V977 - Incelemem: Ilk Deneyimlerim

kankavi

Yeni Uye
Katılım
4 May 2014
Mesajlar
7
Tepkime puanı
0
Yaş
37
merhaba arkadaşlar,

mehmet bey bir kutu açma ve inceleme yazısı rica etmişti. maalesef yapamadım, biraz tembellik biraz vakitsizlik açıkcası..

alet bir haftadan fazladır benimle.

lamav4 uçurdum seneler önce ama uzun süre boyunca. 4 kanallıdan sonra geçişte sıkıntı yaşayacağımı düşünmüştüm. kimseye tavsiye etmesem de simülatör çalışmadan heliyi ilk denemede hoverda tutabildim. tabii 4 kanallı gibi stabil durmuyor sürekli full konsantre halde bütün eksenlerde hareket verilmeli.

1 haftadır her gün uçuyorum. hiç düşürmedim. şu an sadece burun önde ya da arkada hover yapıyorum ve yönleri iyice anlamaya çalışıyorm. ve dar çaplı alan turları .. uzun sene uçurmayınca biraz hamlamışım sanırım.

v922 kullanmadığım için bilemeyeceğim ancak gayet sağlam gözüküyor bir kaç pal sürtmesi ve sert iniş yaptım. hiç bir parçası bozulmadı/kırılmadı.

v922de de karşılaşılan, main gear ve main shaft arasında boşluk oluşması problemi bende de ortaya çıktı bir kere. her sert iniş/düşüşte kontrol edilmeli ve pinyon main geara değmiyosa ya da homojen değmiyorsa ana şaft ve main gear iki taraftan karşılıklı bastırılmak suretiyle boşluk sıfırlanmaya çalışılmalı.

kumandası güzel, ancak renkleri bence hoş olmamış. biraz oyuncak kumanda gibi duruyor sanki..

kutunun içinden; ürünün açıklamasında yazmamasına rağmen, 1 adet main gear, 1 çift pal ve bir de kuyruk pali çıktı.

tavsiye edebileceğim yedek parçalar: 1 çift main gear, bir kuyruk borusu (bana sağlam geldi ama sert düşüşlerde kırılabilir belki, biraz sert) 2+ adet ekstra pil. isteğe bağlı olarak iniş takımı ya da motor alabilrirsiniz zaten bütçeyi çok da zorlamayacak fiyatlarda bu yedek parçalar.


benim heli:
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


aleti bir basamak olarak herkese tavsiye ederim. ilk defa heli kullanacaklar kesinlikle bir usb kumanda ile simülatör çalışmalı. ufak modeller çok hareketli oldukları için bunları hoverda tutabilen bir 450-500 kasayı çok rahat tutabilir diye düşünüyorum.

kısmetse, yaz sonuna doğru 500 kasa bir helikopter toplayacağım. bunda da forumdaki bilgiler bana çok faydalı olacak gibi gözüküyor. tabii yeni bir başlıkla montaj ve uçuş aşamalarını sizlerle paylaşmayı düşünüyorum.

forumda emeği geçen herkese teşekkürler.

hepinize iyi akşamlar.
 
V977 - Incelemem: Ilk Deneyimlerim

Paylaşım için teşekkürler Oğuz :thumbup: Yeni model hakkında bazı bilgiler gelmeye başladı :halay: Zaman içerisinde dayanıklılık ile ilgili daha fazla tecrübeniz olacaktır.

Şahsen ben de merak ediyorum ;) :Umarım en az V922 yakın bir şeyler çıkar :) Bu arada servoda yapılabilecek bir revizyon var. Böylece kaza sonrası servoların dişli sıyırma ihtimali azaltılabilir. Akşama bulup, paylaşmaya çalışırım :)

Tekrar eline sağlık :RCKolik:
 
V977 - Incelemem: Ilk Deneyimlerim

Oguz Bey paylasiminiz icin tesekkur ederim.
Gerci ben v922 kullanıyorum ama sizi bu konuyla ilgili yakindan takip edicem.

Not: bu arada kumanda ile ilgilo soylediklerinize katiliyorum :(
 
V977 - Incelemem: Ilk Deneyimlerim

Güzelmiş ufaklık :lollol: Kırımsız uçuşlar :)
 
V977 - Incelemem: Ilk Deneyimlerim

Oğuz Bey ürünle ilgili deneyimlerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkürler. :bravo:

Forumca merak ettiğimiz bir mikro, paylaşımlarınızın devamını da dileriz. :RCKolik:

Kırımsız uçuşlar. :saygilar:
 
bu ürün 70euro üstü olduğu için gümrük yakalanma riski taşımıyomu ??
 
V977 - Incelemem: Ilk Deneyimlerim

taşıyor. fiyatı düşük gösterilirse yakalanmaz.
 
V977 - Incelemem: Ilk Deneyimlerim

peki nasıl düşük gösterticez yakalanırsa baya kötü olur :'(
 
V977 - Incelemem: Ilk Deneyimlerim

berksoyak1' Alıntı:
peki nasıl düşük gösterticez yakalanırsa baya kötü olur :'(
Saygıdeğer Berk Bey,

Bir V977 kaygısı almış başını gidiyor. Rica etsek bir ara fırsat ayarlasınız da giriş yaptınız bu gruba nezaketende olsa bir selam verip, kısaca kendinizi tanıtsanız. (Ki bu durum kayıt sonrası size özelden gelen mesajda açıkca ifade edildi.... )

 
V977 - Incelemem: Ilk Deneyimlerim

peki o zaman kendimi tanıtıyım adım berk tekirdağ da yaşıyorum 15yaşımdayım ve 2 tane modelim var 3.cüsü yolda geliyor ve 4.cü modelimde v977 olmasına karar verdim ama gümrüğe takılırsa onunla uraşıcak vaktim yok iyi akşamlar :D :thumbup:
 
V977 - Incelemem: Ilk Deneyimlerim

adam meşgul abiler, uğraşacak vakti yok :D Bence bu hobiye hiç bulaşma vaktin yoksa ;)