Skywalker elektronik kurulum hakkında yardım

tanz

Yeni Uye
Katılım
12 Kas 2014
Mesajlar
39
Tepkime puanı
2
Yaş
34
Merhabalar sayın hocalarım [emoji4]

Uzun uğraşlar sonucunda skywalker 1700 mm uçağımın kaba inşasını , servolarını , motor , esc kurulumunu yaptım kumanda ( ayarlarından pek anlamadığım için kuyruktaki servolara hareket veremedim üstelik servonun birinden duman çıktı sanırım yandı [emoji4] motordan da değişik melodilerde sesler geliyor ritimli olarak [emoji4] tüm bunlar olunca geri kalan ekipmanlarım kamera , cyclops osd , 1.3 bevrc tx/rx ve ezuhf rx/tx sistemi kurmaya gözüm korktu ve bu işi yanımda deneyimli biri olmadan yapamayacağıma karar verdim [emoji6] sizlerden ricam özellikle istanbul içi yanına gidebileceğim yada misafir edebileceğim uçağın elektronik kurulumunda bana yardım edecek hoca yada hocalarımı arıyorum zamanım kısıtlı yaklaşık 1 ay sonra şehir dışına çıkma ihtimalim var uçağımı evde bırakıp gitmek istemiyorum [emoji4] bana yardımcı olabilirmisiniz?

Ekipmanlarım :
1- new skywalker 1700 mm 2014 fpv uçak
2- futaba 7c kumanda
3- ezuhf rx/tx 433 mhz
4- 1.3 ghz bevrc video rx/tx
5- cyclops storm osd
6 - wifi action camera
7- 600 twl fatshark kamera
8- 3s ve 4 s piller
9 -ubec 5v
10 - çeşitli ara ekipman ve kablolar vs.
 
Skywalker elektronik kurulum hakkında yardım

Moderatorlerimizden Mesut ustad ile temasa gecersem belki sana yardimci olabilir.

Bun harici motordan ses gelmesinin sebebi muhtemelen ESC kalibrasyon moduna giriyor. Her ne kadar birebir ayni marka olmasa da su ESC ayar konusu sana bir fikir verir.






Diger taraftan kumanda ayari ile ilgili olarak da, oncelikle alici kanalina dogru baglanti yapman gerekiyor. Ornegin:




Sonra kumanda yeni bir model acarak ucak sececeksin ve asagidaki hareketleri gozlemleyeceksin. Farkli hareket eden servo yu kumanda uzerinden reverse edeceksin. Su konu baslangic olarak sana bir fikir verecektir diye dusunuyorum Unal ;)


 
Teşekkür ederim ilginize Mehmet Bey şuan telefondan giriyorum akşam konuların hepsini inceleyeceğim Mesut Beyle iletişime geçerseniz çok sevinirim [emoji4]
 
Skywalker elektronik kurulum hakkında yardım

ünal bozyurt' Alıntı:
Teşekkür ederim ilginize Mehmet Bey şuan telefondan giriyorum akşam konuların hepsini inceleyeceğim Mesut Beyle iletişime geçerseniz çok sevinirim [emoji4]
Mesut Akin kardesimiz ile ozelden siz mesaj gonderirseniz daha sik olur ;)
 
Teşekkür ederim Mehmet Bey sizlerde olmasanız halimiz perişan olur [emoji4]
 
Skywalker elektronik kurulum hakkında yardım

Sevgili ünal, yazdıklarından anladığım kadarı ile daha önce hiç uçak toplamamış, ve hatta uçurmamış olduğunu düşünüyorum, yanılıyor da olabilirim. Ama senin yerinde olsam uçağı tamamlasam bile yanımda götürmezdim. Çünkü geri getirememe ihtimali çok yüksek. Daha önce oldukça deneyimli arkadaşlarımızın özgürlüğü seçen uçakları ile çokca karşılaştık. Önce bilenlerle bir araya gelip gerçek uçuşları izlemeni, ondan sonra niyetlenmeni öneririm.

Eğer modelcilik ve uçuş deneyimin konusunda yanılıyorsam, yazdıklarım geçersizdir.
 
İlk kez uçak topluyorum hocam ama daha önceleri basit amatör bir kumandayla cessna kullanmıştım yinede iyice deneyim sahibi olmadan özellikle tek basına ve uzun menzil deneme taraftarı değilim uçak toplamak hele ki fpv bambaşka birieymiş :)