telemetre sistemi

cntrk_solotürk1

Yeni Uye
Katılım
29 May 2016
Mesajlar
15
Tepkime puanı
0
Yaş
23
Merhaba arkadaşlar 2 adet arduino ve nrfl01 kullanarak telemetri sistemi kurup bataryamın miktarını ölçerek nokia 5110 ekrana görüntüyü aktarmayı düşünüyorum yardımcı olurmusunuz
 
telemetre sistemi

Sevgili Cantürk düşünce güzel, umarım gerçekleştirirsin. Benim bu konuda pek bilgim yok. Ama senden ricam yaptığın zaman, bu konuda benzer ihtiyaçları olan başka insanlarda faydalanması için burada paylaşmanı merakla bekliyorum.

Dragonfly...
 
telemetre sistemi

Cantürk selamlar,

İstediğin projede neye yardımcı olmamız gerektiğini çok anlayabilmiş değilim. Arduino'nun ve nRF24L01'in kodları internette zaten istemediğin kadar var. arduino+nrf24l01 diyerek google'da arattığın zaman istemediğin kadar kod örneğine ulaşabiliyorsun. Onların haricinde herhangi bir nRF24 kütüphanesini yüklediğin zaman gelen örnek kodlar bile iki tane nRF24'ü birbiri ile konuşturmak için sana yeterli olacaktır.

Voltaj ölçümü konusunda da yapılacak çok bir şey yok. Tek yapman gereken Arduino'nun analog pinlerinin maksimum 5V desteklediğini gözönüne alarak ölçüm yapman, yani atıyorum 6S'e kadar olan pilleri ölçmek için ( Vin > 25,2V / 5V) 10Kohm ve 2.2Kohm direnç kullanman gayet yeterli olacaktır.

Nokia 5110 konusunda da google'a başvurdum ve bana hemen adafruit'in dökümantasyonunu çıkardı.


Bu arada bu konu da işine yarayabilir, burada ben nRF24 yerine bluetooth kullanmıştım...