Mikado VBar Control -- Mini Vbar ile Bağlantı Konusundaki Hususlar

Rasim Öztürk

RcFanatik
Katılım
9 Mar 2013
Mesajlar
7,007
Tepkime puanı
12,193
Yaş
38
Konum
Eskişehir
İlgi Alanı
Heli
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol



Mini Vbar fbl ünitenin nasıl VBC ile kullanıldığına ilişkin hemen bir iki kısa bilgi vereyim;

** Öncelikle mini vbar üniteler 5.3 Express yazılım ile geliyor. 5.3 Pro'ya yükseltmek istiyorsak yaklaşık 30 euroya yükseltebiliyoruz. Ne farklar geliyor diyenler şurdan ve şurdan kontrol edebilirler. ( ; )

** Tabii VBC kullanıcıları eski full vbar ve mini vbar larını kumandaları ile kullanabiliyorlar. Bunun için ekstra bir ücret ödemelerine gerek yok. Ücretsiz olarak 6.0 Pro sürümüne yükseltiyorlar ünitelerini...


** Bunu yapabilmek için öncelikle standart prosedürü izleyip; bilgisayara vstabi 5.3 yazılımını indiriyoruz, driver tanıtıyoruz, üniteye enerji veriyor ve usbden de bilgisayara bağlıyoruz. (bunlar kbar konusunda anlatıldı.)

** Vstabi 5.3 yazılımını çalıştırıyoruz, sağ alt köşede ünitenin seri numarası var. Bunu Vstabi siteye kullanıcı girişi yaparak gerekli yere giriyor (vbar registration) ve ünitemizin kayıt (register) işlemini yapmış oluyoruz. My devices listesinde artık seri numaralı vbar ımız görünür halde. Burda ünitemize vbar control ile kullanım için opsiyonlar tanımlayabiliriz (heli, simulator, plane), lisans anahtarını talep edebiliriz. Bunları yaptıktan sonra ünitemize firmware update yapabilir hale geliyoruz. Lisans anahtarı için link tıpkı diğer bazı dowload işlerinde olduğu gibi mail adresimize gönderiliyor.

** Artık firmware update yapabilir hale geldik. Vstabi 5.3 yazılımını çalıştırıyoruz. Sol üst köşeden File -> Online Update.. diyoruz. 5.3 express yüklü olduğunu görüyoruz. 5.3 Pro için info dediğimizde bizi satınalma sayfasına yönlendiriyor. 6.0 Pro yu seçtiğimizde ise doğrudan Load deyip ünitemizi 6.0 Pro sürümüne yükseltmiş oluyoruz. Dosyaları kopyalaması bi 15-20 sn sürüyor, bu arada enerji kesmiyoruz.

** 6.0 Pro sürümü yüklenince bütün pro parametreleri kurcalayabilir hale geliyoruz, üstte ikinci link (featurematrix) versiyonlar arasındaki farklılıkları karşılaştırmalı olarak görmek için faydalı, ordan bakabilirsiniz.


(!) Yine o tabloda göreceğiniz gibi 6.0 Pro sürümünde ünite bilgisayar programı ile ayarlanamıyor. Sadece kumandadan ayar yapılabiliyor. Üniteye enerji verdiğinizde bilgisayardan bakarsanız USB yeşil görünecek ama Connection kısmı kırmızı kalacak.

Kumanda açık, ünitede enerji var ve satellite takılı iken kumanda otomatik olarak görüyor üniteyi... İlk bağlantıları ise doğrudan heli ayar adımlarına yönlendiriyor.

Açıkçası ben Vbar Neo'da da bilgisayardan hiç ayar yapmadım. Yok usb tak, enerji ver, sıralamasına dikkat et, driver tanıt vs... Kumandadan ayar çok daha hızlı ve pratik oluyor, bütün detay ayarlar da yapılabiliyor. Bilgisayardan yapılıp kumandadan yapılamayan tek bir ayar bile yok. Haliyle biz VBC kullanıcıları için bir eksiklik olmamış.


Satellite ünite bağlantısı da şu şekilde;
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Mustafa ÇOBAN
Vbar control kullanicilarinin ucretsiz Pro gecebiliyor olmasi guzel bir ozellik. Bu konudan anlasidildigi uzere 2.modelinde bunu kullanacaksin galiba Rasim, dogru mudur ??

Bu arada biraz sacma olacak ama Vbar control ile K-bar (Klone Vbar) kullanilabiliyor mu ?
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafa ÇOBAN
Mikado VBar Control -- Mini Vbar ile Bağlantı Konusundaki Hususlar

Evet Mehmet abi, vbar mini düşünüyorum. Kırımı üzmeyecek modellerde kullanırım diye aldım. Psikolojik rahatlama tabii ki önemli ama, flight analyzerdan baktım logo550 ile yaklaşık 15 uçuş olmuş ayar harici... Deneme amaçlı yerde ve havada rescuelarım oluyor ama "ihtiyaçtan" henüz hiç olmadı. Tabi soğuklar borçlar vs derken yeni atraksiyonlara girmedim ama girersem de logo ile girerim. Modeli havaya kaldıracak kadar veya iki flip atacak kadar uçuşlara mini yeter :)

"Muhtemelen" kullanılamıyor abi. Kbar daki yazılım nedir bilmiyorum ama tam anlamıyla bir klonsa 5.3 olsa gerek. VBC ile kullanım için 6.0 ve üzeri şart. Firmware update için ise vstabiye giriyoruz, register ediyoruz üniteyi serial ile, ordan licence key talep ediyoruz, ondan sonra 6.0 firmware update yapabiliyoruz. Büyük ihtimalle bu adımları gerçekleştiremeyeceğiz, haliyle kumanda da enerji almış olan üniteyi bir türlü görmeyecek.



Not: Elimde denemek için kbar yok, ama olay şöyle gelişti. Serial girdik başarılı bir şekilde vbar miniyi My Devices a ekledik. Orda Licence kısmındaki ikona tıklayınca (Request Licence Key), bir mail attı şu şekilde;

Dear Customer,
for activating the firmware download again please log into and after this click once on the one-time-link below. It will enable the firmware download for 24 hrs and 3 attempts.
Mikado Model Helicopters

-----burda da bir link var----
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafa ÇOBAN
Mikado VBar Control -- Mini Vbar ile Bağlantı Konusundaki Hususlar

Evet sürece bakarsak K-Bar kullanılabiliyor olması gercekten zor bir ihtimal :D


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Bunu uçakta falan da kullananlar var. İkinci elde uygun fiyata düşürünce, uçak için de başarılı bir 3 eksen gyro olarak kullanılabiliyor. Kumandaya Vplane aplikasyonunu yüklemek gerek.



Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

0:39 gibi yerleşimden görüldüğü üzere klasik büyük vbarın harici sensörlüsünü takmışlar. Mini vbar ve neo da mümkün.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari