Bu arada
@Sumer Yamaner abi, bizim Waleed'in JR inda ucus sayaci denen bir hede var, acaip is goruyor...
Ben elektriklinin ucus sayisini sarj sayisindan, yakitli ucagi da burada tek oldugundan yag tuketiminden hesapliyorum... Radiomaster'da bir sayac varmidir ? Yoksa logic switch ile yapilabilir mi, ne dersin ?
Abim, tembellik işte... Biraz trafik yapınca, güzel çalışan bir lua app in olduğunu öğrendim...
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
İsmi "Flights"... Klasik LUA uygulaması... Bootloader modunda hafızaya kopyalıyorsun. Radyo açılınca widgetlarda beliriyor... Kurulumu yaptım, çalıştırdım...
Sayacı çalıştırmak için bir komut belirlemeniz gerekiyor... Bu bir switch olur, slider olur, gaz kolu olur, mantik anahtarlama olur, olur da olur...
Ben şöyle yaptım:
Mantık anahtarı 1: Timer açık olunca anahtarı kapa
Mantık anahtarı 2:Ateşleme açıkken anahtarı kapa
Mantık anahtarı 3: 1 VE 2 aktifken anahtarı kapa
Sayacı da yukardaki "Mantık anahtarı 3" üzerinden tetikledim... Yani sayacın bir üst numaraya çıkması için hem ateşleme açık olacak, hem de zaman sayacının çalışıyor olması gerekiyor... Güzel bir güvenlik unsuru...
Sayaç bir defa artış gosterdi mi, tekrar artış için radyoyu kapatıp açmanız gerekiyor ki bu da iyi dusunulmus bir ozellik...
Biraz kullanayim bu sekilde, eger pratikte yanlislikla elim kolum degip hatali saydirma durumu olursa tetik icin bi 50-60 saniye kadar gecikme koyarım. Bu sayede yerdeki motor vs çalıştırmalarını da yanlışlıkla uçuş kaydı gibi alma riskinden de kurtulurum...
Widgetın çalışır hali bu şekilde
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Aslında timer log adı altında listeleyebilmek mümkün lua uygulama olmadan lakin, kalıcı olmuyor loglar, radyo kapanıp açılınca sıfırlanıyor... Bakalım belki 1.5.0 versiyonunda sayaç özelliğini tümleşik yaparlar... İlk günden Steve ile konuştuğum konulardan biriydi bu... Bekleyip görücez...
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol