir haftadan fazladır benimle.

lamav4 uçurdum seneler önce ama uzun süre boyunca. 4 kanallıdan sonra geçişte sıkıntı yaşayacağımı düşünmüştüm. kimseye tavsiye etmesem de simülatör çalışmadan heliyi ilk denemede hoverda tutabildim. tabii 4 kanallı gibi stabil durmuyor sürekli full konsantre halde bütün eksenlerde hareket verilmeli.

1 haftadır her gün uçuyorum. hiç düşürmedim. şu an sadece burun önde ya da arkada hover yapıyorum ve yönleri iyice anlamaya çalışıyorm. ve dar çaplı alan turları .. uzun sene uçurmayınca biraz hamlamışım sanırım.

v922 kullanmadığım için bilemeyeceğim ancak gayet sağlam gözüküyor bir kaç pal sürtmesi ve sert iniş yaptım. hiç bir parçası bozulmadı/kırılmadı.

v922de de karşılaşılan, main gear ve main shaft arasında boşluk oluşması problemi bende de ortaya çıktı bir kere. her sert iniş/düşüşte kontrol edilmeli ve pinyon main geara değmiyosa ya da homojen değmiyorsa ana şaft ve main gear iki taraftan karşılıklı bastırılmak suretiyle boşluk sıfırlanmaya çalışılmalı.

kumandası güzel, ancak renkleri bence hoş olmamış. biraz oyuncak kumanda gibi duruyor sanki..

kutunun içinden; ürünün açıklamasında yazmamasına rağmen, 1 adet main gear, 1 çift pal ve bir de kuyruk pali çıktı.

tavsiye edebileceğim yedek parçalar: 1 çift main gear, bir kuyruk borusu (bana sağlam geldi ama sert düşüşlerde kırılabilir belki, biraz sert) 2+ adet ekstra pil. isteğe bağlı olarak iniş takımı ya da motor alabilrirsiniz zaten bütçeyi çok da zorlamayacak fiyatlarda bu yedek parçalar.


benim heli:
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


aleti bir basamak olarak herkese tavsiye ederim. ilk defa heli kullanacaklar kesinlikle bir usb kumanda ile simülatör çalışmalı. ufak modeller çok hareketli oldukları için bunları hoverda tutabilen bir 450-500 kasayı çok rahat tutabilir diye düşünüyorum.

kısmetse, yaz sonuna doğru 500 kasa bir helikopter toplayacağım. bunda da forumdaki bilgiler bana çok faydalı olacak gibi gözüküyor. tabii yeni bir başlıkla montaj ve uçuş aşamalarını sizlerle paylaşmayı düşünüyorum.

forumda emeği geçen herkese teşekkürler.

hepinize iyi akşamlar.
 
WLtoys V977 : Kullanıcı Yorumları / Tavsiyeleri / Önerileri / Bulgular

Merhaba arkadaşlar heliyi 20 gündür kullanıyorum izlenimlerimi paylaşayım

6 ve 4 kanallı olarak kullanabiliyorsunuz. Ama ben 4 kanalda kullanamadım daha önce oysa v911 i çok rahat kullanıyor iken 4 kanal olayı biraz farklı geldi stick olayları felan. Seri güçlü bir motoru var. Elimi kesti çunkü çarpması sonucu :) yani birine çarpsa viddi hasar verebilir heleki el yuz. 6 kanala gecişte ilk helim olmasına ragmen günlük yarın saat çalışmayla 3-4 gunde hover de kalabıldım. Odam küçük 7 metre kare alan ve masa sandalyede düşünürsek baya dar alanda ıkı sefer pallerine zarar cerdım ufak parcalar koptu değiştirdim artık aynı hataları yapmıyorum. Çalışırken sesi çok güzel stickden hareketleri anlık hızlı bir şekilde yerine getiriyor. Servolarıda sağlam gibi baya düşmeye karşın bir hasar yok. Tek sorun ana dişlide bence çınku sert inişlerde yerinden çıkıyor biraz aşağı iniyor sonrada ne kadar gaz verirseniz cerin yerden kalkmıyor. Kumandası gayet şık bir kumanda piller tamamiyle hoverde hiç yere indirmeden 13 dakika kadar gidiyor bendeki 520 mA piller ayrıca almıştım bikaçtane. Şimdilik bu kadar tavsiye edermisiniz deseniz çok fazla anlamamakla birlikte ilgi duyanlara kesinlikle tavsiye ederim


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
 
WLtoys V977 : Kullanıcı Yorumları / Tavsiyeleri / Önerileri / Bulgular

Evet arkadaşlar v977 elime geçti ve ilk inceleme ve değerlendirmeleri kısaca anlatayım.Öncelikle boyut olarak v922 den daha hormonlu. Refkles olarak ben videolarda izlediğim farkı göremedim Yani brushles motorlu bir helikopterden beklediğimin çok azı vardı. Modifiye edildiğinde farklılıklar olacaktır tabiyki ama V922 den üstün olmaya bilir çünkü ağırlık ve kanat yapısı ( Kanatları kalıbına göre biraz ufak geldi bana) Buna pek imkan sağlamayacaktır. Şahsen v922 edinip brushless modifiyesiyle desteklenirse daha büyük bir avantaj sağlayacağıını düşünüyorum. Benim işme yarayan en güzel tarafı ise kanatlarını benim v922 ye taktım bantlarla eşit ağırlık merkezi oluşturduktan sonra v922 dahada seri ve akrobasiye çok uygun bir hale geldi hemen 4-5 takım sipariş verdim:laugh:)
 
WLtoys V977 : Kullanıcı Yorumları / Tavsiyeleri / Önerileri / Bulgular

eveeet v977 imi aldım . 6g modunun ayarının bir hayli zor olduğunu söylemeliyim. debud tuşuna 3 kere basıp sonra hekopteri kaldırıyorsunuz. helikopterin kaçtığı yönün tersine trim ayarı yapıyorsunuz. kaçan bir heliyi hem tutmak hemde trim ayarı yapmak iç mekanda(dışarda rüzgar olacağı için içerde ayarı tavsiye ederim.) zor oluyor. neyse işlemi bitirdim ve heliyi indirip debug tuşuna bastım . şimdi gayet sabit bir şekilde havada duruyor ve açılışta çok düzgün bir zemin istemiyor. 4 kanal bir heliye kesinlike banzemiyor. daha çok kendini toplayabilen bir heli havası var 6 kanalda olduğu gibi collective pitch etkisini gayet iyi bir şekilde yaşıyorsunuz. kumanda arkasında sim girişi yok ki buda büyük bir olumsuzluk. onun haricinde iyi. birde ana palleri çok hassas kolayca kırılabileceğini düşünüyorum. trim yaparken duvara yandan tosladım kanatlar kaçış kısımları hemen berelendi. v922 de bunun için sağlam bir çarpışma olması gerekir. yeni alanlara tavsiye ederim özellikle motorunun sesi güven verici. fırçasız olduğu için esc nin izin verdiği ölçüde modifiye yapılabilir.Ölçmedim ama ölçen olacaktır.
donanımsal değişiklik yapılmış upgrade Devo 7e kumanda ilede çalışıyor. gerekli yazıları adresinden bulabilirsiniz
 
WLtoys V977 : Kullanıcı Yorumları / Tavsiyeleri / Önerileri / Bulgular

Evet arkadaşlar benim de bugün itibari ile v977 helim gelmiş bulunmakta :thumbup: Henüz sadece evde yerden bir metre falan yükseklikte 4 kanalda iki üç kez kullandım... Uygun bir alanda daha gelişmiş hareketlerden ileri ki günlerde burada bahsederim. Bu benim ilk helim. Haliyle de bir kıyas yapmam mümkün değil :) 4 kanalda hover gayet basit. 6 kanalı henüz evde denemedim dediğim gibi...

Forumumuzda gittikçe artıyoruz görüldüğü kadarı ile bu heliye sahip olanlar olarak. Ricam, burda bilenlerin beni aydınlatmasıdır. Kumandayı henüz çözebilmiş değilim tam olarak. Sticklerin tırtıklı olmasını ayarlayan kaydırma tuşunu, ekranda L ve H yazmasının anlamlarını ve diğer dörtlü tuşların tamamını detaylı anlatacak birileri olursa hepimiz bundan yararlanırız diye düşünüyorum. Teşekkür ederim.
 
WLtoys V977 : Kullanıcı Yorumları / Tavsiyeleri / Önerileri / Bulgular

cem aslan' Alıntı:
...Kumandayı henüz çözebilmiş değilim tam olarak. Sticklerin tırtıklı olmasını ayarlayan kaydırma tuşunu, ekranda L ve H yazmasının anlamlarını ve diğer dörtlü tuşların tamamını detaylı anlatacak birileri olursa hepimiz bundan yararlanırız diye düşünüyorum. Teşekkür ederim.

Kumandanin uzerinde ki tuslarla ilgili belki bu video kismende olsa yardimcili olabilir.

Link'teki kumanda inceleme videosu..



---------------------------------------------------------------------------------
kumandayı açtığın zaman ortadaki kırmızı ışık sabitse heli 4 kanal modundadır. Yanıp sönüyorsa 6 kanal modundadır.Herhangi başka bir tuşa basmana gerek yok.

Mod geçişlerini 3d/6g tuşuna 1 kere basarak yapabilirsin. Dual rate yani H ve L geçişi servo tepkilerini ayarlar. L modunda daha sakin H modunda daha fazla servo tepkisi verir.

Hower debugging tuşunu kullanmama gerek kalmadı. Çünkü helim geldiği zaman zaten stabil vaziyetteydi.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
WLtoys V977 : Kullanıcı Yorumları / Tavsiyeleri / Önerileri / Bulgular

30 günlük bekleme sürecinin ardından nihayet benim heli ptt ye düştü. Gümrük incelemesi geçirmedi. Bugün postacı getirirse inşallah kavuşacağım. Ve bir aksilik olmazsa da herkesin çok merak ettiği unboxing videosu çekmeyi düşünüyorum. (sabredemeyip kutuyu parçalarsam şimdiden özür). Ancak detaylı bir inceleme beklemeyin. Çünkü bu benim ilk helim olacak...
 
WLtoys V977 : Kullanıcı Yorumları / Tavsiyeleri / Önerileri / Bulgular

Bulut Bey teşekkürler. :)

Çok güzel uçuyor bu beee :D
 
WLtoys V977 : Kullanıcı Yorumları / Tavsiyeleri / Önerileri / Bulgular

V977 düşme sonrası gaz versem de havalanmıyor ?

Oguz Kankavi
922de de karşılaşılan, main gear ve main shaft arasında boşluk oluşması problemi bende de ortaya çıktı bir kere. her sert iniş/düşüşte kontrol edilmeli ve pinyon main geara değmiyosa ya da homojen değmiyorsa ana şaft ve main gear iki taraftan karşılıklı bastırılmak suretiyle boşluk sıfırlanmaya çalışılmalı.

Mevlüt Yılmaz
Tek sorun ana dişlide bence çınku sert inişlerde yerinden çıkıyor biraz aşağı iniyor sonrada ne kadar gaz verirseniz cerin yerden kalkmıyor.
 
Ümit Dincel' Alıntı:
30 günlük bekleme sürecinin ardından nihayet benim heli ptt ye düştü. Gümrük incelemesi geçirmedi. Bugün postacı getirirse inşallah kavuşacağım. Ve bir aksilik olmazsa da herkesin çok merak ettiği unboxing videosu çekmeyi düşünüyorum. (sabredemeyip kutuyu parçalarsam şimdiden özür). Ancak detaylı bir inceleme beklemeyin. Çünkü bu benim ilk helim olacak...
En azından YERLI bir UNBOXING videomuz olacak daha ne olsun Ümit Bey, şimdiden emeğinize sağlık :RCKolik:
 
WLtoys V977 : Kullanıcı Yorumları / Tavsiyeleri / Önerileri / Bulgular

V922'nin kumandası acaba bunada uyumlumudur. Eğer uyumluysa fazladan kumanda parası vermeye deymez :rolleyes: .
 
WLtoys V977 : Kullanıcı Yorumları / Tavsiyeleri / Önerileri / Bulgular


Ömer ŞAHİN' Alıntı:
V922'nin kumandası acaba bunada uyumlumudur. Eğer uyumluysa fazladan kumanda parası vermeye deymez :rolleyes: .
Aksi belirtilmedi müddetçe hic bir Micro'nun kumandası başka bir mikroba uymaz Omer.

Özetle V977 düşünürsen kumandamı paketi seçmen gerekiyor ne yazık ki :(


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
WLtoys V977 : Kullanıcı Yorumları / Tavsiyeleri / Önerileri / Bulgular

Üstadlar ben heliyi halıya, koltuğa çok sert olmamakla birlikte çarptırdım dünden beri ve şu an heli hoverda aniden irtifa kaybediyor :( Fiziksel olarak birşey gözükmüyor ve bazen yapıyor bazen yok çözemedim :'(

Edit: Heli kendiliğinden düzeldi şu an sorun yok ??? Bu arada yukarıda da yazılmış sert düşüşlerde pinyon ile main gear arasında boşluk oluşabiliyor ve heli tam gazda bile yerden kalkmıyor. Boşluğu sıfırlamak gerekli elle bastırarak. :)
 
WLtoys V977 : Kullanıcı Yorumları / Tavsiyeleri / Önerileri / Bulgular

Kutu açma videosu çektim. Çok çok amatörce oldu kusura bakmayın.