hangi 6 kanal helikopter ile başlamalıyım ???

flatron8205

Yeni Uye
Katılım
3 Ocak 2014
Mesajlar
6
Tepkime puanı
0
Yaş
40
merhabalar
bu konu çok konuşuldu ama yinede emin olmak ve tecrübeleriniz almak için sormak istiyorum. 4 kanal helikopterimle (HK 190) yeterince uçtuğumu düşünüyorum.simülatörde 6 kanal helilerle bolca çalışmalarımda oldu.bunun için sizlerden hangi 6 kanallı heli ile yola çıkmalıyım?kullanıcağım heli hem evde hem dışarda uçurmak istiyorum. şimdiden teşekkür ederim.
 
hangi 6 kanal helikopter ile başlamalıyım ???

 
hangi 6 kanal helikopter ile başlamalıyım ???

Kaan bey mağlesef böyle bir helikopter yok, hem evde hem dışarda 450 uçmaz . 450 serisi sadece dışarda ve insanların olmadığı açık arazide uçabilir, 450 dediğiniz model insana çarptığında sakat kalma ve ölüme kadar gidebilecek derecede zarar veren bir alettir bunu dışarda uçurmanın (insanların olduğu bir alanda park veya sokak arası gibi) tehlikesi bir yana ev içinde asla ve asla olmaz.

daha önce ev içinde uçurmayı deneyen çokça acemi gördük, birtanesi benim yakın arkadaşımdı evde ayar için hover yapıcam derken pali fırlıyor ve yanından geçip gardırop kapağına yarıya kadar saplanıyor, bu pal kendisine gelse ? yada suratına gelse kesin ölüm ile sonuçlanırdı.



o nedenle evde uçuracaksanız şuan moda olan Blade MCPX veya V911 gibi modelleri deneyin derim
 
hangi 6 kanal helikopter ile başlamalıyım ???

Mesut Bey çok haklı.sadece V911 4 kanallı. V922 ev için uygun ve 6 kanallı.
Mesut Bey mikrolara fazla ilgilenmediginden karışıklık olmuş.
 
Ynt: hangi 6 kanal helikopter ile başlamalıyım ???

Cahit bey teşekkürler :) dogrudur mikrolar ilgi alanimda degil :)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Ynt: hangi 6 kanal helikopter ile başlamalıyım ???

Mesut AKIN' Alıntı:
Cahit bey teşekkürler :) dogrudur mikrolar ilgi alanimda degil :)
Aslında ilgi alanında ama henüz sen fark etmeden üstad :laugh: :D
 
hangi 6 kanal helikopter ile başlamalıyım ???

Gerçi arkadaşlarımız zaten cevaplamışlar ama bir kere de ben özetleyeyim :

1- Hem içeride hem dışarıda uçsun diyorsanız, tek alternatif 6 kanal micro. Mesut üstadın da belirtiği gibi micro model harici diğer 450,500.. sınıfı heliler kesinlikle iç ortamlarda kullanılmaz. Kaldı ki, microlar da bile bir üst limit var, o da 100 sınıfı. Mesela micro diye geçmesine rağmen 250 sınıfı ve 130 sınıfı (Örneğin Blade 130x) bile iç ortama büyük gelir.
2- Peki hangi model 100 sınıfı micro heli sorusuna cevap verelim :
Öncelikle ilk 6 kanal heli tecrübesi olacağı düşünürse kesinlikle FIRÇALI bir model olmalı. Bu durumda FIRCALIZ (Brushless) (Ör: Blade mCPx BL) modeller size uygun olmayacaktır.

Peki hangi model Fırçalı micro derseniz. Şu an en poper olanlar :
1- Blade mCPx
2- V922 (FBL 100)
3- Mini CP, Super CP ...
4- Blade Nano CP ve klonları (FBL 80)

Yukarıdaki tüm modellerin birbirine göre +/- var. Fakat bizim tercihimiz FIYAT / PERFORMANS ve DAYANIKLIKLIK olarak kesinlikle WL Toys'un V922 veya aynı modelin esas üretici olan Hisky'ın FBL 100.

Bu modellerden bir kısmını zaten forum olarak test edip, paylaştık. Aşağıdaki konulara baktıktan sonra nihai kararı kendiniz rahatlıkla verebilirsiniz ;)