Türkiye'de Warbird Bulamama Sorunu

wacolina

R.I.P Novak
Katılım
9 Ağu 2016
Mesajlar
6
Tepkime puanı
0
Yaş
35
Öncelikle Herkese Merhaba.

Başlıkta'da belirttiğim üzere giant scale warbird almayı düşünüyorum ancak Türkiye'de ki firmaların çoğunun elinde yok ok,promodel,Bo,Topmodel,Tafabi vs vs tüm firmalara baktım ancak malesef yok sadece promodel de Seagull ve esm mevcut ancak yabancı forumlarda araştırdığımda scale sorunlarının oldugu ve birleşim yerleri sorunları oldugu yazılmış yine bunu göze alsam bile istediğim modeller malesef ellerinde yok ve aradığımda aldıgım cevap kasım aynında sipariş geçeceklerini ve onunda gelmesinin 2 3 ay bulabileceğini belirttiler.

Yaklaşık 3 ay önce uçuşa başladım ve malesef rc araba kadar çevrem malesef yok ilgilenen de yok paypalın kapanması ardından yurtdısından alışveriş yapmakta zorlandı ayrıca kargonun aşırı büyük olmasından dolayıda çoğu site göndermiyor.Sizlerden ricam hangi yolu izlemeliyim bildiğiniz bir firma var mı bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim herkese iyi forumlar iyi günler.
 
Türkiye'de Warbird Bulamama Sorunu

Arabadan gelen modelcilik tecrübeniz ile zaten gerekli araştırmaları yapmışsınız ve benim de gördüğüm kadarı ile durum bu şekil ne yazık ki....

Yine de tecrübeli uçakcı abilerimizin belki farklı bir fikri / yaklaşımı olabilir ?? Bir de son olarak şu listeyi kontrol edebilirsiniz. :)

 
Türkiye'de Warbird Bulamama Sorunu

Türkiye'de ne yazık ki bu tür uğraşların pek meraklısı yok. Araba ve multikopter meraklısı bol ama uçak ve helikopter meraklısı genel nüfusa oranla neredeyse yok gibi. Mağazalar da doğal olarak kârlılıklarını düşünerek araba ve multikoptere odaklanmış durumdalar.
Uçaklarla ilgilenenlerin de çok küçük bir bölümü scale uçaklara ve warbirdlere ilgi duyuyor. Çünkü bu uçakların hem toplanması hem uçuşları zor. Öyle har har hover yapılmıyor, efendi gibi ve kurallı, planlı uçmak gerekiyor. Halbuki birçok arkadaş kontrolsüz, plansız, harala gürele uçmayı seviyor.
Tüm bu nedenlerle TÜrkiye'de kaliteli scale model bulmak giderek zorlaşıyor.
Promodel bir dönem (ki sanıyorum 3 sene oldu) ESM'leri getirdi ama artık getirtmiyor. Stokları da bitti. Bu uçaklar benim bizim iç piyasada gördüğüm en heyecan verici modellerdi. Sağlam bir bütçe varsa İzmir'deki Ok Model'de bir şeyler bulunabilir. Ankara'da Hobbytime'da Phoenix'in yeni seri benzinli warbirdleri bulunabilir. Giderek sönükleşse de Büyüklere Oyuncaklar hala zaman zaman Hangar 9 uçakları getiriyor. Doğrudan arayıp konuşmakta yarar var. Ayrıca bazı arkadaşlar gümrük risklerini göze alıp TowerHobbies'ten güzel uçaklar getirtebiliyorlar.
Piyasanın durumu bu olunca iş uçağı almakla da bitmiyor. Aksesuar da her zaman sıkıntı. Özellikle bir warbird için olmazsa olmaz olan retract sistemleri. İç piyasada herhangi bir retract iniş takımı bulmak mucizelere kalmış bir şey. Allah'tan bunlar yurt dışından alınabiliyor. Kargoları falan çok tutmuyor.
Kısaca ülkenin hali ortada. Biz de bunlara bakıp bakıp iç geçiriyoruz.

 
Türkiye'de Warbird Bulamama Sorunu

Öncelikle değerli yorumlar için teşekkür ederim,lakin sorun sadece gümrük değil 203 veya 220 kanat boyu olan bir warbird yaklasık 3 parça kolide geliyor ve bu yüzden firma o riski alamıyor üstüne paypalın şuan için türkiyede hizmet vermemeside tuz biber oluyor bo ortakların ayrılmasından sonra çöküşe geçti horizon'nun türkiye dist. devam ediyor ancak fazla mal getirmiyorlar sanırım bahsettiğiniz gibi tek tek firmaları arayıp konusmak gerekecek.Tekrar teşekkürler değerli modelcilerden fikirlere açığım bende aldığım cevapları buradan yazmaya çalışacağım iyi forumlar
 
Türkiye'de Warbird Bulamama Sorunu

BO ile konuşmak lazım. Geçenlerde ürünleri gümrükten çekemez haldeydiler ve komik rakamlara 1/4 Piper sattılar örneğin nakit ihtiyacından. Ayrıca sipariş üzerine de getirtebiliyorlar bir şeyler diye biliyorum.
 
Türkiye'de Warbird Bulamama Sorunu

 
Türkiye'de Warbird Bulamama Sorunu

Firmalar resmen kan ağlıyor tüm firmalar aynı şeyi söylüyor siparişlerimizi sokamıyoruz diye bir tane firma sadece ismi lazım değil konteyner parasını öderseniz getiririz gibi saçma sapan bir konuşma geçti aramızda gerçekten bilen tanıyan Türkiye'de rc sitelerinden insan gibi cevap alabileceğim birileri varsa lütfen yardımcı olunuz iyi geceler.
 
Ynt: Türkiye'de Warbird Bulamama Sorunu

Balsadan Kendiniz yapacaksınız, yada yapan bir arkadaşa sipariş vereceksiniz. 1/4 p51 için arkadaşım tahminen 8000 tl harcadı. Sadece kanat astarı ve boya kaldı.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 

Ekli dosyalar

  • uploadfromtaptalk1474045062051.jpg
    uploadfromtaptalk1474045062051.jpg
    52.7 KB · Görülme: 19