Quadcopter kumanda ve alıcı sorunu

Arda Boğa

Yeni Uye
Katılım
25 Eki 2018
Mesajlar
4
Tepkime puanı
2
Yaş
22
Konum
istanbul esenyurt
İlgi Alanı
Multikopter
Projemde Lux racer f3 pro uçuş denetleyici ,flysky fs i6x , kumanda ile gelen alıcı var . Ancak kumanda ve alıcı test ettiğimizde calisiyo ancak quadcopter e bağladigimizda kumanda alıcı ile eslesmiyo ve kontrol edemiyoruz çoğu ayarı denedik ancak olmadı yardimlarinizi bekliyorum
 
Kontrol Kartınız
Lux racer f3 pro
Model Sınıfı
Yok
Motor, Pervane ve ESC
Racerstar
Kumanda Alıcı ve Verici
Flysky fs i6x kumanda
Extra Ekipman
Yok
Şimdi orijinal konu başlığı şu. Son kısımdaki “sbahahab” neyi ifade ediyor acaba ?

Kod:
Quadcopter kumanda ve alıcı sorunu sbahahab

Genç kardeşim forumumuzda başta noktalama kuralları olmak üzere Türkçemizin en güzel şekilde kullanılması esasdır. Bu konuda seni İLK ve SON kez uyarmış olalım, tamam mı ?
 
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Sevgili Arda,

Resimlerden multicopter uçuş kontrolcüsü ile alıcı arasındaki iletişim protokolünü ppm olarak kullanmak istediğinizi anlamaktayım. Ppm aslında analog bir iletişim protokolü olması ve tekpi süreleri digital protokollere göre daha uzun olması nedeni ile seçilmesi gerekenler içinde 3. sırada olabilir. tercihan i-bus veya sbus kullanılması daha iyi olurdu.

Uçuş kontrolcüsünün alt yüzünde, alıcı ile uçuş kontrolcüsü arasında kullanılması istenen protokole göre seçim yapılması gereken lehim köprüsü pad'leri bulunmaktadır. Ppm veya sbus (desteklerse ibus) şeklinde kullanıma karar verip buna göre bu pad ler arasında elektriksel iletimin lehimleme ile sağlanması, kumandanın ilgili menüsünden alıcı çıkışının ppm veya sbus (ibus) olarak belirlenmesi, betaflight grafik arabiriminde sbus (ibus) kullanılacaksa seri iletişim protokolü ve hemen bunun altındaki seçeneklerde sbus veya ibus seçilmesi, ppm kullanılacaksa analog seçim yapılması gerekmektedir: Sayılanların usulüne uygun şekilde düzenlenmesi ile olumlu bir netice alabileceğinizi düşünmekteyim. Kumanda ile alıcıyı birbiri ile bind yapılması gerektiği şeklindeki belki gereksiz olacak hatırlatmayı da yapmış olayım.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


İyi şanslar
Sevgi ve saygılarımla
Şakir Polay
 
Son düzenleme: