f4mini + osd sbus sorunu

Çağatay aşık

Yeni Uye
Katılım
31 May 2015
Mesajlar
41
Tepkime puanı
6
İlgi Alanı
Multikopter
Merhaba arkadaşlar 2. quadımı topladım evde uçurmak için bu seferkini f4 fc li yapayım dedim. omnibus f4 mini + osd olan 90mm lik bir kit aldım. kurdum esc güncelledim betaflightın son sürümünü yükeldim. a8s micro receiver bağladım sbus portuna herşeyi tamamladım bind falanda yaptım ama bir türlü kumandadan gelen sinyale tepki alamadım. betaflighta girip bütün uart portlarını denedim ama tepki yok. 3 port var uart1 uart3 ve uart6 hepsindede serialrx i teker teker deniyorum kumanda açılınca herhangi bir tepki alamıyorum. sorun nedir acaba bi yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler. şunuda ekliyeyim betaflighttan motorları çalıştırıyorum herhangi bir sıkıntı yok seria portlarla ilgili galiba sıkıntı. failed to close serial port şöyle bir hata oluyor.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
aldıgım fc de bu.
 
Kontrol Kartınız
omnibus f4 mini
Model Sınıfı
micro
Motor, Pervane ve ESC
20a esc
Kumanda Alıcı ve Verici
flysky i6x a8s
Extra Ekipman
600tvl cam
Yokmu hiç bu hata ile karşılaşan. Failed to close serial port.
 
Bahsedilen serail port kartin portu degil, bilgisayarin serial portu saniyorum. Driver ile ilgili bir problemin olabilir.
 
Omnibus f3’de windows ile son firmware’de bir suru sorunla karsilasmistim. Mac’de ise tek seferde hersey olmasi gerektigi gibi halloldu.
Windows kac cikarsa ciksin bu serial port isi duzelmeyecek bence :D

Her neyse, serial alici icin genelde uart3 kullaniliyor, ayni zamanda bir sonraki sayfadan da alici tipi belirlenmesi gerekiyor, o kismi atlamiyorsun degil mi?
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari
yok atlamıyorum serial spektrum yazan sekmeyı secip alttakndende sbus secıyorum bu port olayını nasıl aşıcam bi bilgi varmı biyerlerde
acaba.
 
Yazmam geç oldu ama sorunu çözdüm çok saçma bi şekilde yabancı forumlarda gezerken denk geldi :) meğer a8s receiverin sbus modunu aktifleştirmek için receivere güç verdikten sonra bind butonuna birkaç saniye basıp ışığın yanıp sönmesi gerekiyomuş :) buda böyle bir bilgi oldu bana :))
Saygılar...
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari