2017 Yılı Sizin için nasıl geçti ?

Ben de mesajimi guncelledim. :)

 
2017 Yılı Sizin için nasıl geçti ?

Mesaj güncellenmiştir :saygilar:

 
2017 Yılı Sizin için nasıl geçti ?

Bende mesajımı güncelledim :saygilar:

 
2017 Yılı Sizin için nasıl geçti ?

Paylaşımda bulunan tüm arkadaşlara teşekkürler :thumbup: :RCKolik:
 
2017 Yılı Sizin için nasıl geçti ?

Arkadaşlar

Bende birşeyler yazmak istedim. Sahiden 2015'de benim hobim için önemli bir dönüm oldu. Rckolik forumuna üye oldum ve bu hobiye benim gibi bağlı insanların olduğunu görünce hevesim ve hobim ile olan bağım kat be kat arttı. Memleketin durumu ve insanların hobilerine nakit ve vakit ayıramaması nedeniyle sahiden umutsuzluğa kapılmaya başlamıştım. 2010'da dahil olduğum Ankara'da Çayyolu tarafından uçuş yapan bir grup helici arkadaşlarımın teker teker hobiden uzaklaştığını ve ellerindeki göz nuru ve el emeği helileri sattıklarını gördüm. Ne kadar olsada iş yoğunluğu nedeniyle uçuşlara çok iştirak edemesemde onlarla beraber oluşturduğumuz diye bir forumumuzda vardı. Ama bu forumda zaman içinde kapandı. Neyse kötü şeylerden bahsedip herkesi üzmemeyeyim. Rc ye olan ilgim çocukluktan başladı ama ilk helimi işe başladıktan sonra 1998'de yaptığım bir ABD iş seyahatinde valize koyup getirerek edindim. Raptor 30 helikopter için OS32 pulstartlı bir motor ve tüm servolar ile Futaba'nın 6 kanallı 40 MGHz bir kumandasını da takip eden sürede edinerek helikopter serüvenine başladım. Bu heliyi toplayıp uçurma veya hover yapma diyelim çok uzun süre aldı. O zaman sizler gibi simülatör çalışmamı tavsiye edecek etrafımda kimse yoktu. Neyse korka korka heliyi kırarım diye hover yaptıkça bu işi ne kadar sevdiğimi anladım. Ondan sonra 2000 yılında aldığım Robbe Schluter heli aslında yıllardır uçmamıştı. Ama sahiden Dieter Schluter Rc heliyi icat eden adam olduğu için bu modeli almak istedim. Üstünde 60 lık Webra motoru ile şu anda evde duruyor. Hiç uçurmadım temizledim ve gözüm gibi bakıyorum. Ama aslında onun yeri de gökyüzü. İnşallah zaman bulduğumda uçrmayı en azından hover yapmayı istiyorum. Sonra heli filosu gittikçe arttı. Aslında uçak, drone, tekne ve araba gibi RC'nin diğer güzellikleri ilede uğraşsam da en çok sevdiğim Rc heli. Hobim ile ilgili şimdilik sizleri de sıkmadan bunları yazmak istedim. Son 5-6 aydır işin son noktası olan Scale helilere merak sardım. Roban AH-1W Cobra vede enson Hirobo Schweizer s300 rc heli edindim. Şimdi bunları toplamaya uğraşıyorum. Herkese hobisi ile sağlıklı güzel zamanlar geçirmesini dilerim

Saygılar;
 
2017 Yılı Sizin için nasıl geçti ?

Ben de mesajımı düzenledim :saygilar:

 
2017 Yılı Sizin için nasıl geçti ?

Bir uçakçı olarak bende biraz 2017 den bahsedeyim.Öncelikle bu güzel foruma ilk katılımım 2015 senesinde oldu.Uçuşlarımızdan tanıdığım duayen abilerimizin paylaşımlarını buradanda takip ettim.Ancak bu seneye kadar bu forumda fazla aktif olmamıştım.Fakat adminimizin ve diğer üye arkadaşlarımızın candan ve yardımsever paylaşımlarını görünce doğru yerde olduğuma bir kez daha kanaat getimiş oldum.Gerçektende buradaki ahenk ve paylaşımlar gördüğüm forumlar içersinde en güzeli diyebilirim.İyiki buradayım ve iyiki sizlerleyim.Her nekadar Sümer abimin deyimiyle vantilatörcü olmasamda idare ediverin :laugh: Ancak sizin heli paylaşım ve videolarınızı seyrederken bir uçakçı olarak sanki uçak videosu izler gibi büyük keyif alıyorum.Birde buradaki helici abilerimizin ve kardeşlerimizin her yönüyle bu hobiye gönülden bağlı olması beni çok çok mutlu ediyor.Çocukluğumdan beri hem uçağa hem heliye her zaman gönlümde yer verdim.Ancak imkanlar olsun,hayat karmaşası olsun tam anlamıyla aktif başlayabilmem son üç yıldır gerçekleşti.İlk modeli uçurduğum günün keyif ve heyecanı halen aklımın bir köşesindedir.2017 senesini kısaca değerlendirmek gerekirse benim için hobiye fırsat buldukça yatırım yaparak,her türlü eksiğimi giderdiğim ve bu güzel hobiye devam ettiğim bir sene oldu.Bu senede hanımın evden kovmasını göze alarak filoma yeni birkaç uçak daha kattım.Birde bu sene benim için hep istediğim ve ancak hayalime kavuştuğum evin bir odasını kendime tamamen bu höbiye ayırdığım malzeme odası ve atelye olarak düzenleme imkanım oldu.Ufak tefek tamiratları burada kendim yapmamla beraber büyük bir tamirat yada tadilatta duayen abilerimden yardım alarak sorunları giderebiliyorum.Uçuşlara gelince bu sene benim için herhafta sonu cumartesi Orhanlı Grubumla,pazar günleri ise Hezarfende olmak kaydıyla bol uçuşlu geçen bir sene oldu.İnşallah imkanlarımızı Allah daim eder ve 2018 yılıda bol uçuşlu ve bir okadar bol buluşmalı geçer diye temenni ediyorum.Birde bu sene sizlerle buluşma imkanımız bir türlü kısmet olmadı.Ancak yeni senede yapılacak olan buluşmalara katılmak niyetindeyim.Böyle güzel bir forumda yakaladığınız birlik ve beraberlik için önce adminimize,sonra paylaşım ve emeklerini ortaya koyan buradaki tüm rc hobiye gönül vermiş arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım.2018 senemiz hep birlikte 2017 yi aratmasın ve dahada güzel geçsin inşallah...
 
2017 Yılı Sizin için nasıl geçti ?

Evet Murat abi iyi ki buradasın ve bizlerlesin %p Dediğin gibi bir türlü tanışma imkanımız olmadı :-\ Ama inşallah bu sene bir buluşmada mutlaka tanışalım. Olmadı bahara biz atlayıp Orhanlı ekibine ziyarete gidelim :thumbup:
 
2017 Yılı Sizin için nasıl geçti ?

Bu yil benim icin cok iyi gecti diyebilirim
Yilbasinda 700 hayalim gerceklesti
2 tane büyük bulusmaya katilma ve forumdan yeni arkadaslarla tanisma firsatim oldu. Yil boyunca Bursa bulusmalarina olabildigince katilmaya calistim. Pilotaj durumuma deyinirsek huncarca hover a devam. Ayrıca ihtiyaç fazlasi bütün malzemeyi elimden cikarip uzun zamandir istedigim Drone sahibi oldum zevkli ama heyecan yok tabiki. Gelecek yil kismen yakin olan bütün bulusmalara katilmayi planliyorum.
2018 in bütün insanliga hayırlı olmasini temenli ediyorum. :saygilar: :saygilar: :saygilar: :RCKolik: :RCKolik: :RCKolik:
 
2017 Yılı Sizin için nasıl geçti ?

Güzel bir gelenekmiş bu :) Madem öyle ben de yazayım iki satır...

2017 ve modelcilik benim için :RCKolik: yılı oldu diyebilrim. Aslında foruma 2014 yılında üye olmuşum ama üye olduğumu bile hatırlamıyorum, muhtemelen kayıt olup sonra tekrar girmemişim hiç. Bu yıl Sümer abimin dürtmesiyle tekrar geldim ve 2017 yılının ikinci yarısı itibariyle de aktif olarak aranızdaydım.

Modelcilik açısından da bu yıl benim için verimli geçti diyebilirim. Herşeyden önce Hurricane modelim üzerinde ciddi bir ilerleme kaydedebildim. Benim bir scale modelde bu kadar hızlı ilerlediğim görülmemiştir. Aslında maiden için de bu yılı planlamıştık ama görünüşe göre olmadı, sonuçta inşaatı 2009 da başlayan bir mdoelden bahsediyoruz, maideni ha 2017'de ha 2018'de yapmışım çok şey farketmez sanırım :D

Bu konvansiyonel modele ilave olarak 2017 benim için 3 boyutlu baskı ile yapılan modellerin de yılı oldu. Spitfire projesini de burada sizlerle paylaşma şansına sahip oldum...

Bu kadar helikoptercinin arasında olunca onların bilgilerinden faydalanarak kendime bir yazılım güncellemesi yapıp 500 boyutu FBL helikopter edinerek süper cobra gövdesi yapımına da cesaret edebildim. Bu sayede 2018 ve 2019'da çooook para kazanıcam çooook :lol: :lollol: :lol: :lollol: (Yardım eden herkese %10 indirim yapacağım gövdelerinde :coolxf: :coolxf: :coolxf: )


Şimdiden herkese mutlu, sağlıklı ve bol modelli bir 2018 dilerim.
 
2017 Yılı Sizin için nasıl geçti ?

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Evet Murat abi iyi ki buradasın ve bizlerlesin %p Dediğin gibi bir türlü tanışma imkanımız olmadı :-\ Ama inşallah bu sene bir buluşmada mutlaka tanışalım. Olmadı bahara biz atlayıp Orhanlı ekibine ziyarete gidelim :thumbup:

Haklısın Mehmet yeni senede mutlaka ilk buluşmada bende olacağım.Ama orhanlıda ama başka buluşmada mutlaka görüşeceğiz.Ayrıca ne zaman isterseniz buyrun gelin ;) Yeni sene güzel ve bol uçuşlu bir sezon olur inşallah hepimiz için.
 
2017 Yılı Sizin için nasıl geçti ?

2017 yılı benim için “modelcilik” açısından çok fazla hareketli geçmemekle birlikte, son bir kaç aydır projeler üst üste denk geldi.
Hazırda olan Trex 800(Otonom) - Trex 700(3Blade Rotor) - Gaui X5 - Trex 450 - Walkera V450D02 ve Walkera V120D02 kendilerini muhafaza ederken, bir kaç ay önce parçaları gelen Tandem 450 ve yine Trex 700 Gasser projeleri de zaman bulabildiğim ölçüde devam ediyor.
Yine maalesef büyük buluşmaların hiç birine katılamadım fakat açılan konular sayesinde de katılmış kadar oldum, emeği geçen bütün arkadaşlara buradan ayrıca teşekkür ederim.
2018 in hepimize, sevdiklerimizle birlikte; hayırlı / uğurlu, sağlıklı / huzurlu, bol kazançlı, mutlu ve eğlenceli geçecek bir yıl olmasını dilerim.
:saygilar:
 
