rezistanz teli yardım

fatih k

Yeni Uye
Katılım
14 Ocak 2015
Mesajlar
36
Tepkime puanı
0
Yaş
35
Merhabalar arkadaşlar sıcak köpük kesme aleti yapımında kullanmak için rezistanz teli sordum bikaç elektrikçiye bana gösterdikleri spiral şeklinde tel ve 220 voltluk olduğunu söylüyorlar düz ve daha düşük voltaj ve akımda ısınacak olan teli nerden temin edebilrim?
 
rezistanz teli yardım

Bir ara ben de cok aramistim, buldugum telin ise ohm degeri satanin soylediginden cok daha yuksek cikmisti. Bunun yerine sarimsiz gitar teli kullanabilirsin. Kullanacagin guc kaynaginin da ayarli olmasi lazim ki gerekli voltaji denene yanilmayla bulursun malzeme tipine gore. Ensturman satan dukkanlardan tek tel bulabilirsin, degisik kalinliklarda al, deneme yaparsin.
 
rezistanz teli yardım

Arıcıların peteklerde kullandığı teller var 12V ile ısınıyor bizzat denedim kullanabilirsin.
 
rezistanz teli yardım

Çok teşekkürler
 
rezistanz teli yardım

abicim teli aldım 15v 1a trafo aldım ama pek ısıtmadı az miktarda ısıtıyor tam olarak ne trafosu kullanmalıyım
 
rezistanz teli yardım

Ben teli araba aküsüyle çok rahat ısıtıyordum hatta petekleri onunla telliyordum. 65 Amperlik bir akü idi. 65x12=780watt



iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
 
rezistanz teli yardım

abi akü bulamamda ona alternatif bir önerin var mı?
 
rezistanz teli yardım

Benim kullandığım ekipmanlar ise şu şekilde;

- 1 metre 0.60mm nikel krom rezistans teli
- 12V 50VA Dolgu tipi trafo

Bu malzemeler ile oldukça güzel kesimler yapabildim.

Eğer elinizdeki trafo elektronik ise sonuç alamayabilirsiniz, mümkünse eski tip dolgu trafo (sargı ve nüveli) bulmaya çalışın. Elektronik tamiri yapan dükkanlardan çıkma olarak bulabilirsiniz. Fikir vermesi açısından resmini de ekliyorum.

Ancak elinizdeki trafo zaten bu tip bir trafo ise, bu durumda tel kalınlığınızı değiştirerek, deneme yanılma yöntemiyle sonuca ulaşabilirsiniz. Nikel krom teller için konuşmak gerekirse; kalınlık arttıkça, telin metre başına düşen ohm değeri azalacaktır. 0.30mm tel yaklaşık 15ohm/metre değerine sahipken, 0.60mm tel yaklaşık 3,8 ohm/metre gibi bir değeri vardır.

Mesela benim elimdeki trafo 0,30mm telde hiç sonuç vermedi diyebilirim ancak 0,60mm de harika sonuç verdi. Tabii bu bahsettiğim değerler sadece "nikel krom" teller için geçerli, yaklaşık değerler.

Elbette daha değişik trafo-tel varyasyonlarıyla da sonuç alınabilir, bu iş için kesin malzeme budur diyemem fakat yazmış olduklarım benim kullandıklarım, umarım yol göstermesi açısından işinize yarar, kolay gelsin. :saygilar:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol