Yeni Modelim Gaui X7

Ali Haydar GÖK

Kıdemli Uye
Katılım
2 Ağu 2017
Mesajlar
2,020
Tepkime puanı
3,851
Yaş
28
Konum
Sakarya
İlgi Alanı
Hepsi
Oyuncak diyorum ama bin şahit lazım :laugh:

Selamün aleyküm üstadlar :)

Nasıl başlayacağım bilemiyorum :D Sonunda hayalime kavuştum diyemiyorum çünkü hayalimde 700 boyutlu bir helikopter sahibi olmak belki 2-3 senelik bir zaman diliminde yoktu. Tabi ileride düşünüyordum dolar biraz düşer gibi gibi umutlarla. Fakat durumlar tam tersi. Dolar çıkıyor ve kolay kolay düşmeye niyeti yok. Corona etrafı kasıp kavuruyor, helici üstadlar genel anlamda kabuğuna çekilmiş halde ve ben hepsini bir kenara itip, daha 550lik modelle bile 15-20 uçuş yapmamışken, birde baktım ki önümde kocaman bir oyuncak var :D Tabi normal şartlarda bu kadar hızlı gitmek istemezdim. Ama bu modelin benim için bir fırsat olduğunu düşündüm ve değerlendirmek istedim.


Ben bu modeli hem @Doğukan Ocak abinin (yani modeli ve kendisini tanıdığımız için), hem set halinde (kumanda, şarj cihazı, model, piller ve tabi bol bol yedek) sattığı için, hemde fiyatı uygun bulduğum için büyük bir mutlulukla satın aldım. Doğukan abi de sağolsun her konuda yardımcı oldu. Kutulama falan harikaydı. Buradan tekrar teşekkür ediyorum :)


Doğukan abiden sonra benim gibi birinin elinde model emekliye ayrılmış diyebiliriz sanırım :D Ama inşallah en kısa zamanda modeli o eski hararetli uçuşlarına geri döndürmek için çabalayacağım. Tabi acelemde yok. Ayıptır söylemesi 12s pil ve harici servo besleme pili nasıl takılır, nelere dikkat etmem gerekir hiç haberim yok :D Ama hepsini yavaş yavaş öğreneceğim. Ayrıca şuan modele aşırı saygı duyar haldeyim? Çıkıp da Maiden yapabilecek cesaretim yok. Zaten Maiden bayramdan sonraya sarktı ister istemez.


Model elime bu sabah ulaştı. Anlatılmaz yaşanır bir his içerisindeydim. Hala aynı diyebilirim :D Hemen kutuları açıp modeli dikkatlice birleştirdim. Fakat sadece görüntü olması açısından birleştirdim. Henüz bir çok vidası gevşek ve locktitesız. Daha sonra, aldığım şekilde tekrar parçalayıp güzelce toparlayacağım.


Hayatımda ilk defa 700 boyutlu helikopter görmüyorum. Bir sürü çeşit çeşit 700 gördüm. Fakat elime alınca mı desem, benim olunca mı desem bilmiyorum. Ama bu model çok çok büyük :D Aynı zamanda ağır. Yani havada uçuyor olması o kadar atik olması falan şaka gibi.


Modele bir türlü alışamadım. Yabancı madde gibi geliyor bana :D


Model gaui x7 formula. Türkiye'de gayet bilindik bir model eksileri ve artılarıyla. Ben kendilerini sevdim ve büyük bir saygı duyuyorum diyebilirim :D İnşallah birbirimizi üzmeyiz diye umut ediyorum.


Üzerindeki elektronik şu şekilde.
OMG servolar
Scorpion hk-4530-500KV motor
Castle 160a edge hv esc
Servolar harici pil ile besleniyor.


Daha konuşacak olsam bir sürü boş boş konuşurum :D O yüzden şöyle bir kaç fotoğraf ile noktalayayım :)

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Ve yeni kumandamla beraber

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol



Devil 420, büyük abisiyle fotoğraf çektirmek için sabırsızlanıyor ;D;D Maiden olacak evet ama bu bayram sonrası mı olur seneye mi kalır hiç bir fikrim yok :D
 
Tekrardan hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız kullanmak nasip olur inşallah :thumbup:

Modeli başkasında görünce üzülmedim değil :(

İlk 700'lük sınıfa geçtiğim zamanlar geldi aklıma bende çok heyecanlaydım, şimdi bakınca nereden nereye diyor insan ;D

Güle güle kullan, kırımsız uçuşlar :saygilar:
 
Hayırlı olsun abi, bayram sonrasına kalırsa ziyarete geliriz artık. :saygilar:
Kırımsız uçuşların olsun abim.
Sizi özel olarak bekliyorum kardeşim. Artık İstanbul'a gelip zorla Sakarya'ya getirecem yoksa sizi :lol:

Tekrardan hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız kullanmak nasip olur inşallah :thumbup:

Modeli başkasında görünce üzülmedim değil :(

İlk 700'lük sınıfa geçtiğim zamanlar geldi aklıma bende çok heyecanlaydım, şimdi bakınca nereden nereye diyor insan ;D

Güle güle kullan, kırımsız uçuşlar :saygilar:
700 değişik bir duyguymuş ya :D Devil 420 aldığımda bile bu kadar mutlu olmamıştım. Teşekkür ederim :saygilar:

Hayırlı uğurlu olsun Ali Haydar. :bravo:

Doğukan kardeşimizin ve bu modelin RCKolik ailesinin gönlündeki yeri tartışılamaz. :heartxf: Bir nevi bayrağı teslim almış oldun. :laugh:

Palleri hiç yer görmesin tekrar hayırlı uğurlu olsun inşallah. :RCKolik:
Bayrağın hakkını vermek için uğraşacağım abi :D
teşekkür ederim :saygilar:

Hayırlı uğurlu olsun bakalım ??? 700 lük bir maasallah gönderiyorum ?? Şimdi kimse inanmayacak ama henüz benim x5’ i uçurmamışken ben de 700 araştırmasına girdim bir suredir ??
Teşekkür ederim üstad :) 700 araştırmaları her helicinin rutini sanırım :D X5i bi havalandırabilsen gerisi gelecektir emin ol :)

Öncelikle her iki taraf için de hayırlı uğurlu olsun :thumbup:

Model zaten foruma mal olmuş bir model :heartxf: En azından aile içinde kalması güzel olmuş :thumbup: Bundan sonraki uçuşlarını Ali kardeşimizden izleyeceğiz artık %p
Teşekkürler abi. İnşallah bende uçuşlarımı izlemek istiyorum oturup :D Ama nasıl olacak bilmiyorum. Biraz modeli görmeye falan alışmam lazım:lol::lol:
 
Hayırlı olsun Ali kardeşim. Yazdığın yazıdan bile heyecanın açık açık anlaşılıyor. :) Zaten tam set almışşsın. Ayar işleri falanda yok. Eminim senin maiden bayramdan sonraya kalmaz :)
Teşekkür ediyorum :) Evet heyecanlıyım ama şuan biraz daha iyiyim :D Az buçuk ayar işleri olacak yine. Maiden için yasakların bitmesini bekleyeceğim. Bu sürede modeli falan toparlamam ve pinyon değiştirmem lazım. Sonrasında inşallah :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Taha KOÇAK