Bu pilin değeri nedir?

Ben 11.1v 2200mah'lık 3s piller sipariş etmiştim.
Piller CELL adını verdiğimiz hücrelerden oluşur. 3S demek 3 hücre var demektir. Pil dolu ilen her bir hücre 4,2 V gerilim vardır. Dolayısıyla dolu pil voltajı 4,2x3 = 12.6 V karşılık gelir.

Piller satılırken Storage modunda satılır ve bu da yaklaşık 3x3,85 = 11.55 V doluluk demektir.

Özetle siz 3S pil almak istemişsiniz ve gelen piller 3s, yani sorun yok.

Fakat dediğiniz gibi temel bilgiler eksik. Bunları şu konulardan öğrenebilirsiniz.



Bu arada pilleri balance portunu şarj aletine takıp, balance şekilde şarj etmeyi unutmayın.
 
Ancak pilin üzerinde 3cel.1v 2cell 7.4v yazması kafamı karıştırdı. Yani benim istediğim 1.11v idi. Pilin üstünde bu değer dışında değerler yazıyor.
Onun nedeni maliyet bence. Tek bir etiket basıp aynı değerlerdeki pillere yapıştırıyorlar. İşin sonunda etikette yazan değerlerin yanındaki yuvarlak alanı değerine göre işaretleseler yeni başyalanlar için karışıklık yaratmazlar.
Pilin hücreleri görebileceğiniz açık tarafı varsa ordaki hücreleri sayıp 2s mi 3s mi öğrenebilirsiniz.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Ayrıca, diyelim ki elimize bir pil geçti fakat üzerinde hiç bir şey yazmıyor. Balans soketine bakıyoruz: 4 kablo varsa 3S, 3 kablo varsa 2S'tir. Yani biri şasi ve her bir hücre için bir kablo.
Lipo için akıllı şarj cihazları kullanıyoruz. Cycle fonksiyonunu kullanarak şarj-deşarj döngüsü ile de kabaca kapasitesi belli olur.
 
Lipo pili şayet yanlış kullanırsan 30sn de bile evini yakarsın. Forumda Lipo kullanımı ile ne bulursan okumanı tavsiye ederim. Bilinçsiz kullanımda çok tehlikeli olabiliyorlar.
 
  • Beğen
Tepkiler: Çağlar Kansu
Ayrıca, diyelim ki elimize bir pil geçti fakat üzerinde hiç bir şey yazmıyor. Balans soketine bakıyoruz: 4 kablo varsa 3S, 3 kablo varsa 2S'tir.

Bu mesaj okunup anlaşıldıysa artık bu konunun kapanmış olması gerekirdi.