Satış Yapmanın adabı...

byreci

Uye
Katılım
5 May 2014
Mesajlar
120
Tepkime puanı
0
Yaş
45
Merhaba...
Uzun zamandır v977 helikopterim için pil arıyordum.Forumlarda da zaman zaman pil satanlarla karşılaştım. Ama bu forumda karşılaştığım durumlar canımı sıktı. Bu kadar kaliteli ve düzeyli insanların olduğu bir ortamda bu tip işlerin yaşanması gerçekten sinir bozucu. :mad:
İsim verip arkadaşları rencide etmek istemiyorum ama satışın da bir adabı usulü vardır diye öğrettiler bize. Esnaf arkadaşlar iyi bilir. Bir şey için anlaşıldıysa sonradan yan çizmek bu işin ahlakına sığmaz. Şimdi satış kısmına şunu satıyorum diye yazılmış, mesaj atmışım almak istediğimi belirtmişim, hesap numarasına kadar almışım, adresimi vermişim ama nedense hep son anda bir terslik oluyor. Hadi dedim olabilir insanlık hali, daha dün satış ilanına ilk mesajı atan benim, özel mesajlaşıp anlaşan benim. her nedense, her ne oluyorsa satılmıştır, konu kilitlensin diye mesaj atılıyor, bi açıklama bile yapılmadan ses seda kesiliyor. O mesajı atan arkadaş bana da bir mesaj atıp şöle böle oldu deme zahmetinden bile kaçıyor.
Her neyse...
Yukarıda da söylediğim gibi kaliteli, düzeyli insanların, üst düzey muhabbetlerin yapıldığı bir ortamda, sözünün eri olmayı beceremeyen insanların yeri olmadığını düşünüyorum ve artık ne ihtiyacım olursa olsun(bilgi hariç) :laugh: bunları direk sipariş vererek almaya karar verdim.
Bu arada yanlış anlaşılmak istemem, derdim benim alamam değil, sonuçta herkes herşeyi istediğine satabilir. Derdim verilen sözlerin sanal bile olsa tutulması.
Herkese saygılar, sevgiler :saygilar:
 
Bu konuda haklısınız hocam..Aslında bu tip arkadaşlara uyarı yapılması gerekiyor.
 
Satış Yapmanın adabı...

Alim-satim bolumundeki urunlerin kime ne sekilde satildigi forumu ya da forum yonetimini baglamaz, zaten alim-satim bolumu kurallari da bunu aciklar. Dolayisiyla yasanan durum yanlis da olsa herhangi bir uyari durumu olacagini zannetmiyorum. Yonetimin tek tasarrufu ticari ya da yanlis bilgi iceren ilanlarda olacaktir, zaten olmasi gereken de bundan ibarettir. Satislarda taraf ya da hakem olmak gibi bir durumu kimse ustlenmez. Tahmin ettigim ilandaki piller ise bahsettiginiz, zaten fahis fiyattan satiliyordu, skmayin caninizi.
 
Satış Yapmanın adabı...

:) Ben uyarı yapılsın ya da o şekilde bi yaptırım uygulansın diye yazmadım. Herkes yerini bilsin diye yazdım.
 
Satış Yapmanın adabı...

Emre bey durumu cok guzel özetlemiş. Aslında forumlarda alım satım olayları hep potansiyel bir risk, en azından yönetim ıcın. Ama bu ise Gonul veren insanlar ıcın de mümkün olan en Guvenli alan ne yazık ki.

Recai bey sizi de anlıyorum. Gercekten cok can sıkıcı bir durum ve hiçde etik degil. Ama ne yaparsınız böyle ınsanlarda çıkıyor ne yazık ki :(


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Satış Yapmanın adabı...

Bu arada ilk mesaja ilgili ilan ve kısının ismini vermeniz uygundur. Böylece belki arkadasımız yaptıgı hatanın farkına varmış olur.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Satış Yapmanın adabı...

Alım - Satım konuları, parayla ilgili mevzular sadece bu ortamda da değil her zaman sorun oluyor ve olmaya da devam edecektir büyük ihtimalle. :(

Hepimiz isteriz ki bu ortamda her zaman alanda satanda birbirinden memnun olsun. Fakat böyle herkese açık bir platformda bunun garanti edilebilmesi mümkün değil malesef.

Modelciler olarak sanal bile olsa tanışıyor olmak, birbirimizi biliyor olmak bir kez daha önemini gösteriyor bence.