Pil saklama kutusu

maci4fun

Yeni Uye
Katılım
21 Kas 2015
Mesajlar
24
Tepkime puanı
1
Yaş
42
Merhaba arkadaşlar. lipoları evde saklamak için, metal bir kutunun içini alçı ile kapladım.yani kutunun içine alçıdan duvar yaptım ve pilleri de ortasında koyup,kapağını kapatıp öyle muhafaza ediyorum. herhangi bir yanlış birşey varmıdır bu işlemde sormak istedim sizlere.teşekkürler
 
Pil saklama kutusu

Hobbyking hazır satılan kutular sadece metal. Burada amaç ilk alevin çevreye yansımadan içerde tutulması. Zaten öyle uzun uzun yanma durumu yok bildiğim kadarı ile.

Neden alçı kapladınız bilemiyorum ama yanıcı bir özelliği olmadığına göre zararı olmayacaktır diye düşünüyorum ;)



Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Pil saklama kutusu

Alçı değilde sönmüş kireç daha uygun olmazmıydı bunun için?
 
Pil saklama kutusu

Kutu , Allah korusun ilk patlama ya da kıvılcım esnasında fışkıran alevi sönümlemek için kullanılıyor arkadaşlar , içi alçı olmuş , çimento olmuş , köpük olmuş bir önemi yok.Şahsen ben köpük olmasını tercih ederim , pili metal kutuya sokup çıkarırken olası bir kısa devre ya da yırtılma riskini ortadan kaldırmak için.Zaten pil yanarsa içindeki köpük de yanmış sönmüş bir önemi kalmıyor.Kutuyu hazır değil de kendi imkanlarımızla yapıyorsak , ilk alevlenme sürecinde meydana gelecek basıncı absorbe etmek için , birkaç patlatma deliği bırakmak akıllıca olacaktır.Ve bu delikler kutunun üst yüzeyinde bırakılırsa iyi olur , bugüne kadar olmadı , inşallah hiç de olmasın isteriz , ama olursa en azından alev yukarı fışkırıp 5-10 saniye içinde de sönecektir....
Bu kadar yazdın , sen kullanıyor musun derseniz , kullanmıyorum , kalın cam kavanozlarda saklıyorum pilleri , olur da bir şey olursa kapakları fırlayacak şekilde ayarlı ve evimin , etrafında hemen tutuşacak bir eşya olmayan kısmında saklamaya çalışıyorum...Allah cümlemizi herhangi bir kazadan ve aksilikten korusun. :saygilar:
 
Pil saklama kutusu

AMİN.
alçı ile kaplamamın sebebi yanmaz ve iletken olmayan bir tabaka oluştırmak. Dediğiniz gibi üst kapakta da çivi ile birkaç delik açıp o şekilde muhafaza ederim diye düşüdüm.
 
Pil saklama kutusu

Ben Marmara birlik metal zeytin kutularında saklıyorum 4 adet pilim var 4 adet kurum var ve her zaman kapakları açık kapakları yukarı şekilde evin eşyası olmayan bir yerinde saklıyorum. Ama köpük işi yapabilirim o iyi olabilir.

SM-G900F cihazımdan gönderildi
 
Pil saklama kutusu

Tehlike büyük, bende de bir çanta dolusu batarya var. Uzun süre evden ayrılacaksam bataryaları banyo gibi, etrafta yanacak maddeleri bulunmadığı yerde muhafaza etmeye çalışıyorum. bir ihtimal de bataryaları ayrı ayrı küçük poşetlere koyup, cam/kavanoz veya kova gibi bir şeyin içine koyduktan sonra üstünü kumla doldurmak olabilir diye aklımdan geçiyor. Tabii bunlar lipo çantasına nazaran iptidai yöntemler olur.
 
Pil saklama kutusu

şu şekilde yaptım
üzerine alçı kapakçığı kapatıcam, en son da metal kapağı kapatıp tüm hava akışını kesicem.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol