Flysky mı? Turnigy mi?

Utku Yeni

Çalışkan Uye
Katılım
5 Tem 2016
Mesajlar
214
Tepkime puanı
44
Yaş
22
Konum
ADANA
İlgi Alanı
Uçak
Herkese iyi günler... Hobimi ilerletmek amacıyla ilk olarak iyi bir kumanda almak istiyorum.Hemen hemen 2 aydır sürekli araştırma yapıyorum :eek:kuyun:.Ancak kafam karıştı... :eek:f: Aklımda Turnigy ve Flysky var.Her iki markanında aynı modelde kumandaları var.Ancak hangisi daha iyi hangisini almalıyım.Turnigy kullananlar flysky'a çamur atıyor,flysky kullananlar turnigy'e çamur atıyor.Birde bu iki markanında aynı olduğunu duydum doğrumu bilmiyorum.Ve son olarak bişey daha sormak istiyorum turnigy 9x veya flysky 9x mi yoksa flysky fsi6 veya turnigy tgy i6 mı? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.Bu konuya bir açıklık gelirse sevinirim.. :RCKolik:
 
Flysky mı? Turnigy mi?

Utku herhalde su konuyu henuz görmedin ;)

 
Flysky mı? Turnigy mi?

Araştırdım ama gorememisim kusura bakmayın. Ayriyeten teşekkür ederim.
 
Flysky mı? Turnigy mi?

Turnigy öneririm.Ama V2 olanını.HobbyKing'de satılanları kastediyorum.En basitinden Turnigy 9X V2'de yazılım farkı var bir takım iyileştirilmeler yapılmış.Ayrıca ekran aydınlatma da almanızı tavsiye ederim.Ekrana daha güzel bir görünüm kazandırıyor.Saygılar.
 
Flysky mı? Turnigy mi?

Evet 9x'in aydınlatma sorununu gördüm.Yeşil veya mavi aydınlatma takılabiliyormuş.Hala kararsız ama.. :eek:f:
 
Flysky mı? Turnigy mi?

Bence arka aydınlatma o kadar da gerekli değil. Kumandayı alıp kullanmaya başladıktan sonra keyfe keder bir upgrade olarak sonradan da düşünülebilir :)


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Flysky mı? Turnigy mi?

Genelde gündüz kullanıyoruz zaten helileri, gece uçuş meraklıları için bir gereklilik olabilir belki... Olması güzel olur ama gerekli değil bence de.
 
Flysky mı? Turnigy mi?

İkiside nerdeyse aynı. Modül değiştirecek olursan flysky daha avantajlı tak çıkar şeklinde. Ben turnigy 9x aldım halada kullanıyorum, modül değişikliğide yapmadım. Bende aydınlatma yok çokta gerekli değil. Almışken yedek alıcıda almanı öneririm. Yeni modeller yapınca alıcı lazım oluyor. Her uçuşta modeldeki alıcıyı söküp diğerine takmaktansa 4 kanallı yedek alıcı alırsan rahatlarsın :)
 
Flysky mı? Turnigy mi?

Ekran aydınlatması konusunda herkes fikrini belirtmiş bende küçük bir ekleme yapmak istiyorum.Turnigy 9X V2 yi ilk sipariş verirken öneri üzerine ekran aydınlatma da almıştım.Fakat bir süre standart haliyle kullandım.Ekran aydınlatmasız hali gözüme daha cansız ve mat gibi göründü.Ben de bir süre sonra ekran aydınlatmayı taktım.İstemeden yanlış anlaşılmaya sebebiyet verdim sanırım.Ekran aydınlatma %100 gerekli demiyorum fakat şahsi olarak tavsiye ediyorum.Yani takmasanız da olur ama takdığınız takdirde daha canlı bir görünüm elde ediyorsunuz.Ben taktım memnun kaldım.Ayrıca genelde antenler doğrudan modüle takılıyor fakat Turnigy 9X de modülden antene bir kablo gidiyor.Modül değiştirmek istediğinizde anten kablosunu kesip veya modül içindeki lehimi ayırarak çok rahat sökebiliyorsunuz.O da en fazla 5 dakikakanızı alır.Çıkardıktan sonra modül yuvasında stok modüle göre ayarlanmış bir çıkıntı var orayı söktüğünüz takdirde istediğiniz modülü tak-çıkart şeklinde kullanabilirsiniz.Herkese iyi akşamlar.Saygılarımla.
 
Ynt: Flysky mı? Turnigy mi?

Uzun süre 9x kullanmışdım bende, güzel kumanda olmakla birlikte fiyatı nedeniyle çok süper bir malzeme kalitesi beklemeyin, pil soketinde ayarlama yaparak zippy 2500 mah lipo pil ile kullanırsanız pil sorunuda yaşamaxsınız, bende ekran aydınlatması takmışdım keyfe keder, tercih ve paraya bakar, demirbaş olarak alıcaksanız başka model de bakabilirsinizde bütçenizi bilemiyorum tabiki


C6603 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Flysky mı? Turnigy mi?

Flysky v.s. Turnigy karşılaştırmasında tercihimi doğrudan Flysky'dan yana kullanıyorum. Turnigy'nin modülünün, anten nedeni ile sökülememesi bunun başlıca sebebi...
 
Flysky mı? Turnigy mi?

Aslında ben fs i6 düşünüyordum.Ama 9x'in daha çok tercih edildiğini daha doğrusu uçak kullananların daha çok tercih ettiği bir kumanda oldugu icin 9x'e karar verdim.Ancak söz babada bitiyor..Malum hafta karne getireceğim :eek:kuyun: :laugh:
 
Flysky mı? Turnigy mi?

Kumandaya karar verdim vermesine ama Turkiye de satan yok.Sadece ikinci el var..Yurtdışından sipariş edip strese girmek yerine azcık daha para vereyim kafam rahat olsun diye düşünüyorum. Eğer sıfır Turnigy 9x veya Flysky 9x satan birileri veya site varsa bilgilendirebilirmisiniz? Farkındayım çok soru soruyorum kusura bakmayın.
 
Flysky mı? Turnigy mi?

Turnigy ile FlySky aynı fabrikanın kapısından çıkmaktadır. Ancak Hobbyking adındaki firma kendi çatısı altında satmak için, hem de yazılımını geliştirerek satışa sunmuştur. Az maliyetle FrSky (FlySky ile karıştırmayın sakın) modül takabilir, menzilini ve güvenilirliğini katlayabilirsiniz, yazılımını da biraz lehim yaparak veya ucuza satılan hazır setler alarak piyasadaki "benim" diye markalara taş çıkartacak bir kumandaya sahip olabilirsiniz. Benim tercihim Turnigy'den yana oldu. Hatta FrSky modül de taktım, bugüne kadar tek bir sorun dahi çıkartmadı. İki arkadaşıma da aldırdım ve onlar da halen mutlu. Hazır setini de aldım ve boş bir vaktimde yazılımını da değiştireceğim.
 
Flysky mı? Turnigy mi?

Turnigy 9X öneriyorum ama V2 öneriyorum.Hobbyking'de satılan Turnigy 9X V2.HobbyKing güvenlidir hiçbir sorun yaşamazsın.Türkiye'den 2.el yada mağazadan aldığında sorun yaşarsan mağdur olursun ama Hobbyking'den alırsan asla mağdur etmezler.Yıllardır alışveriş yapıyorum tecrübe ile sabit.