Yurtdışından sipariş veren tüm arakadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.

roland200

RC Helikopter Sevdalısı
Katılım
4 Şub 2014
Mesajlar
71
Tepkime puanı
0
Yaş
38
merhaba arkadaşlar ben banggood'dan WL toys v222 multikopter siparişi vermek istiyorum ve sizden yardım istiyorum.
beni endişelendiren ve kaygılandıran en önemli sorun gümrük mevzuatındaki 2 ayda bir sipariş verme konusudur.
banggooddan 10 şubatta sipariş verdim v922 şuan istanbul'da ptt de beklemedeyim neyse.1 ay dolmak üzere.fakat yeni bir sipariş daha vermek istiyorum.
yeni sipariş vermek için 1 ay daha beklemek zorundamıyım veya beklemem gerekiyormu? 2 ayı doldurmak için.
siz nasıl sipariş veriyorsunuz 2 ay mevzuatına uygun olarak bekliyormusunuz yoksa başka alternatifleri varmıdır bu olayın.
benim gibi yurtdışı alışverişi için tereddütte olan arkadaşları bilgilendirirseniz sevinirim. :saygilar:

yurtdışından sipariş veren tüm arkadaşların yardımlarını önerilerini ve tavsiyelerini sabırsızlıkla bekliyorum.
NOT; bu arada konu yanlış yere açılmış ise kusura bakmayın lütfen.düzeltilebilir.
ürün budur;

sevgiler,,,saygılar,,,selamlar..............
 
Yurtdışından sipariş veren tüm arakadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.

O muhabbet sadece kağıt üzerinde benim bi zamanlar her hafta kargo geliyordu hiç gümrüğe takılan olmadı :)
 
Yurtdışından sipariş veren tüm arakadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.

" İstanbul Posta Gümrük Müdürlüğü " sayfasında yazılı olanları okudumda aklımı o yüzden karışrırdı.
29 Ağustos 2013 Perşembe günü yayınlanmış bu yazı.
buda linki;



Tarihçe ve Yerleşke
Müdürlüğümüz 1992 daha önce faaliyetini sürdürdüğü Karaköy’deki hizmet binasından Merkez Efendi Davutpaşa Cad. No:99 Topkapı/İSTANBUL adresinde bulunan Posta İdaresinin binasına taşınmış ve halen bu binanın birinci katında yaklaşık 250 m2’lik (5 adet bölme alanda hizmet vermektedir.)

Yetki, Görev ve Sorumluluklar
1.Sınıf Gümrük İdaresidir. Müdürlüğümüzde 4458 sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde 07.10.2009 tarihli, 23955 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2009/15481 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ve mezkur kararın eki Gümrük Kanununun uygulanmasına dair kararın 134. Maddesinin.birinci fıkrası hükmü gereğince Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğünün 2011/23 sayılı Genelge ile Posta Gümrük ve Kambiyo Denetimi Rehberi hükümleri gereğince işlemler yürütülmektedir.

Yurt dışındaki gerçek kişiler tarafından Türkiye Gümrük Bölgesindeki gerçek kişilere posta yoluyla gönderilen posta gönderilerine tanınan muafiyet , 07.10.2009 tarihli , 23955 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 2009/15481 sayı Bakanlar Kurulu Kararı’nın 45 veya 62. Maddeleri kapsamında değerlendirilmektedir.

Yurt dışındaki gerçek kişiler tarafından Türkiye Gümrük Bölgesindeki gerçek kişilere posta yoluyla gönderilen ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen değeri 75 EURO’ ya kadar olan eşyalar için muafiyet uygulanmaktadır. Değeri 75 EURO’yu aşan ancak 1.500.-EURO’yu aşmayan eşya anılan Bakanlar Kurulu Kararının 62.maddesi kapsamında değerlendirilerek geldiği ülkeye göre bu eşyaya tek ve maktu vergi uygulanarak (eşya Avrupa Birliği ülkelerinden geliyorsa %18 diğer ülkelerden geliyorsa %20 tek ve maktu vergi oranı) tahakkuku “Declaration en Dovane”ların üzerlerine yapılarak tahsil edilmektedir.Gerek Gümrük Mevzuatı gerekse Posta Mevzuatı hükümlerine göre gümrük beyannamesi olarak düzenlenmesi gereken Declaration en Dovane (CN 23) olmadığı durumlarda Sözlü Beyan Formu düzenlettirilmektedir.

