Sunnysky X4110S Motor Rulman Tavsiyesi

Özgür Korkmaz

Çalışkan Uye
Katılım
29 Ocak 2015
Mesajlar
330
Tepkime puanı
215
Yaş
33
Konum
Şanlıurfa/Viranşehir
İlgi Alanı
Multikopter
Merhabalar.

Motorları imzamda görüldüğü üzere 6s ve 17 inç pervanelerle kullanıyorum, uçuş yapmayalı uzun bir zaman olmuştu (8-9ay) ki 3-4 uçuş yaptım sadece ve motorlar çok iyiydi. Elimde bulunan tarot rulman yağı ile yağladım ancak uçuş sırasında aşırı titreşimden dolayı net görüntü alamıyorum(Tarot T2-2d Gimbal kullanıyorum). Internetten birkaç rulman alımı yaptım fakat bulabildiğim rulmanların kalitesiz olması nedeniyle çözüm yerine daha da beter bir hal aldı. En son NSK marka minyatür rulmanları denedim, orijinal rulmanlar NMB marka idi, titreşimler gözle görülür şekilde azaldı ancak yinede eskisi gibi değil ve biraz pahalı. Rulman ölçüleri 1 adet 5x11x5 ve 1 adet 5x16x5 şeklinde. Malum küçük bir ilçedeyim, aradığım şeyleri çoğu zaman bulamıyorum, fiyatlardan dolayı yeni motorlar almak biraz hayal oldu. Internet üzerinden alabileceğim tavsiye edebileceğiniz bir marka yada adres var mıdır acaba? Motorlarımdan çok memnundum 12a ile havada asılı durabiliyordu yani verimlilik yönünden çok iyi. Tavsiye ve yardımlarınızı rica ediyorum.

Teşekkürler.
 


 
  • Beğen
Tepkiler: Özgür Korkmaz
Çok teşekkür ederim üstat. İnşallah çözer problemimi. Bu siteyi görmemiştim. Hafta içi denerim güncellemeyi buradan paylaşırım yine. En azından lazım olan olursa bir fikir sahibi olur. :saygilar:
 
Ben ne istedigini anlayamadim, rulman almak mi, yoksa titresimden kurtulmak mi? Nsk en kaliteli rulmanlardqn biridir, daha ileriye gidilebilecek fazla yol yok. Ancak titresimin sebebi rulmana kadar daha bir cok sey olabilir. Pervane ve motor balansi bunlara iki ornek
 
Tabiki amaç titreşimlerden kurtulmak ve rulmanlar tek şüpheliler şuan. Motorun hareketli dış kısmı normalde, elle oynatılmaya çalışıldığında sabit kalmalı ve benim motorlarda oynama oluyor. Bununda sebebi rulmanlar diye düşündüm açıkçası. Elimden geleni yine deneyip çözüme ulaşmaya çalışacağım.

Güncelleme:

Levent hocamın göndermiş olduğu linklerdeki rulmanları önceden almışım. Hatta kara listeye eklemişim:) Brushless motorlarda kullanılabilecek türden değiller. Çok kötü titreşimlere sebep oluyorlardı. Sunnysky ile iletişime geçtim Olivia adlı yardımsever arkadaş bana oradan 4 motor için orijinal ezo rulmanları bulacağını söyledi ve bugün buldu. Tanesi 1.5 dolardan 8 adet rulmanı bugün gönderiyor. Ödemeyi paypal üzerinden kendisine yaptım. 1.25 dolarlık indirim yaptı, yanılmıyorsam dhl ile kargoya verecek. Toplam 25 dolara mal oldu. Nsk rulmanları toplam 200tlye mal oluyordu ancak yinede istediğim tütreşimsiz çalışmayı vermiyordu. Hem daha ucuza geldi hemde orijinal rulmanları aldım. Bakalım inşallah gelenlerde problem olmaz. Yardımları için levent abime ve emre abime teşekkürler.
 
Son düzenleme: