Thurst değeri ve 250 sinifi Quadro motoru icin kv tavsiyesi

  • Konbuyu başlatan murathanaksoz
  • Başlangıç tarihi
  • 1,760
M

murathanaksoz

Guest
Selamlar alışveriş yaparken thurst değerine bakmak istiyorum fakat kimi zaman yazmıyor. Thurst kelimesinin eş anlamlısı var da ben mi bilmiyorum



Mesela burada Pull değerinin altında yazanlar mı acaba ? Gram cinsinden olanlar mı yada o "g" ler gram mı ?

--------------------------------------------------

Selamlar abiler (ne çok sordum bu ara ;D)
Şunu öğrendim

kv düşük olursa tork yüksek olur daha ağır şeyler uçurabiliriz, proplar da bunla orantılı olarak değişir.
kv yüksek olursa tork düşük olur fakat daha hızlı olabilir ve proplar da bunla orantılı olarak değişir.

Forumda gördüğüm kadarıyla bir arkadaşımız 2300 kv tercih etmiş. Benim niyetim gps siz bir fpv li 250 size racer yapmak bana önerebileceğiniz en alt Kv değeri varmıdır ?
 
Thurst değeri ve 250 sinifi Quadro motoru icin kv tavsiyesi

Murathan bazi sorularini ortak konu basligi altinda sorabilirsin. Mesela 2 farkli konunu ayni baslik altinda toplayip, birini sildim.

Gelelim sorularina :

-Bildigim kadari ile ne yazik ki her motor icin Thurst degeri ne yazik ki verilmiyor. Bu tur durumda en guzeli satici veya uretici ile temasa gecip bu eksik bilgiyi almak. Ya da nette ayni motoru aratip, var ise baska bir site uzerinden ilgili bilgiye ulasmaya calismak.

- Ilk Quadronu toplarken kesinlikle forumda paylasilmis, denenmis elektronikleri birebirmterich etmeni oneririm. Ilerleyen zamanlarda eksik olan bu tur bilgileri tamamlamaya calisacagiz ama malum her bilgiyi paylasmamiz su asamada mumkun olamaya biliyor ne yazik ki. Ozellikle 250 sinifi paylasimlar cok iyi duzeyde. Bence bireber elektronikleri ayni sekilde toplamak suretiyle ucmaya konstre ol. Ilerleyen zamanlarda ne/neden/nicin kisimlari da bilgi olarak dolacaktir :)
 
Thurst değeri ve 250 sinifi Quadro motoru icin kv tavsiyesi

Abi yanlış anlama ne olur da ben artık neyi sorabilirim neyi nereye yazarım kilit haldeyim :) Hani bu sorumu alışveriş başlığına mı yazayim oraya mı yazayim buraya mı yazayim şaşırdım.

Bir de inanın okuyorum kim ne yazmış daha önceden kim ne toplamış. Önceden toplanmış sistemin aynısını toplamak yerine "hangi parçayı hangi sebeple seçmiş" ile ilgileniyorum daha eğitici ve daha öğrenmeye yönelik olması için. Sonuçta daha önce toplanmış sistemi toplamakla gidip rtf almanın hiç bir farkı yok benim için.

Hata yaptıysam affola
 
Thurst değeri ve 250 sinifi Quadro motoru icin kv tavsiyesi

Bence tam olarak oyle degil. Zira secimlerde ciddi bir bilgi birikimi ve tecrube var. Yani secilmis olanlari birebir toplamak inan RTf demek degil. Eskiler ne demisler "bir ev yap sonra yik tekrar yap. 2. Yaptigin ev hayalinde ev olacaktir."

Yani ilk modeli hazir secili olan ekipmanlar ile toplarken bile bir cok daha yapacave yine bircok sey ogreneceksin. Ogrenmeyi tek seferde halletmek hem zaman kaybina, hem hataya acik olmana hem de sikilip birakmana bile neden olabilir.