2017 Yılı Sizin için nasıl geçti ?

İki satır da ben yazayım bari.
2017 benim açımdan çok hızlı geçti. Daha dün yılbaşı idi. Bugün yine yılbaşı neredeyse.
Modelcilik açısından fazla bir değişiklik olmadı. Sadece güzelim C130 parçalandı. Her fırsatta Hezarfen'de oldum. Rüzgar çoksa 1/4 Piper, azsa Sea Fury ile bolca uçtum. Bunca uçmama rağmen (Mayıs 2014'den bu yana neredeyse kesintisiz) şu Sea Fury hala beni heyecanlandırıyor. Kısaca ifade etmek gerekirse 2017'de pilotajım hemen hiç gelişmedi! :p Sene boyunca en çok parayı Sea Fury'nin 22-23 x 8 pervanelerine harcadım sanıyorum. :)
Çin'de hesaplı baskılı devre yaptırma olayını keşfettim. Artık profesyonel grade retract kontrolörleri üretebiliyorum. Sumeronics RC ürün gamını biraz daha geliştirdim. Buradan Zafer Şahin'e selam gönderelim...
Senenin sonunu ise güzel bir proje ile bağlıyorum. Bir adet 60 cc P51 şu an neredeyse maiden için hazır durumda. Bu uçağı ve motorunu tam iki yıl önce almıştım. Kutu içi bekleme süresini doldurunca işe giriştim. Sea Fury için uzuun bir konumuz olmuştu. P51'i ise gizli gizli toplamış oldum :) :D Çünkü birçok aşaması sorunsuz gitti (Phoenix'in modelleri genelde bu konuda başarılıdır). Modelciliğe katkı sağlayacak ve tartışılacak bir şeyler olmadı. Pek de fazla fotoğraf çekilemedi. Ama motor rodaj videosu var. Artık neye yararsa... :) Maiden uçuşunun 2017 içinde gerçekleşebileceğini düşünüyorum. Tabii ki maiden videosu da olacak inşallah.
Böyleyken böyle...
 
2017 Yılı Sizin için nasıl geçti ?

Herkese selamlar, yeni yılın yeni umutlar ve güzelliklerle gelmesi dileği ile başlıyorum sözlerime. 2017 benim hayatımda unutmak istediğim onlarca anı ile doldu taştı. Modelcilik anlamında hiç yol kat edemedim. Helikoptere geçmem bu yıla rastlıyor. Sınav, mezuniyet, ders derken şimdi bile ne nerde bilmiyorum. Odamda dekor olarak duran tozlu bir Protos 380 mevcut. Kumanda tozlu rafların arasında, pillerim ise nerde onu bile bilmiyorum. Servo uzatma kablolarını 12V sistemlerde kısa gelen kablolara uzatma yapmak için kullanmaya başladım. Bu yıl hobi alanında etkinliklere de katılamadım. Eldeki imkanlar oldukça kısıtlanmaya başladı. Buda beni strese sokan ayrı bir faktör. Belki herkesin kendince hayatinda değişim noktaları oluşuyor. Ama üniversiteyi bitirip öğrencilikten sıyrılıp hayata atılma aşamasında elim kolum bağlandı. Umarım 2018 de bu dertlerimi çözer biran önce simulatör çalışmalarıma başlayabilirim. Yaza kadar bomba gibi hazırlanmak istiyorum. [emoji3]

Herkese şimdiden iyi seneler...


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
2017 Yılı Sizin için nasıl geçti ?

Geç te olsa ben de bişeyler ekliyeyim :)

2017 benim açımdan çok güzel geçti gerçekten. 450 modelimin kayboluşu her şerde bir hayır vardır sözünü doğruladı ve 550 almama vesile oldu :)
550 modelim de bana pilotaj konusunda gerçekten çok çok ilerleme katettirdi. Kocaeli ekibi olarak neredeyse ortalama her hafta sahadaydık, çok güzel hoş sohbetlerimiz oldu. Mangal mı yakmadık, semaverde çay mı demlemedik, uçurtma, bumarang ne var yok uçurduk fln :D
Umarım 2018 de herkesin dilediği şekilde olur. :)


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi