Kanat Profili

Hakan Akol

Yeni Uye
Katılım
9 Tem 2015
Mesajlar
12
Tepkime puanı
1
Yaş
59
Konum
Çekmeköy - İstanbul
İlgi Alanı
Hepsi
Merhaba
Chord = 5 cm, 6 cm, 7 cm, 8 cm olan, düşük hızlarda yüksek kaldırma kuvveti oluşturacak ( muhtemelen altı düz ) kanat profil çizimine ihtiyacım var. Ben CAT ya da benzeri programları kullanamıyorum. Çizimleri Köpük kesimi yapan bir atölyede kestirmeyi hedefliyorum. Bana yardım edebilecek değerli üyelere şimdiden teşekkür ediyorum.
Hakan Akol
Saygılarımla
 
Kanat Profili

Bu sitede bir sürü örnek var. İşinize yarayan mutlaka vardır
 
Kanat Profili

Bu da fikir verebilir
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Kanat Profili

Teşekkürler
Bu şekillerden birisini enine - boyuna çekiştirerek istediğim ölçülere getirsem doğru bir kanat profili elde etmiş olacak mıyım?
 
Kanat Profili

Hakan Akol' Alıntı:
Teşekkürler
Bu şekillerden birisini enine - boyuna çekiştirerek istediğim ölçülere getirsem doğru bir kanat profili elde etmiş olacak mıyım?
yatay ve dikey olarak orantılı olarak büyüturseniz sorun olmaz. Orantısız büyüturseniz orjinal plandaki gibi olmadığı için uçuşta değişiklik olur belki. Hangi model için kanat kestirecektiniz :saygilar:
Edit: kanat profili olmadan uçan uçaklarda var.(depron 3d uçaklar). Her şekil profil uçar ama verimli uçar mi orası belli olmaz. Zaten her uçak için en uygun profil araştırılıp uçağın amacına göre yapılıyor
 
Kanat Profili

Teşekkürler
Bu profillerden birisiyle çalışmaya başlayacağım.
Saygılarımla
Hakan Akol
 
Kanat Profili

Hakan Akol' Alıntı:
Teşekkürler
Bu profillerden birisiyle çalışmaya başlayacağım.
Saygılarımla
Hakan Akol
Kolay gelsin Hakan bey :saygilar:
Projeniz neydi ne tür uçak yapacaksınız
 
Kanat Profili

Merhaba
Kadir Kurt bey' in gönderdiği ve çeşitli web sitelerinden edindiğim farklı kanat profilleriyle denemelere başladım. Kafamda saçma bir biçimle hayal ettiğim bir çeşit dizayn vardı. Tabii ki denemelerden bir sonuç elde edemedim. ( Yine de inatla devam ediyorum. ) Fakat denemeler sırasında düşündüğüm şeyle fazla ilgisi olmayan, bir çeşit " ünite " diyebileceğimiz, uçma yeteneği olan " birşey " buldum. Bu birşey' i, ilkokulda kağıt uçağı fırlattığımız gibi fırlattım, uçuyor gibiydi. Uçurtma gibi tutarak rüzgarlı havada denedim, uçuyor gibiydi. Bahçe makinasının ( yaprak toplama - üfleme makinasının ) üfleme kısmıyla üstüne hava üfledim, havalandı. Farklı kanat profilleri ve farklı dizaynlar ile denemeler yaptım, sonunda, elimde 3 adet birşey var. Ne olduğunu, ne işe yarayacağını bilmiyorum. Belki de " hiçbirşey " dir. Ya da havacılığın geleceğini değiştirebilecek birşey. Ben ' havacılığın geleceğini ' değiştirebilecek bir şey olduğunu hayal ederek denemelere devam ediyorum. (Fakat kısıtlı bilgim, kısıtlı becerim ve 0 yeteneğimle ilerlemem çok zor.)
Patent almak istiyorum. Patent alabilmek için bir uzmanın görüşüne ve yardımına / desteğine ihtiyacım var. Bu birşey' in ne olduğunu tanımlayabilecek, hesaplamalarını yapabilecek arkadaş (lar) arıyorum. Hesapları yaptıktan sonra Autocad ya da benzer bir programda 3D çizimlerini yapacağız ve patent başvurusunu gerçekleştireceğiz.
İlgilenen, yardım edebilecek, destek olabilecek, tavsiyede bulunabilecek herkese şimdiden teşekkür ediyorum.
Saygılarımla
Hakan Akol 0532 391 88 67
 
Kanat Profili

Çalışmalarınızın sonucunu merakla bekliyorum. Biz de köpükten bir kaç model yaptık. çoğu hüsranla bitti. En başarılı modelimiz micro zero oldu.
Nihayetinde kırılınca tamir edebiliyorsunuz ya da tekrar yenisini deneyebiliyorsunuz.

Saygılar.
 
Kanat Profili

Teşekkürler, kolay gelsin.
Benim bulduğum / denediğim şey bir uçak modeli değil. Yetersiz bilgim ile ' Uçan ünite ' diye tanımlayabilirim, sanırım. Bu yüzden kaldırma kuvveti, uçuş kabiliyeti, dengesi vb. şeyler konusunda uzman birisine ihtiyacım var. Bu tür hesaplamaları yapacak sonra da bunu bir uçak haline nasıl getirebiliriz diye düşüneceğiz. Deneyimli bir modelci ile çözebiliriz diye düşünüyorum. Ama kimse ilgilenmedi sanırım konu ile.
Yine de bana yardımcı olabilecek arkadaş, dost, destekçi, ortak ' lara ihtiyacım var.
Teşekkürler
Saygılarımla
Hakan Akol
 
Kanat Profili

Hakan bey merhabalar,

Konu ile kimse ilgilenmedi diye düşünmeyin. Ama şu şekilde bir gerçek var;

Delta kanat, alttan kanatlı, üstten kanaltlı, çift kanatlı, planör, jet, v.b derken gerçekten çok fazla sayıda "UÇAK" modeli ve çeşidi var. Hatta aynı modeli edf, türbin motor, elektrikli motor, nitro motor, benzinli motor v.b bir çok farklı motor ile kullanma durumu var. Gene aynı şekilde, aynı modeli, depron, balsa, kapron, plastik, fiberglas, kompozit malzemeler, köpük(polistren), karbon malzemeler kullanarak inşa etmek gibi seçenekler mevcut. Testini yaptığınız "birşey"in niteliğine dair bilgiler ise aşağıdaki şekilde;

- "Chord = 5 cm, 6 cm, 7 cm, 8 cm olan, düşük hızlarda yüksek kaldırma kuvveti oluşturacak ( muhtemelen altı düz ) kanat profil çizimine ihtiyacım var"
- "Bu birşey' i, ilkokulda kağıt uçağı fırlattığımız gibi fırlattım, uçuyor gibiydi. Uçurtma gibi tutarak rüzgarlı havada denedim, uçuyor gibiydi"

Ben bu tanımlardan, planör benzeri "birşey" yaptığınız sonucunu çıkarıyorum, ve zaten uçaklar ile ilgili bilgisi çok kısıtlı bir modelci olarak size pek yardımcı olamam. Ama benden çok daha bilgili uçakçı arkadaşlarımızın da sadece bu bilgiler ışığında size bir öneri getirebileceğini zannetmiyorum. Ama biraz daha detay verebilirseniz, ilgili arkadaşlar konuyu okuduklarında size daha çok öneri getirebilirler diye düşünüyorum.
 
Kanat Profili

Teşekkürler, Zafer bey.
Şimdilik, açık platformda detayları açıklamam olanaksız. Patent işini halleder halletmez tüm süreci açıklayacağım.
Problemi parçalara ayırıp basitleştirerek çözmeye çalışayım:
Kaldırma kuvveti formülü aradım ve şunu buldum:
K (kaldırma kuvveti) = Kk (kal. kuv. katsayısı) S (kanat alanı) P (hava yoğunluğu) / 2 V 2(hız kare)
K= Kk S P/2 V2
1- Kaldırma kuvveti katsayısı nedir?
2- Kanat alanı nasıl hesaplanır?
3- Hava yoğunluğu ne kadardır? (Örneğin deniz seviyesinde)
4- Uçaklarda 2 kanat olduğuna göre sonucu 2 ile mi çarpmak gerekir?

Teşekkürler
Saygılarımla