PAYPAL DOLANDIRICILARI!

PAYPAL DOLANDIRICILARI!

Ben tek banka ve tek kart kullanma taraftariyim. Hatta tek şube. Biraz zorlayarak limitleride arttırabilirsiniz. Benim tek kartım var ve devletin yasal sınırına kadarda limitim var. En azından kafam rahat.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
PAYPAL DOLANDIRICILARI!

Aynen katılıyorum tek kart kullanımına. Yıllardır internetten alışveriş yapıyorum, 3 kredi kartı, 3 banka kartım vardı en son.
Birini üniversite kaydında kayıt masasında verdiler. Birini kampüs kart yaptılar mecburi aldık. Bir diğerini lise yıllarında burs alırken okul zorunlu aldırmıştı.
Hiç gidip kredi kartı alacağım demememe rağmen bir sürü kartım vardı. Böyle olunca borçlar karışıyor, kontrol edemiyorsun neye harcadığını. Arada bankalar ücret kesiyordu onu bile fark edemiyordum.

Şu an kampüs kart hariç hepsini iptal ettim, kampüs kartın limiti de 100 liraya düşürdüm. Enpara ek parayı da kapattım, kafam rahat :thumbup:

Alışveriş yapacağım zaman da babamın karta bağlı sanal kartı kullanıyorum. Hem limit dolma sorunu olmuyor, hem de tek ekstrede sanal kart alışverişleri başlığında neye ne kadar harcadım rahatça görünüyor.

Ana konu hakkında da, artık kanmayın böyle şeylere. Kısayollara paypal, internet bankacılığı linklerini düzgünce ekleyin. Maile kansanız bile doğru siteye girdiğiniz için sorun olmaz. Maillerde de ekli dosyaları tanıdıklar hariç açmayın.
 
PAYPAL DOLANDIRICILARI!

Öncelikle geçmiş olsun. Paylaşıp bizleri de uyardığın için teşekkürler %p.

Bu arada paypal kullanan arkadaşlara bir hatırlatma da ben yapmak isterim. Muhtemelen biliyorsunuzdur doviz bazında alışveriş yaptığınızda yüksek bir kurdan TL ye çevirir paypal. Yapacağınız ayar ile isterseniz yaptığınız $ bazındaki işlem $ olarak sanal yada gercek kart ekstrenize yansır bu sayede yüksek kur yüzünden fazladan ödeme yapmamış olursunuz. Ek bilgi istenirse yardımcı olmaya çalışırım.
 
PAYPAL DOLANDIRICILARI!

Doğukan geçmiş olsun kardeşim , artık bu tür dolandırıcılık işlerinin sonu gelmeyecek gibi , ben gerçek kartımı tanımladım , bilgisayarımda antivirüs yok , sadece şahsi bilgilerimi bilgisayara hatırlatmıyorum , ve her oturumdan sonra sürücüyü temizletip öyle kapatıyorum...Buna rağmen abonesi olmadığım halde ttnet'ten 400 lira 500 lira gibi borç faturaları geliyor , ama asla açmıyorum ve linkleri de tıklamıyorum...Kimlik numaralarımızın bile saklanamadığı bu dijital dünyada kimbilir daha neler göreceğiz , mutlaka dikkatli olmak lazım , ne kadar az kart ve az limit okadar az risk...Yapacak birşey yok ..
İşin bir de başka boyutu var , bu dolandırıcılar milleti o kadar tırstırmış ki , yeni işimde evlere konuk olmak zorunda kalıyorum ve insanlar benden korkuyor , acaba dolandırıcı mı diye..Allah ıslah etsin , ama bu işler daha kötüye gider iyiye gitmez onu biliyorum , bankalar bile verilerini korumakta zorlanırken , bizlerin başına birşeyler gelmemesini inanın büyük bir şans olarak görüyorum...