Yakıt bidonu seviye göstergesi.

Sumer Yamaner

Moderator
Katılım
17 Eyl 2013
Mesajlar
8,769
Tepkime puanı
23,156
Yaş
61
Konum
İstanbul
Web sitesi
www.sumeryamaner.com
İlgi Alanı
Uçak
Bu sistemi uçak yakıt deposuna da belki bir gün uyarlarım ama şimdilik yakıt bidonu için kullanacağım. Ultrasonik transdüser ile yakıt seviyesini ölçerek bir ekranda göstermeyi amaçladım.
Tabii yazılımda birçok filtreleme var. Yoksa sürekli oynayan ölçümler görülürdü.
Sistem 4 x 4 cm bir devre oluyor. Üzerinde bir OLED ekran var. Yakıt bidonunun tepesi delinerek çiftli ultrasonik transducer yapıştırılıyor. Bir de gizli bir kalibrasyon butonu var devrede. Bidon boşken butona basılarak boş hali kalibre ediliyor. Dolu hali için kalibrasyon gerekmiyor. Devre 3V ile çalışmıyor ama 3.5 V ile çalışıyor. Demek ki küçük bir 1S LiPo iş görecek.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Videoda tornavida kutusunu yakıt yüzeyi olarak düşünün.
 
Şu sensörü park sensörü olmaktan öte bir projede de gördüm ya, ölsem de gam yemem artık :) Güzel olmuş valla, ben beğendim...
 
  • Beğen
Tepkiler: Hakan Ülgenalp
Düşünce güzel, daha önce uygulamada denenmiş proje var mıdır acaba, benim aklıma ilk gelen uzun vadede yakıtın buharının sensörü bozma ihtimali olabileceği.
Bakalım sahada nasıl sonuç verecek.
 
Ellerine sağlık abi, ben de daha önceden böyle bişey düşünmüştüm ama havada dengeli ölçüm yapması zor gibi. Eski motosiklet kullanıcısı olaraktan deponun küçük bir bölümüne yedek depo olarak kullanarak ana depodaki yakıt bitince yedek depoya geçmek ve bu yedek depoya geçiş esnasında bir sensörle kumandaya bilgi göndermek gibi bir düşüncem vardı ama bu nasıl mümkün olur orasını pek kestiremedim. Ama yapılsa bence kullanışlı olur.
 
Çok güzel fikir. %p Eline sağlık Sümer abi. :bravo:

Bir sonraki versiyon güneş enerjisinide kullanmalı bence.

Şu zımbırtıyı epeydir takip ediyorum, 1 senedir gün ışığıyla beraber dur durak demeden çalışıyor. ? Faydalı bir iş için kullanılabilir mi diye aklıma geliyor hep.
Milyoncularda kıyamet gibi var bunlardan, aptal aptal sallanıp sinir bozucu bir ses çıkartıyorlar bütün gün. Kim alıyorsa artık böyle anlamsız şeyleri. :lol: :lol:

Zannedersem pil her durumda gerekecektir ama en azından şarj derdi olmayabilir diye düşündüm. ;)

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Son düzenleme:
Deniz üzülme! Biraz maliyet artacak ama laserli mesafe sensörüne geçiyorum. İnanılmaz hassas. Birazdan plaketi hazırlayıp test edeceğim. İki metreye kadar milimetre hassasiyetinde ölçüm yapıyor. Uçak deposunda bile kullanılır.

Doğum günüm de değil. Ama beni çok sevdiğini biliyordum zaten ?