ZMR250 ve benzeri gövdelerdeki uyum sorunları (Diatone PCB, motor delikleri v.b)

Zafer ŞAHİN

Mahna Mahna ...
Katılım
29 Ağu 2013
Mesajlar
1,313
Tepkime puanı
2,193
Yaş
47
Konum
İstanbul
İlgi Alanı
Multikopter
Bende Banggood'dan aldığım aşağıdaki 2 gövdeden var. Bu gövdelerin isimleri ZMR250 olarak geçiyor. Fakat Diatone ZMR250 PCB ve karbon gövde ofiste olduğu için henüz deneyemedim. Deneyince ben de sonuçları iletirim.

ZMR250 H250 Carbon Fiber :
ZMR250 H250 Glass Fiber :

Fakat Banggood'da 4 tane daha benzer gövde var. Linklerdeki isimler biraz tutarsız olsa da, açıklama sayfasında bu modeller RC250 olarak geçiyor.
RC250 H250 Silver Fiber Glass :
RC250 H250 Glassy Carbon :
RC250 Carbon Fiber :
RC250 Glass Fiber :

Diatone ZMR250 PCB


Gelen açıklamalara göre durum şöyle:
- Diatone PCB, ZMR250 "Carbon Fiber" gövdelerin bazıları ile uyumsuz bazılarına ise gayet güzel oluyor. Ve yorumlara bakılırsa ZMR250 "Glass Fiber" gövdeye de bayağı zorlayarak uyuyor...
- Diatone PCB, RC250 "Glassy Carbon" gövde ile uyumlu ve isme bakılırsa diğer RC250 gövdeler ile de uyumlu olma ihtimali var...

Ayrıca motor delikleri ile ilgili olarak şöyle bir durum var. Ben ve DYS BE1806 motor kullanıyorum ve delikler tam olarak uymadığı için 4 yerine 2 vida kullanıyorum, delmek çok zor bir şey değil ama, pul kullanarak da 2 vida rahatlıkla motorları tutuyor. Ama kullanıcılarından birisi aşağıdaki yorumu yazmış.
I choosed this frame kit over the ZMR250 because I read that the screws of the motors of this frame fits better the DYS 1806 motors than the ZMR. Actually DYS 1806 fits perfectly on this frame, so cannot complain.
Bu durumda motorlar hakkında da şu şekilde bi durum var.
- 16mm ve 12mm uzaklığında vida deliğine ihtiyaç duyan DYS BE 1806 ve benzeri motorlar, ZMR250 "Carbon Fiber" Gövde ve ZMR250 "Glass Fiber" Gövdeye doğrudan monte edlemiyor.
- 16mm ve 12mm uzaklığında vida deliğine ihtiyaç duyan DYS BE 1806 ve benzeri motorlar, RC250 Carbon Fiber Gövdeye doğrudan monte edilebiliyor.

Bu şartlar altında RC250 Carbon Fiber Gövde daha alınası duruyor ...

Ama uyan ve uymayan gövdeleri ve PCB'leri yanyana getirmeden bir mantıklı bir sonuca ulaşılamayacak gibi gözüküyor.

Referans olarak bu bilgiler bir kenarda dursun ...
 
Diatone ZMR250 PCB Karti ve 250 Frame Uyumu

Yine sahane bir inceleme olmus Zafer hocam, ellerine saglik :thumbup:
 
Diatone ZMR250 PCB Karti ve 250 Frame Uyumu

Gövdelerden bir tanesini gözden kaçırmışım... İlk mesaj güncellendi :) ...
 
ZMR250 ve benzeri gövdelerdeki uyum sorunları (Diatone PCB, motor delikleri v.b)

Bu arada motor vida delikleri konusunda da sikinti yasadim. Zmr 250 framedeki motor delikleri tamamen 2mmlik vidalar icin.
Sunnysky x2204 2300 kv
Cobra 2204 2300kv
Bu motorlar 3mmlik vida ile arma sabitleniyor. Bende motorlari arm'a sabitlerken Zafer abi gibi sadece 2ser vida kullaniyorum ama simdiye kadar hic pul kullanmadim. Kullanilan vida basi ile alakali bir durum. Tabiki mantikli olan pul kullanmak.
İlk framei kurarken bu 2 vida icin locktite kullaniyordum ama kullanmayi biraktim ve simdiye kadar bu konuda hic sikinti yasamadim.
Buda ek bilgi olarak burada kalsin ;)

Ayrica konuyla alakali olarak uyumsuz pdbnin govdeye uydurulmasi ile alakali su resmi burayada yukleyelim.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
ZMR250 ve benzeri gövdelerdeki uyum sorunları (Diatone PCB, motor delikleri v.b)

Bugün ofisteki ZMR gövde ve PCB'li alt parçayı kontrol ettim. Tam birebir uyuyor olmasa da deliklerin bir çoğu uyumlu ve kayma olan deliklerde ise en fazla 1mm kadar kayma var. Aldığım gövde ve PCB'li gövde parçası bunlar ;




Bunlar da resimler, ortadaki resimde üstüste koyulmuş karbon gövde ve PCB'li gövde var. Alttaki resimde ise vidaların geçip geçmediğini denedim, biraz zorlanmasına rağmen herhangi bir genişletmeye ihtiyaç duymadan geçirebildim.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu durumda bence uyum sorunu olan parça, ZMR250 ya da RC250 gövdeler değil de, Diatone PCB'li gövdenin ta kendisi olabilir.
 
Evet abi, bende de sıkıntısız otrumuştu gövdeye... Bununla alakalı bir video da çekmiştim, hemde regülatörler hakkında bilgi vermiştim. Onudfa paylaşalım bu konuda daha faydalı olur.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol