Frsky X20S Kumanda İncelemesi

Süper... Bizim Frsky için olanda da öyle mi bakayım bakayım...

Gruptan yazdim, 1.5.0'da MPM IRX 4 uzerinden telemetri olacak seklinde cevap gelmis...

Ben de IMAC noktasinda eklenmesinin faydali olacagini dusundugum seyleri Steve ile paylasmistim. Ekiple gorustugunu ve buyuk oranda kapsayacagini soylemisti 1.5.0'in beklentilerimi...

Anlasilan 1.5.0 ciddi bir grubun beklentisine karsilik olacak... Herkes ETHOS'u kendi ihtiyacina gore gelistirmek istiyor... Disiplin bazli gelistirme fena fikir degil bence de...

Bu arada @Sumer Yamaner abi, bizim Waleed'in JR inda ucus sayaci denen bir hede var, acaip is goruyor...

Ben elektriklinin ucus sayisini sarj sayisindan, yakitli ucagi da burada tek oldugundan yag tuketiminden hesapliyorum... Radiomaster'da bir sayac varmidir ? Yoksa logic switch ile yapilabilir mi, ne dersin ?

Model ile ilgili kalıcı parametreler var. Ama detaylı bakmadım. Sonuçta SD kart temelli bir sistemde en kötü ihtimal bir lua script yazarsın.

Sonuçta SD kart temelli bir sistemde en kötü ihtimal bir lua script yazarsın.
Lua yazınca beni 2009 yıllara götürdün abi. İphone daha yeni çıkmış, windows mobile kullanan diğer cep telefonu üreticileri rekabet için hemen windows üzerine dokunmatik arayüz ilave etmeye çalıştılar. İşte bunu yapan "Manila3D...." geliştirme platformlar "Lua Script" ile yazılmıştı. Ahhh ne günlerdi be... :lollol:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Lua yazınca beni 2009 yıllara götürdün abi. İphone daha yeni çıkmış, windows mobile kullanan diğer cep telefonu üreticileri rekabet için hemen windows üzerine dokunmatik arayüz ilave etmeye çalıştılar. İşte bunu yapan "Manila3D...." geliştirme platformlar "Lua Script" ile yazılmıştı. Ahhh ne günlerdi be... :lollol:

Rifaaatttt, bulduk lua öğretecek biriniiiii:lol: @3dholicpilot

Yok be abi. Çok az bir şeyler öğrenmiştim zamanında o da uçtu gitti.... :lollol:

Zaten ben daha çok Lua kullanan editör üzerinde bir şeyler yapmıştım. Direkt kodlama kısmına çok az girmiştim. :D
Taam yaa taam biz hallederiz

Açıkçası yaptığım lövye sisteminin elevatöründe Hall sensor var ve hiç sorun yaşamadım. Ama aletin mikroskopik düzeyde çalışma ilkelerini bilince insan potansiyometreye daha fazla güveniyor. :lol:
Bir de Hall sensörlü kumandada kullanıcıya açık bir stick calibration seçeneği olunca kafadaki soru işareti büyüyor.

Gruptan hall sensorle ilgili bir dönüş olmuş, paylaşayım dedim...

I am flying IMAC as well; started with the Taranis X9D+ and original gimbals weren’t always centered after each maneuver - forced me to control returns to center. Upgraded the Taranis to Hall Effect Gimbals and drift went away… flying in 100+ df heat in SW US.

Replaced the X9D with Horus X10S (Hall gimbals) and worked well.

Now using the X20S (black case) which absorbs and gets hot in direct sunlight; but, HE Gimbals haven’t changed centering accuracy in over a year despite hot/cold extremes in north central Texas.

Essentially, haven’t had to recalibrate after first initial setup; and, I do check calibration after each major firmware upgrade..

No noticeable drift; while, my Spektrum 8 and Futaba 8; and older JR had gimbal bounce on centering with ever so slight of offset. But, rarely ever had to execute and trim or recentering adjustments even inside the radio retensioning gimbals like I had to do back in the 1970’s with a Kraft Radio flying pattern.

Hope this helps.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari
Bilen biri olsa...

Bu arada @Sumer Yamaner abi, bizim Waleed'in JR inda ucus sayaci denen bir hede var, acaip is goruyor...

Ben elektriklinin ucus sayisini sarj sayisindan, yakitli ucagi da burada tek oldugundan yag tuketiminden hesapliyorum... Radiomaster'da bir sayac varmidir ? Yoksa logic switch ile yapilabilir mi, ne dersin ?

Abim, tembellik işte... Biraz trafik yapınca, güzel çalışan bir lua app in olduğunu öğrendim...

İsmi "Flights"... Klasik LUA uygulaması... Bootloader modunda hafızaya kopyalıyorsun. Radyo açılınca widgetlarda beliriyor... Kurulumu yaptım, çalıştırdım...

Sayacı çalıştırmak için bir komut belirlemeniz gerekiyor... Bu bir switch olur, slider olur, gaz kolu olur, mantik anahtarlama olur, olur da olur...

Ben şöyle yaptım:

Mantık anahtarı 1: Timer açık olunca anahtarı kapa
Mantık anahtarı 2:Ateşleme açıkken anahtarı kapa
Mantık anahtarı 3: 1 VE 2 aktifken anahtarı kapa

Sayacı da yukardaki "Mantık anahtarı 3" üzerinden tetikledim... Yani sayacın bir üst numaraya çıkması için hem ateşleme açık olacak, hem de zaman sayacının çalışıyor olması gerekiyor... Güzel bir güvenlik unsuru...

Sayaç bir defa artış gosterdi mi, tekrar artış için radyoyu kapatıp açmanız gerekiyor ki bu da iyi dusunulmus bir ozellik...

Biraz kullanayim bu sekilde, eger pratikte yanlislikla elim kolum degip hatali saydirma durumu olursa tetik icin bi 50-60 saniye kadar gecikme koyarım. Bu sayede yerdeki motor vs çalıştırmalarını da yanlışlıkla uçuş kaydı gibi alma riskinden de kurtulurum...

Widgetın çalışır hali bu şekilde

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Aslında timer log adı altında listeleyebilmek mümkün lua uygulama olmadan lakin, kalıcı olmuyor loglar, radyo kapanıp açılınca sıfırlanıyor... Bakalım belki 1.5.0 versiyonunda sayaç özelliğini tümleşik yaparlar... İlk günden Steve ile konuştuğum konulardan biriydi bu... Bekleyip görücez...

Son düzenleme:
Abim, tembellik işte... Biraz trafik yapınca, güzel çalışan bir lua app in olduğunu öğrendim...

İsmi "Flights"... Klasik LUA uygulaması... Bootloader modunda hafızaya kopyalıyorsun. Radyo açılınca widgetlarda beliriyor... Kurulumu yaptım, çalıştırdım...
Harikasın işte budur. :thumbup: Biraz kurcalama başlayınca insan kendini tutamıyor sonra .;D

Rcgroup formunda ben de bunu buldum. Senin de bulduğun konu bu mudur kardeşim. ?