Quadro konusunda ne yazik ki forum altyapisini ucak ve Heli kadar %100 temele henuz tam oturtamadik. Bunda en buyuk sikinti nerede ise her kose basindan yuzlerde farkli marka ve cesitlilikte elektronik satiliyor olmasi da etken. Bu nedenle su asamada forum uzerinden quadro ile ilgili bazi bilgileri ulasmak zor olabiliyor (ucakve Heli ile kiyaslandiginda. ARAMA menusu burada en buyuk yardimci oluyor)

Zaten Quadro ile ilgili kisimda ya koklu bir cozum ile alt yapiyi yenilecegiz ya da.....
Zira bu Quadro ile ilgili konular forumda ciddi problem olusturmaya basladi.
(Bu durum kesinlikle senin veya sahsinla ilgili bir durum degil, sadece bir durum tespiti)
 
Thurst değeri ve 250 sinifi Quadro motoru icin kv tavsiyesi

İbrahim HOPA' Alıntı:
Verdiğin linkte Pull / g yazan kısımdakiler thrust değerleridir.

Thrust , Türkçe olarak itme kuvveti anlamına gelmektedir. 250 quad da zaten GPS tercih edilen birşey değildir. 250 quadda 1 vidanın bile büyük önemi vardır.

Mesajlarınızı takip ediyorum forumu araştırmadan konu açıp sorular yöneltiyorsunuz. Motorlarla ilgili en az 10-15 detaylı bilgi içeren mesaj gösterebilirim. 250 quadlarla ilgili sorunuza forumda ARAMA butonunu kullanarak neredeyse bulamayacağınız cevap yok.

Motor seçimi olarak başlangıçta DYS sizi tatmin edecektir. 3S / 4S ile de kullananlar var fakat siz başlangıçta 3S kullanmanız sizin yararınıza olacaktır.


"Hangi motoru alayim demiyorum" dikkat ettiyseniz yada "bu motoru alayim mi "demiyorum . Daha önce trust değerinin nerde yazdığı sorusunu içeren mesaj ne zaman yazılmış çok merak ettim bekliyorum.
 
Thurst değeri ve 250 sinifi Quadro motoru icin kv tavsiyesi

:) :) :) İşte önyargıdan dolayı benim neyi sorduğum hala anlaşılmamış ama teşekkürler yinede :)
 
Thurst değeri ve 250 sinifi Quadro motoru icin kv tavsiyesi

Arkadaslar lutfen karsilikli birbirinizi kiracak uslupte yazismayalim.

Su asamadan sonra karsilikli diyalog girip, ortamin gereksiz yere gerilmemesini onemli rica ederiz.
 
Ynt: Thurst değeri ve 250 sinifi Quadro motoru icin kv tavsiyesi

Konular iyice birbirine girdi. Nereye yazacagimi sasirdim. Murathan kv degeri tercihi icin ayri konu acmak yerine varolan konuya yazsan da herkes yine gorecek ve cevap verecektir. Bu ve diger konudaki muhabbetlerde olmayacakti. Ben yine de buraya yazayim. 250 sinifi guadlarin olculeri nedeniyle en fazla 6 inc pervane kullanilabilir. Bu olcudeki pervanelerin gerekli kaldirma kuvvetini olusturabilmesi icin yuksek kv degerli motor kullanmak gerekiyor. 1806 icin uygun olan 2300 kv dir. 22 serilerinde 2000 kv civari motorlar mevcut.

Su ana kadar gordugum kadariyla 250 sinifi motor ve esc lerde konektorler lehimli gelmiyor. Hatta cogunda konektor bulunmuyor.

250 sinifi bir model toplamak istiyorum ama lehimle ugrasmak istemiyorum pek gercekci bir dusunce degil. Bundan kacis yok.

Su ana kadar actigim konularda ve yazdigim cevaplarda genellikle neden ve sonuclarina ve de alternatiflerine deginerek yazmaya calistim. Bugun sordugun sorularin tamaminin cevabi aslinda benim ve arkadaslarimin actigi konularda mevcuttu. Yine de yazayim dedim.

Bundan sonraki en azindan 250 sinifi ile ilgili sorularini ilgili konuya yazarak sorarsan seve seve cevap yazariz bildigimiz kadariyla.

SM-N900 cihazımdan gönderildi
 
Thurst değeri ve 250 sinifi Quadro motoru icin kv tavsiyesi

Teşekkür ederim.