1/10 3d Printed Panzerkampfwagen Tiger Ausf. B

Tanklar iyi durumdalar, Suan icin Tiger Ausf. B'ye gore daha mobil olan ve tahrik sistemi sorun cikarmayan Cometler uzerince calisiyorum. Birinci Komet'de top denemeleri yapiyorum Airsoft istedigim gibi sonuc vermedigi icin daha baska sistemler denemek istiyorum. Nerf silahlari benzeri iki adet flywheel kullanarak daha buyuk projectile atmak amacim ancak turet bu is icin kucuk kaliyor. Internette biri biraz compact bir sistem gelistiriyor onun dosyalari yayinlamasini bekliyorum.
Comet-1
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Comet-2 ise daha verimli bir tahrik sistemine sahip, tpu lastikler kullanan bir model. Bunda ise daha cok hedef tespit ve takip sistemi icin denemeler yapiyorum.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Tank hareket ederken olusan titresim yuzunden gelen video verisi uzerinden nesne tanimasi yapmak sorun oluyordu. Cozum ararken global shutter kameralara denk geldim. Bu tur kameralar daha hizli hareket eden nesneleri daha iyi yakalayabiliyorlar. Ayrica mesafe tespiti icin 360 derece tarayan lidar denedim ancak kod yazma becerim lidar verisi ve nesne tanimlama verisini birlestirmeye (sensor fusion diyorlarmis buna) yetmedi. Kesin bunun baska yolu vardir derken stereo kamera ile mesafe tahmini olayini kesfettim. elimdeki donanim 4metreye kadar mesafe tahmini yapsa da ogrenmek icin yeterli geliyor. Suan bu sistem ile mesgulum. Alttaki video ise tahin edilen mesafeye gore farkli pizel rengi vererek olusturulan videonun ilk denemeleri.
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
tiger 2 tankını bende yapmak ıstıyorum 3d yazıcıdan dosyaları verme sansınız varmıdır ustadım
 
900 tl fıyatı var hocam benm oyle bır maddı gucum ne yazıkkı mevcut degıl
Bu modeli satın alırken paylaşmayacagıma dair taahhütde bulundum ve buna sadık kalacağım. Sonuçta bu tür ürünlerin artması için fikri mülkiyet haklarının korunması da lazım. Dediğiniz gibi cok ucuz değil. Thingiverse sitesinde de bulmanız mumkun ancak bu sefer de dişli kutuları ve de elektroniklere ihtiyacınız olacak.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: kenan özendi