Yurtdışından Boya, Sprey vb Alırken Dikkat Edin

Rasim Öztürk

RcFanatik
Katılım
9 Mar 2013
Mesajlar
7,007
Tepkime puanı
12,193
Yaş
38
Konum
Eskişehir
İlgi Alanı
Heli
Merhabalar,

Bilgi olsun diye paylaşmak istedim. 07.05.2018 tarihinde Fastladden birkaç ürün aldım. Bir gün sonra UPS ile kargolandı, iki gün içinde de gelmesi planlanıyordu fakat daha ingilterede takıldı. Pakette polikarbonat sprey boya vardı. İletişime geçtim, ups ile bağlantıya geçip biraz hareketlendirdiler kargoyu, fakat bir barkod okumadan sonra yine takıldı.

Fastlad şu anda bir bildirimde bulunup boyayı paketten çıkarttıracak, kalanı yolculuğuna devam edecek. Yine de beş gündür beklemede... UPS ile alınan bir kargo en iyi ihtimalle on günde gelmiş olacak belki daha fazla... Boya, sprey, aerosol vb. alırken aklınızda bulunsun.

:saygilar:

2018-05-11 01:02 Castle Donnington, United Kingdom, A hazardous materials irregularity occurred with this package. We'll contact the sender with additional information.
2018-05-10 23:25 Castle Donnington, United Kingdom, Warehouse Scan
2018-05-08 22:02 Castle Donnington, United Kingdom, A hazardous materials irregularity occurred with this package. We'll contact the sender with additional information.
2018-05-08 20:49 Arrival Scan
2018-05-08 19:24 Sheffield, United Kingdom, Departure Scan
2018-05-08 17:14 Pickup Scan
2018-05-08 13:07 United Kingdom, Order Processed: Ready for UPS
 
Geçmiş olsun Rasim... UPS ve DHL bu konuda çok hassas ama bunu fastlad’in siparis aninda biliyor ve seni uyariyor olmasi gerekirdi bence... buarada, bilgi olsun, normal posta ile boya yollayabiliyor olmalilar (spreylerden emin değilim). Geçen sene İngilteredeki bir model dukkani bildigimiz solvent bazli oto boyasini bana posta ile yollayabilecegini soyluyordu...
 
  • Beğen
Tepkiler: Rasim Öztürk
Herhangi bir uyarı yok ama Fastlad de artık "gidici" hobi mağazalarından olduğu için bu duruma çok da şaşırmadım Evren abi :)

Sprey boyayı sepete tek olarak ekleyince, UPS/DHL 'e yönlendiren "*Batteries can only be shipped by courier." uyarısı çıkıyor, kendisi bir batarya olmamasına rağmen taşıma kısıtlı bir ürün olduğu için oraya sevk ediyor. Ama gel gör ki, uygulamada orası da taşımam diyor ;D

Neyse böyle olacağını bilsem hiç macera aramaz, hilal hobbyland den alırdım, sonuçta yurtiçinden de temin edebiliyoruz beş on lira fazla vererek. Beklemedeyim şu anda, paperwork işleri bitince boyayı çıkarıp kalanı yollayacak UPS... Boyanın ücreti olan 5 pound küsürü de kupon olarak iade edecekler, bozdurup bozdurup harcarım :coolxf:
 
Teşekkürler Rasim.

Acaba şu gear lube tan satın alsak sıkıntı olur mu ki ? Daha önceden alan arkadaşlar vardı sıkıntı olmamıştı ama.... Belki yeni bir uygulama başlamıştır.
 
  • Beğen
Tepkiler: Rasim Öztürk
Zannetmiyorum Şafak, ben de çok yağ/gres vb türevi aldım, normal kargo ile geliyor hepsi.

Sprey aerosol tarzı biraz basınçlı kaptan dolayı sıkıntılı. Üzerinde alev logolu uyarılar falan var. Muhtemelen ondan dolayı sıkıntı çıkarıyor.
 
Bilgilendirme için teşekkürler Levent abi :) Yanıcı, parlayıcı, solvent bazlı hemen herşey yasak anlaşılan...

Ben fazla düşünmeden buna da ihtiyaç varmış diyerek attım sepete, tecrübe oldu...
 
Yapıştırıcı, sprey malzeme, sprey boya hiç bir şekilde getirtilemiyor. Küçük teneke kutu ve küçük kavanozdaki boyalar da akrilik boya olması şartıyla kara postası (surface mail) ile getirtilebiliyor.
Bilgilendirme için teşekkürler Levent abi :) Yanıcı, parlayıcı, solvent bazlı hemen herşey yasak anlaşılan...

Ben fazla düşünmeden buna da ihtiyaç varmış diyerek attım sepete, tecrübe oldu...

Benim bu konuda kafam biraz karışık açıkçası. Yakın zamana kadar ben de aynen böyle biliyordum (solvent içeren şeyler hava yolu ile taşınamıyor, ister posta ister kargo). Ama son iki üç senedeki tecrübelerim gösteriyor ki bu tamamen satıcıya ve satıcının nakliye şirketiyle olan anlaşmasına bağlı. Misal çok güncel örnek, normalde geçen seneye kadar CA yapıştırıcıları ve epoksilerimi (ekseriyetle ZAP marka) tower hobbiesten satın alırdım, ama bu sene hem CA lar hem de epoksilerin çoğu “tehlikeli madde” sınıfına sokulmuş ve ne ups ile ne de normal posta ile yollanmıyordu. Ben de yine Amerikada Ziroli’ye verdim siparişi, hem CA hem epoksi hava posta ile sorunsuz geldi...

İngiltere’de yazıştığım adam da (fighteraces.co.uk) daha önce bahsettiğim gibi solvent içeren otomotiv boyalarını “royal mail” ile gönderebileceğini söylemişti, hatta çok gerekli olursa DHL kurye ile de gönderebileceğini, anlaşmasının bu tür solventli ürünlerin taşınmasını da kapsadığını ama bu tür malzemenin taşınmasının çok pahalı olacağını, böyle bir durumda yine Royal mail ile siparişi iki yada daha fazla postaya bölerek yollamanın daha ucuza geldiğini söylemişti. Bu yazışmalar da 2017’nij başında olmuştu. Bu sene de (son bir ay içerisinde) Alamanyadaki tailormadedecals firmasının hem 1K hem de 2K solvent bazlı oto boyası ürünlerini istenirse sıvı istenirse de sprey kutusuna basılmış halde DHL ile yolladığını öğrendim... ama nakliye fiyatları tuzlu, ancak ve ancak başka hiçbir alternatifin olmadığı bir durumda mantıklı olur ki Türkiye’de oto sanayiye gidince tüm bu ürünleri bulmak mümkün, burada bu konuda ciddi sıkıntı yaşıyor olmama rağmen üç beş dükkan daha bulup hatta gerekirse bangladeş dili öğrenip şansımı denemeyi tercih ediyorum :)

Buarada esas soruyu sormayı unuttum, hayırdır Rasim, araba modelciliğine mi geçiyorsun, PC boya ne iş :lollol::lollol::lollol:
 
Bu arada esas soruyu sormayı unuttum, hayırdır Rasim, araba modelciliğine mi geçiyorsun, PC boya ne iş :lollol::lollol::lollol:

Çaresizlikten küçük bi deneme diyelim Evren abi :D

Ülkemiz piyasası için israf olarak görülen ama dünyada alıcısının olduğuna inandığım motor ve esc mi fastlad aracılığıyla ikinci elde sattım. Birine pil servo falan almıştım. Diğerinden gelen kuponla alacak faydalı bişeyler bulamadım açıkçası helikopter için. Eski şaşaalı günleri olsa Protos Max a kuyruk borusu alırdım ama heliye dair hemen hiçbir upgrade yedek falan kalmadı.

Ben de buggy alayım dedim :evil: Kendim monte etmek istediğim için de Tamiya tercih ettim TT02B... Boyasını almaz olaydım..

Bu arada daha önceden Kyosho DRX VE ve Traxxas Slash tecrübelerim oldu, tamamen yeni değilim. Can sıkıntısı, maksat yeşillik olsun durumu :)
 
Vay, öyle ikinci el olayıda var mıymış bu adamların! Bilmiyordum :)

Kendini kötü hissetme diye bir itirafta bulunayım :) O maksat yeşillik olsun muhabbetiyle, biraz da helikopter parçalarına kamuflaj/paravan olsun diyerekten ben de fastlad’den tamiya ford F-350 almıştım :) (bu model gençlik yıllarımdan içimde uhte kalmış bir modeldi)

İnstagramda görmüşsündür, benim oğlan tutturdu bunu turuncuya boyayalım diye, bir ay boyunca vazgeçirmek için kulis yaptım, sokakta gördüğümüz her mavi F-150 kamyoneti gösterip “bak ne kadar güzel, biz de mavi yapalım” diye dil döktüm, yok illa turuncu isterim dedi herif. Baktım kararlı, demekki gerçekten istiyor diyip bastım turuncu boyayı :)

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Herifin ilk yorumu ne olsa beğenirsin! “Neden mavi yapmadık?” :evil::evil::evil::evil:
 
Instada yakın takipteyiz Evren abi, gördüm tabii :)

Yani bence de mavi olsa iyiymiş ama turuncu da farklı bi yaklaşım olmuş :D Tamiya nın birçok modelinin kit olarak gelmesi çok güzel. Araba işinin çok bi adrenalini yok malum, sürmekten çok toplamaktan boyamaktan upgradeden keyif alıyor insan. Onu da rtr araçlarla elimizden almasınlar...

Aslında gönül rock crawler veya tır da istiyor da işte... Şimdilik bu kadarıyla yetinelim:)
 
Yani bence de mavi olsa iyiymiş ama turuncu da farklı bi yaklaşım olmuş :D Tamiya nın birçok modelinin kit olarak gelmesi çok güzel. Araba işinin çok bi adrenalini yok malum, sürmekten çok toplamaktan boyamaktan upgradeden keyif alıyor insan. Onu da rtr araçlarla elimizden almasınlar...

Ford kamyonet bence de mavi olmalı da, neyse seneye yeniden boyarım elbet, zaten plajda kullanıyoruz, tuzlu suya da girip çıkıyor bol bol, seneye baştan aşağı elden geçirmek gerekecek :) Aslında bunu alırken niyetim bir de trailer ve tekne tasarlayıp 3D yazıcıyla basıp, bunun arkasına takıp tekneyi denize indirmeyi ve geri toplamayı falan tamamen RC olarak yapmak gibi bir fantazi vardı da işte her fantaziye yetecek vakit olsa keşke.

Yarışmaya girmediğin sürece dediğin gibi fazla bir atraksiyon yok araba işinde, ben de yapımı seviyorum, bu modelde yıllardır beni çeken şey 3 vitesli şanzumanı olmuştu, yaparken çok keyif aldım, hatta sonra bronz yatakları rulmanlarla değiştirmek için yeniden dağıtıp topladım daha bir keyif aldım :)

Aslında gönül rock crawler veya tır da istiyor da işte... Şimdilik bu kadarıyla yetinelim:)

Aman tır falan diyip de kanıma girme, zor tutuyorum kendimi...

F-350 ahh ah... Demek ki bir jenerasyonun icinde uhteymis bu makina :D

Sen de mi :) F serisi kamyonetleri zaten pek severim de bu şasilerde beni en çok cezbeden şey yukarda yazdığım gibi 3 vitesli şanzuman olmuştur...

Kac paraymis yav bu? :D

Aman abi ne diyorsun, avro dolar bu haldeyken konuşulacak şeyler değil bunlar, yerin kulağı vardır, hanım okur duyar neme lazım...