Trex 500 Havadaki Tehlike

arda

Kıdemli Uye
Katılım
15 May 2013
Mesajlar
2,144
Tepkime puanı
2
Yaş
35
Yeni başlayan arkadaşların bu işi daha ciddiye alması için yararlı olabileceğini düşündüm ve yaşadığım bir tecrübeyi paylaşmak istedim.


- Mekan seçimi neden önemli ve uçuş sırasında model ile niye belli bir mesafe bırakmak önerilir ?


Videoda görüldüğü gibi kuyruk aktarma dişlisi havada sıyırıyor ve heli son derece kontrolsüz bir hal alıyor.Sonuç itibari ile heli mekanik bir takım parçaların ve minik vidaların birleşmesiyle uçuyor. Pilotajınıza ne kadar çok güvensenizde istenmeyen durumların yaşanmaması için genel güvenlik kurallarını kulak arkası yapmamakta fayda var.Herkese kırımsız ve güvenli uçuşlar dilerim :)

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Arda kardeşim, paylaşım için teşekkürler. Bu işte güvenliğin önemini yıllardır anlatmaya çalışıyoruz, ama pek başarılı olduğumuzu söyleyemiyeceğim. :(
 
Trex 500 Havadaki Tehlike

Teşekkürler Arda,

Hepimiz ara ara uçuş heyecanımızı bir kenara bırakıp kendimize ve çevremize dışardan bakmalıyız bence. Sonuç itibariyle bu işle uğraşan insanlar olarak herşeyin adeta bir pamuk ipliğine bağlı olduğunu biliyoruz.

Bu hobiye gerçekten gönül vermiş bir insan önce kendini sonrada çevresini korumalıdır bence. Yoksa bu hobiye yasaklar yağması medyada yer bulacak bir kaç olaya bakar.

Sonrada hep birlikte ya bu hobiyi bırakmak durumunda veya resmi uçuş izinli yerlerde uçabilmek için şuan harcadığımızın 2 - 3 katı ekonomik bir yük altına girmek zorunda kalırız, canımızın yanması cabası. ???
 
Trex 500 Havadaki Tehlike

Bir ara çokça paylaştığımız, fakat son zamanlarda biraz ihmal ettiğimiz "GÜVENLIK" konusunda çok güzel bir örnek olmuş paylaşımınız Arda Bey :thumbup:

Ömer abinin dediği gibi, özellikle sahada zamanında çokça kafa patlayıp uğraştığımız bir konu idi, ama....

Fakat bu yeni başlayan arkadaşlara bilgilendirme yapmamıza engel olmamalı tabii ki. Insan bir noktadan sonra ümidi kesince, ister istemez yeni başlayanları aklına getiremiyor.

Özetle bu önemli konuyu bize de hatırlattığın için tekrar eline sağlık Ardacım :bravo:

NOT: Bu arada HOLD çok iyi zamanda çekmişsin, dikkatimizden kaçmadı ;) Büyük ihtimal çok az bir hasar ile bu olayı atlamışsındır zamanında, doğru mudur ?
 
Trex 500 Havadaki Tehlike

Mehmet abi hatırladığım kadarıyla sadece kuyruk pali yere sürtmüştü onun dışında birşey yoktu.

Ayrıca konuya ilaveten yazdığınız bilgilendirmeleriniz için ben teşekkür ederim. :saygilar:
 
Trex 500 Havadaki Tehlike

Arda bey benim gibi yeni başlayanlar için önemli bir video olmuş. Bu video için size teşekkür ederim. Uçuşunuzda siz yinede paniklemeden sakin bi şekilde düşürmüşsünüz. Benim videodan çıkarttığım ders öncelikle uçuş öncesi bakım, uçacağımız bölgenin açık geniş insanların pek bulunmadığı bi arazi, helikopteri kendimize belli bi mesafede tutmak ve bence ekipmanların kaliteli olması ( pil, kumanda ) herkese emniyetli be kırımsız uçuşlar. :saygilar: