3D Printer kullanımı (yapışma,Model yamulmasında) Abs baskı çözümü

3D Printer kullanımı (yapışma,Model yamulmasında) Abs baskı çözümü

Semih Bey, 150 baskı durumunu bilmiyorum ancak haklısınızdır. çünkü yıpranma oluşmaya başladı.yaklaşık 50 baskı falan yaptım ve dediğiniz gibi ortasını kullandım. :) biraz göçme yaptı doğrusu. Ben şirket için kullandığımdan yedeğide var hani :D Ama dediğiniz gibi bireysel kullancıda ekonomik olmayabilir.
Aklıma gelmeşken tablayı abs için yüksek sıcaklıklara çıkartamayan arkadaşlara bir önerim var....Alt tablayı ilk başlarda 75 derecenin üstüne çıkaramıyordum. Tablayı yalıtmak bir çözüm olabilir ama denemedim. Benim çözümüm güç kaynağının voltajını değiştirmek oldu. Genel olarak cihazların yanında gelen güç kaynakları akım olarak yeterli olsada alt tablalar 12 volttan daha fazla gerilime ihtiyac duyuyor ,100 küsür dereceler için.
Printerla gelen güç kaynağının üzerinde ufak bir ayar potansiyometresi var.Genelde turuncu renkli oluyorlar. Ben 12 volttu 13.5 volt yaptım ve 20 dakikada 110 dereceye çıkıyor tablam. Bu yöntemi deneyebilirsiniz ancak printerın kontrol kartının çalışma voltajlarını bir kontrol edin ve buna göre ayar yapabilirsiniz.
 
3D Printer kullanımı (yapışma,Model yamulmasında) Abs baskı çözümü

Melih
yüksek voltaj ile main board ı yakma ihtimalin var
1-tablanın altını ince mantarla kaplarsan aynı sürede tabla ısınır
2- tablayı da ayrı bir power supply ile beslemende fayda var

 
3D Printer kullanımı (yapışma,Model yamulmasında) Abs baskı çözümü

Benim orjinal güç kaynağım yandı.Daha ilk printerı çalıştırmada.Sonra başka bir güç kaynağı buldum ancak ilk abs denemem ile sıcak tablanın yeterince ısınmadığını fark ettim ,12 volt tablaya yetmiyordu ve bizde tablanın dısarıdan ayrıca beslenip bilgisayara kontrolünden çıkmasını istemedik. Yalıtım yapmak o anda pek mumkun gözükmedi. Tabi yuksek voltaj yontemi anakartı yakabilirdi.Ancak kart destekliyeceğine karar verdik.
Güç kaynağı olarak 150 amper akü kullanıyoruz. :) .printer güç kaynağıda akü sarj aleti oldu.
Sonuç olarak ne olursa olsun ısınma sorunu yaşayan kişiler mumkunse yalıtımdan yana olmaları daha iyi.