Şu kadar ki; posta yoluyla az da olsa ticari miktar arz eden erbabının , firmaların eşyaları da gelmekte olup; bu tür eşyalar için serbest dolaşıma giriş beyannamesi düzenlenmesi suretiyle serbest dolaşıma giriş işlemleri tamamlanmaktadır.
Mektup postası dışında kalan ve İstanbul İl Sınırları dışında yurdun değişik yörelerinde ikamet eden vatandaşlara teslim edilmek üzere ikametlerine en yakın olan 41 gümrükleme merkezine transit hükümleri çerçevesinde eşya sevkleri de yapılmaktadır. Bu sevk işlemleri Özet Beyan Modülünden düzenlenen Özet Beyan Formu (TRANSİT) ile yerine getirilmektedir. Her gün 40 değişik gümrükleme merkezine eşya sevki yapıldığından bu işlemler günlük iş yoğunluğunun büyük bir kısmını teşkil etmektedir.

Ayrıca 2011/39 sayılı genelgeye göre cep telefonun, gıda takviye ürünü olan vitaminlerin , kozmetik ve gıda tüketim maddelerinin (çay,şeker,çikolata ,içki, sigara ve puro gibi ) posta yolu ile gelmesi mümkün bulunmamaktadır.

Gümrük Antrepo Durumu
Gümrük Müdürlüğümüz denetimi ve Posta İdaresinin sorumluluğu altında 3 adet A tipi genel antrepo bulunmakta olup bu antrepolarda yılda ortalama olarak 300.000 (üç yüz bin) adet kolinin girişi yapılmaktadır.

Yurt dışından posta gönderilerinin mektup postası ile birlikte gelmesi (karışık) nedeniyle AHL‘de bulunan UPİM (Uluslararası Posta İşleme Merkezi Müdürlüğü) tarafından ayrışımları yapılarak, İstanbul İl Sınırları dışındaki gümrükleme merkezlerine gönderilecek olan ve Marmara Bölgesi Posta Merkezlerine dağıtımı yapılacak olan , ayrıca teslimi Müdürlüğümüz vasıtasıyla yapılacak eşyalar müdürlüğümüze gelmekte, müdürlüğümüze gelen bu eşyalar İstanbul Kargo İşleme Merkez Müdürlüğü’nün sorumluluğu ve Gümrüğümüzün denetimi altında Genel Antrepo hükmündeki Posta İdaresinin Ambarlarına teslim edilmektedir.
Posta binasının ikinci katında UPİM’ den gelen APG , EMS (küçük paket) mektup posta gönderilerinin ayrışımlarının yapıldığı “ Küçük Paket Ambarı “ , binanın birinci katında da bir adet “ Küçük Paket Ambarı “ ve bir adet “ Büyük Koli Ambarı “ olarak adlandırılan toplam üç adet ambar bulunmaktadır.

İletişim
e-posta: istpstgm@gtb.gov.tr
 
Yurtdışından sipariş veren tüm arakadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.

Ahmet bey kendimden yola çıkarak şöyle söyleyebilirim..
Ben Aralık ayından bu yana 3 farklı siteden toplamda 8 sipariş verdim 3 tanesi 100 doların üstündeydi hiç birisi gümrüğe takılmadı.
1 saat önce yeni bir sipariş daha verdim ;D
Sorun olacağını düşünmüyorum şahsen.
 
bende sipariş vereceğim banggood dan fakat 12 adet malzeme var.fakat banggood almak istediğim malzemeleri 3 parça olarak gösteriyor.ben şimdi bunların siparişini bir seferde versem bana tek parça olarakmı gelir yoksa parça parça mı gelir.sizce hangi yöntemi izlemeliyim arakadaşlar.şimdiden teşekkürler.
 
Yurtdışından sipariş veren tüm arakadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.

Uc parca gorumesi uc farkli depodan cikacak oldugu anlamina gelir kargoya uc farkli yerden uc paket verilecegi anlamina gelir pek sıkıntı oldugunu gormedim ben hizli kargolarda gumruk sorunu cikiyor ptt en iyisi
 
Yurtdışından sipariş veren tüm arakadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.

Özellikle son iki yıl içindeki onlarca siparişimden edindiğim tecrübeye göre, iki ayda biri bırakın, hafta iki falan da takımaz. Bizim ülkede gümrük mevzuatının uygulamasını şöyle özetleyim, paketiniz;

- "ems" (hızlı kargo) ile geliyorsa, takılır.
- dhl ile geliyorsa takılır.
- biraz iriceyse takılır.
- biraz ağırcaysa takılır.
- 75 euro veya karşılığı üstü bir değer deklare edilmişse takılır.
- içinde aynı üründen 2 adetten fazlası olduğu açıkça belli ise takılır.
- "gift" seçeneği işaretlenmemişse takılır.
- cafcaflı bir kutuyla gelirse takılır.
- bunların hiçbiri olmasa bile, sırf şanssızlıktan yine takılır.

Bunların tümü olsa da, yeterince şanslıysanız takılmaz :) Tabi gümrüğe girmesi demek her seferinde gümrük vergisi ödeyeceksiniz anlamına gelmeyebilir, ama fazladan bir 8-10 gün daha bekleyeceğiniz anlamına kesinlikle gelir. Gümrüğe giren bir paketinizde 3-4 gün işlem görünmemesi doğaldır, ancak 4-5 gün hiç hareket olmazsa paketin peşine düşün, mutlaka bir sakatlık vardır. Paketin gümrüğe girmesi fazladan bekleme dışında bir de hunharca parçalanması anlamına gelir. Eli falçatalı gümrük abileri günün yorgunluğu ve stresini sizin paketlerinizden çıkarır. Özel eşyanızın bir yabancı tarafından didiklenmesinin yanı sıra, bu didikleme işleminde ürünlerinizin ambalajı ve bazen de kendisi falçatadan nasibini alır. Hatta bazen falçata kullanmayıp paketi elle parçalamaya kalkanlar bile olmuştur, tecrübeyle sabit.

Sözün özü, yukarıdaki maddelere dikkat ederek alışveriş yapmak her açıdan daha stressiz olacaktır.
 
Yurtdışından sipariş veren tüm arakadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.

Daha özeti Çinden geliyorsa takılır , İngiltere ve Amerikadan geliyorsa takılmaz. Geçen hafta 4.5 kg ağırlığında kucakta zor taşınacak kadar büyük ve içinde aynı üründen beşden fazla olan paket UPS ile toplam 3 günde adrese geldi. Bilinen bütün kuralları yıktı , bu mucize olarak gördük ama son bir senedir UPS veya PTT ile Amerika ve Avrupadan gelen hiçbir kargomuz gümrüğe girmedi. Saygılar. :saygilar:
 
Yurtdışından sipariş veren tüm arakadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.

Son 3 ay içerisinde 10 farklı sipariş vermişim Banggood üzerinden :laugh:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu arada EMS ile takılma ihtimali çok çok düşük, keza 370$'lık bir siparişim (tek kutuda) takılmadan geldi. Neden düşük bunu da belirteyim. EMS Çin'in PTT'si gibi düşünün, TR'ye 4 gün de girdi ama TR'de kontrolündan sonra bana ulaşması 14 günü buldu. Toplamda 18 gün içerisinde bana ulaştı. Gümrükçüler Airparcel şeklinde geldiği için (normal hong kong, singapur post) gibi EMS'yi de aynı kategoride değerlendiriyorlar. AMA DHL, UPS veya Aramex ağır öper, haberiniz olsun. :RCKolik:

Normal kargo ile alsam heralde 20 - 25 gün içerisinde gelirdi.

Kısacası o kural henüz işlemiyor. :halay:
 
Yurtdışından sipariş veren tüm arakadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.

İlker Sönmez' Alıntı:
Daha özeti Çinden geliyorsa takılır , İngiltere ve Amerikadan geliyorsa takılmaz. Geçen hafta 4.5 kg ağırlığında kucakta zor taşınacak kadar büyük ve içinde aynı üründen beşden fazla olan paket UPS ile toplam 3 günde adrese geldi. Bilinen bütün kuralları yıktı , bu mucize olarak gördük ama son bir senedir UPS veya PTT ile Amerika ve Avrupadan gelen hiçbir kargomuz gümrüğe girmedi. Saygılar. :saygilar:

Ya avrupadan gelen mallara gümrük birliği anlaşması kapsamında uygulanacak en yüksek vergi zaten %1 kimse o %1 için paketi açmaya zaten uğraşmaz birde diğer memleketlerde vergi harici bakılan bir şey daha var ce sertifikası ce sertifika zorunlulugu var olan ürünse ve ce si ustunde yoksa öperler :) avrupa ve amerika gibi ülkelerde ce sertifikası zaten zorunlu olduğu için giffen mal gibi kimse iplemez onu hatta bazı arkadaşların avrupada şirket kurup once avrupadaki şirketlerine fatura edip avrupadaki şirketlerinden burdaki firmalarına fatura edip çinden daha az vergi ödeyerek mal getirdiklerini biliyorum.
 
Yurtdışından sipariş veren tüm arakadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.

Avrupa dan gelen paketler de takılıyor.

Holanda postası ile Çin den birkaç defa telefon aldım. Önce Hollandaya gidiyor, oradan da Türkiye ye geliyor. Ama buna rağmen takıldığı oluyor.
Gümrük memurları artık gift, düşük değer vb. şeyleri yemiyor. Eskiden hiç gümrüğe takılma ihtimali bile aklıma gelmeden onlarca şey alırdım ama artık riskli.