Ni-Cd ve Ni-Mh Pil Kullanımı

Tekrar okuyun o zaman.

Arkadaşlar 6v nimh 3000mah ve üzeri alıcı verici için pil ariyorum bulamadım satan yok yada tukenmis çogu sitede önerisi olan varmı.

Biz bu forumda herkese saygili davraniriz, ozellikle de yasca bizden buyuk abilerimize. Bu tur agresif mesajlar geri donussuz bir yolculuga bilet anlamina gelir. İkinci defa uyarmayacagim, haberiniz olsun.
 
benin yazdigim mesaj için hiç birsey anlamadım falan yazim smale surat falan koyacak onun bu hareketi benim mesajimi yermek olmayacak ben tekrar oku dedigimde saygisizlik mi olacak? Bu kadar kasilmaya gerek yok yazdigim mesajin çok anlaşilmaz bi tarafida yok oni gectim zaten tam terimsel olarak kendim anlamis olsam mesajda 0 sorunsuz olurdu dolayisiyla bildigim bi konu icin mesaj yazmazdim.
 
benin yazdigim mesaj için hiç birsey anlamadım falan yazim smale surat falan koyacak onun bu hareketi benim mesajimi yermek olmayacak ben tekrar oku dedigimde saygisizlik mi olacak? Bu kadar kasilmaya gerek yok yazdigim mesajin çok anlaşilmaz bi tarafida yok oni gectim zaten tam terimsel olarak kendim anlamis olsam mesajda 0 sorunsuz olurdu dolayisiyla bildigim bi konu icin mesaj yazmazdim.
Evet bence de... Ne sen kasıl ne de biz...

En iyisi yol yakından yollarımızı ayırmak. Bünye uyuşmayınca uyuşmuyor işte, fazla zorlamaya gerek yok....
 
Arkadaşlar ben bu kardeşimin cevaplarını da anlamadım. İki kısa kelimelik bir cevabım var ama annem ağzıma biber sürer...
 
Fazlaca yazım hataları da içeriyor zaten abi, muhtemelen Türkçe dersinde de sıkıntı yaşamış. Ben de anlamakta zorlandım bazı kelimeleri.
 
Bu güzel ve önemli bir konu, münasebetsizin biri yüzünden tatsız bitmiş... Hem konu toparlansın :)
Hem de...pil alacağım bu günlerde kafam karışık... Doğru kararı vermek istiyorum ve ustalara danışıyorum:saygilar:
Koşullar;
1) Yakın bir zamanda 46-60'lık, 3-5kg boyutunun üstüne geçmeyeceğim belli... Yani güçlü besleme isteyecek bir motor durumu yok.
2) Bir sonraki modelimde açılır-kapanır iniş takımı ve belki flap olsun istiyorum. Pil yatırımımı yaparken bu noktada hesaba katmam gereken bir durum var mı? Kestiremiyorum...
3) Kumandamın (spek DX7s) orijinal pili 5+ senelik ve güzel kullanamadım. Şarj ettim deşarj olmadan bıraktım...uzun süre şarj etmedim falan... Zaten NiXX pillerin 2-3 sene ömrü var dendiğini de duydum. Onu da aynı şekilde 4.8V 2000 mah ile mi yenilesem? Li-po, Li-Fe-Po tipi bir pil mi alsam?
4) Koşullar itibari ile düzenli bir uçuş takvimim olmayacak:embarras: Aralardaki beklemelerden pillerim olumsuz etkilenmemeli. Pillerin şarj-deşarj durumları kafamı karıştırıyor...
Alıcıda da vericide de LSD özellikli Ni-mah yeterli olur diyorum...Israrla, uçaktaki pili mutlaka Li-po yap diyenlerim var?
Bir de itiraf: Patlayan, çatlayan piller beni ürkütüyor:lollol: Bir kere şahit oldum, hiç hoş değildi... O sebeple bende "Li-pofobi" gibi bir şey var galiba:lol: Korku demeyelim de, öyle bir şey. Alıcımda en son Li-Po kullandım, tecrübem var; ama geriyor ne yalan söyleyeyim.
 
Son düzenleme:
Öncelikle 46 hatta 60'lık bir modelde kaliteli bir NiMh pil paketi fazlasıyla yeterli olacaktır. Mutlaka LiPo kullanmak diye bir kural kesinlikle yok. Bu arada LSD türü NiMh pillerin ömürleri sürekli kullanıldıklarında pek de kısa değil. Geçenlerde Panasonic Infineon pil paketimi 10.yılında artık şarj tutmadığı için pil toplama kutusuna attım. :) Endüstriyel NiMh pillerin çekici fiyatlarına ve abartılı kapasitelerine kanmadan Varta vs gibi markaların LSD AA boyut pillerinden 4 ya da 5 hücreli paket yaptırıp rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Lityum pillerin avantajları yok değil tabii. Özellikle kafana göre şarj edebilme imkanı iyi. Şarjlarını LSD NiMh pillerden daha iyi muhafaza edebilmeleri de cabası. Düzensiz uçuş takvimi olanlar için de lityum ideal. Ama ya bir regülatör ya da high voltage servolar kullanılmasını gerektiriyorlar. Açıkçası 46 ya da 60'lık bir uçağa ekstra para verip high voltage servo almak mantıklı değil (elde varsa sözüm olmaz tabii).
Verici için ben hiç düşünmeden lityum öneririm (verici destekliyorsa tabii). Mükemmel oluyor. Örneğin Hitec Aurora 9 vericime bir tane 2S 3500 mAh LiPo taktım. Çok sık uçuyor ve evde de devre testlerinde vericiyi kullanıyor olmama rağmen sanırım üç ayda bir falan şarj ediyorum. :D
Son bir not retract konusunda. İşin içine retract girince o sistemi ayrı bir pil ile beslemeyi öneriyorum daima. Tabii retractlar havalı olmayacaksa...
 
:bravo: çok teşekkür ederim.:saygilar:
Kaliteli bir pil paketi yaptırma seçeneği aklıma yatıyor... Ayrıca daha ekonomik görünüyor. Daha pervane buji ıvır zıvır var para lazım:D
 
Yuksek akim gerektirmeyen uygulamalarda life piller de gayet guzel is goruyor. Lipo’ya gore daha az tehlikeli, ama biraz dilinden anlamak gerekiyor.
 
Sümer abi Hitec kumanda için Gens ace 2S 2600 mah pil yeterli olurmu? Yani bir şarj ile oda 2 yada 3 ay kadar gidermi?Yoksa Mah değerinin daha yüksek olması şartmıdır.