v977 kendi kendine donen kuyruk motoru

Katılım
11 Nis 2015
Mesajlar
173
Tepkime puanı
1
Yaş
43
Merhabalar
V977 alali daha 1 hafta olmadi 4-5 ucus yapabildim. Kuyruk motorunda pervaneyi ceviren kisim sallanmaya basladigindan (pervaneyi taktigimiz ince metal kisim) bilgisayar tamircisine goturup yedek sifir kuyruk motoru ile degistirdim. zaten beyaz siyah kablolar belli oldugundan ters baglama olasiligi yoktu. Kumandayi actim baktim calisiyor disari cikardim tam gaz versemde ana pal ve kuyruk pali yuksek devirde calisiyor heli havalanmiyordu. Once ana disli gevsedi herhalde yine diye dusunup bastirdim kontrol ettim sorun yoktu, Ana paller yipranmistir diye dusunup onlarida degistirdim. Bu arada 15-20 cm yukseklikten de yere carpti ama siddetli degildi.... Sonrasinda baktim kumanda kapali oldugu halde kuyruk motoru calisiyor ve donuyor. Tamirciye tekrar goturdum kuyruk motorunun kablolarinin anakartta girdigi beyaz soket var 4 soketten birisi bostu cikarip ona takti degisen birsey yok... anakartmi almam gerekir 4-5 ucusum var kuyruk pali firladi kayboldu degistirdim, ana disli siyirdi degistirdim, ana paller yiprandi degistirdim... Simdide anakartmi degisecek bukadar sanssizlik olurmu... Daha bir cok yedek parca ve batarya elime bile ulasmadi.200 Tl degerinde Anakart esc servo haricinde tum yedekleri siparis verdim bozulursa parca beklemeyelim diye bahtsiz bedevi olduk heralde...
 
v977 kendi kendine donen kuyruk motoru

Anladigim kadariyla bu forumda ahbap dost iliskileri gecerli yeni uyelere yer yok Turker AKGUN ve Mehmet KUCUKSARI yanlis hatirlamiyorsam bu sitenin kurucu ve daimi global moderatorleri sordugum basit sorulari okuduklari ve ve verecek cvp lari olduklarina eminim ama neyse heliteknik forumda da ayni sorumu sordum belki orada cvp gelir. Gelmesse de kendi basimiza cvp lar bulmaya calisacagiz.
 
v977 kendi kendine donen kuyruk motoru

Evet Sertaç Bey bu forumda kesinlikle ahbap dost ilişkileri geçerli, gayet yerinde bir tespit yapmışsınız. ;)

Burada kimse kimsenin maaşlı personeli falan da değil. O yüzden koşulsuz bildiklerini paylaşan buradaki insanları bu kadar seviyorum ben şahsım adıma. :RCKolik:

Belkide tamamen teknik bir sebebi vardır sizin cevap alamamanızın. Mesela sorunun ne olduğunu tamamen ifade edememiş olmanız, daha anlaşılır olması için zahmet edip fotoğraf video eklememeniz gibi... Ya da sorduğunuz soruların cevaplarına zaten forumda defalarca deyinilmiş olabilir mi ? Hiç araştırmadan sorularınıza hemen bir cevap bekliyor olabilir misiniz örneğin ?

Bunların hiçbiri değil ise biraz sabırlı olursanız mutlaka sorunuza bilen bir arkadaşımızdan cevap gelecektir bence. %p

Ben mesajınıza şanssızlık (!) dışında birşey diyemiyorum kendi adıma. :saygilar:
 
v977 kendi kendine donen kuyruk motoru

Sertaç Bey , bence bu kadar alınganlık yaparak hem kendinize , hem de arkadaşlarımıza haksızlık yaptığınızı düşünüyorum.Unutmayalım ki , forumun kurucusu da olsalar , arkadaşlarımız Hızır değil , siz biz gibi normal gündelik yaşamlarını idame etmeye çalışan sıradan insanlar.Kaldı ki bu son iki gün bir Eskişehir buluşma programı sebebiyle yoğun ve yorgun bir haftasonu geçirdikleri de bir gerçek.Bu konuya açıklık getirdiğime inanarak , sorununuza neden cevap bulamadığınız da yazayım.
En az 10 tane konu vardır ki sizin sorununuzla aynıdır , kuyruk motoru veya anakart arızası sebepli sıkıntılar zamanında paylaşılmıştır ki , bu yüzden aynı şeyleri defalarca yazmak bir müddet sonra yazana da okuyanlara da sıkıntı veriyor.Olabilir , elektronik alet , bozuk gelmiş olabilir , daha pili takarken bozulabilir , garantili aletler değil ki bunlar...En mükemmel ve yüksek fiyatlı ürünler bile bazen durduk yere arıza yapabilir.
Size tavsiyem , en küçük arızayı bir tamircide değil de , evinizde kendiniz yapmaya çalışmanızdır.Biz hobi yapıyoruz ve insanları da bundan keyif almaları için yönlendiriyoruz.Tamirci kısa dönem bir çözüm olsa da , ileri vadede bir yük olacağı gibi , size de modelcilik gelişminizde birşey kazandırmayacaktır.Elinizde tamir ederken bozulsa da o alet , uçamasa da , birşeyler öğrenmenize sebep olacağı için misyonunu tamamlamış demektir....
Şimdi lütfen benzer konularımızı okuyun , sorun hakikaten başka bir sorun ise , buradan ufak bir video ile paylaşın , cevap hemen gelmezse darlanmayın , baktınız cevap gelmiyor , o dediğiniz foruma da gitmekte elbette özgürsünüz.(Bizler o dediğiniz forumun eski üyeleriyiz bu arada) ...
Yani anlatmak istediğim , uygun üslup ve yaklaşımla çözülemeyecek sorun olmadığıdır.Yoksa neden hiç tanımadığımız bir insanın kalbini kırmak için , onunla ilgilenmeyelim , ne yaparsa yapsın diye bir mantık yürütelim ki...Bu üslubu , modelinizle cebelleşmenin , siz de yarattığı hayal kırıklığı ve üzgünlük yüzünden olduğuna yoruyorum.Dediğiniz gibi , burası tıpkı bir aile gibi , ve bir her üyemizi cidden kazanmak isteriz , yoksa kalp kırmaktan kolay ne vardır bu dünyada....

Not : Hiç bir helinin kuyruğu kumanda kapalı iken dönmez , lakin batarya sökülü değilse orası başka tabii ki... :saygilar:
 
v977 kendi kendine donen kuyruk motoru

Dişli yerinde sabit ise yani sıkıştırdıysan hold çekerek swash hareketlerini gözlemleyiniz. Kumandadan pozitif verdiğinizde belkide pallerin açısı doğru değildir.
İkincisi kumanda kapalı iken kuyruk motoru dönmeye devam ediyor demişsiniz bu kart arızası olabilir ayrıca burdaki bir hatayıda düzeltmiş olalım her zaman için önce helinizin enerjisini kesin sonrasında kumandanızı kapatın.


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
 
v977 kendi kendine donen kuyruk motoru

sertac kaymaz' Alıntı:
Anladigim kadariyla bu forumda ahbap dost iliskileri gecerli yeni uyelere yer yok Turker AKGUN ve Mehmet KUCUKSARI yanlis hatirlamiyorsam bu sitenin kurucu ve daimi global moderatorleri sordugum basit sorulari okuduklari ve ve verecek cvp lari olduklarina eminim ama neyse heliteknik forumda da ayni sorumu sordum belki orada cvp gelir. Gelmesse de kendi basimiza cvp lar bulmaya calisacagiz.

Bu yorum için sadece EL-INSAF diyorum ve sizi mutlu olacağınız hızlı şekilde sorularınıza cevap bulacağınız başka bir yerde başarılar diliyorum Sertac bey.......
 
v977 kendi kendine donen kuyruk motoru

Yanlis anlasilmisim ozur diliyorum oncelikle ahbap dost iliskileri gecerli yeni uyelere yer yok cumlesinden sonra gulucuk koyacaktim yada koymam gerekirdi ciddi bir sitem gibi algilandi. isin esprisi olarak soylemistim bunu burda kimse kimseye yardimci olmak yada cvp yazmak zorunda degil aksine hicbir ucret talep edilmeden yardimci olunuyor. Ozellikle de Turker bey ve Mehmet bey bu isin basinda.... Zaten onceki yorumlarimda da tesekkur etmistim kendilerine. Bircok konuda sizin yorumlariniz ve videolariniz sayenizde bilgi sahibi oldum. Dedigim gibi ince bir sitem vardi yazdiklarimda sadece oda benim sabirsizligimdan kaynaklandi, tekrar ozur diliyorum.
 
v977 kendi kendine donen kuyruk motoru

Hakan beyin dedigi gibi yaparak kalem havya seti aldim. Youtube de lehimleme ile ilgili bir kac videodan sonra ilk lehimimi yaptim. Tabi Forumda daha once yazildigi gibi lehim yaparken kuyruk motoru baglantisinin soketini anakarttan cikararak lehimledim. Sonuc ayni ... Kuyruk motoru kendi kendine donuyor. Sonra kablolari ters lehimledim bu sefer ters yonde kendi kendien donuyor. alici karti siparisi verdim. Insallah alici kart gelince kisa devre yaptirmadan basarabilirim. Forumda yazilmis makaron da kullanin diye ama nasil kullanilacagini bilmiyorum:(
Ayni sorunu v922 de birkac kisi yasamis uyumlu mosfet degisimi ile cozenler olmus bu sorunu ama v977 de bu soruna rastlayana ben rastlamadim. Makaronu lehim isleminde nasil kullanacagima iliskin bir video yada link mevcutmudur?
 
v977 kendi kendine donen kuyruk motoru

Sertaç bey , kuyruk yerdeyken hiç gaz vermediğiniz halde kendi kendine dönüyorsa , kabloları ters bağlayıp buna rağmen dönüyorsa , anakartınızda bir sorun var demek ki..
Makaron , hemen hemen her elektronik parçası satan dükkanlarda bulabileceğiniz , oldukça ucuz ve garantili bir yalıtkan malzemedir.Görünüm pipet çubuğuna benzeyen , lehim yapmadan önce lehim alanını ve 1 er cm ilerisini ve gerisini kaplayacak şekilde kesiyoruz, lehim yapacağımız kısımdan biraz ileri kaydırıyoruz ki , ısınınca daralmasın.Lehimi yapıyoruz , lehim soğuyunca , lehimli bölgeye makaronu kaydırıp , bir çakmakla ısıtarak , daralmasını sağlıyoruz.Daralan makaron lehimli bölgeyi sıkıca kavrayarak hem lehime sağlamlık olarak destek verir, hem de kısa devre yapmasını önleyen güzel bir yalıtım olur.Nasıl yapıldığını görünce , hem çok kolay ve pratik olduğunu görecek , bir müddet sonra bu yazdıklarımı okudukça , kendinize kahkahalarla güleceksiniz.. :D Makaronlar değişik kablo kalınlıklarına göre numara numaradır, elinizde lehim yapacağınız kablodan bir numune götürerek uygun olanını alabilirsiniz.Tüm ana renklerde ve ebatlarda temin edebilirsiniz...Youtube şöyle yazın shrink tube , yüzlerce videosunu görebilirsiniz.... :saygilar:
 
v977 kendi kendine donen kuyruk motoru

Hakan Ülgenalp' Alıntı:
Sertaç bey , kuyruk yerdeyken hiç gaz vermediğiniz halde kendi kendine dönüyorsa , kabloları ters bağlayıp buna rağmen dönüyorsa , anakartınızda bir sorun var demek ki..
Makaron , hemen hemen her elektronik parçası satan dükkanlarda bulabileceğiniz , oldukça ucuz ve garantili bir yalıtkan malzemedir.Görünüm pipet çubuğuna benzeyen , lehim yapmadan önce lehim alanını ve 1 er cm ilerisini ve gerisini kaplayacak şekilde kesiyoruz, lehim yapacağımız kısımdan biraz ileri kaydırıyoruz ki , ısınınca daralmasın.Lehimi yapıyoruz , lehim soğuyunca , lehimli bölgeye makaronu kaydırıp , bir çakmakla ısıtarak , daralmasını sağlıyoruz.Daralan makaron lehimli bölgeyi sıkıca kavrayarak hem lehime sağlamlık olarak destek verir, hem de kısa devre yapmasını önleyen güzel bir yalıtım olur.Nasıl yapıldığını görünce , hem çok kolay ve pratik olduğunu görecek , bir müddet sonra bu yazdıklarımı okudukça , kendinize kahkahalarla güleceksiniz.. :D Makaronlar değişik kablo kalınlıklarına göre numara numaradır, elinizde lehim yapacağınız kablodan bir numune götürerek uygun olanını alabilirsiniz.Tüm ana renklerde ve ebatlarda temin edebilirsiniz...Youtube şöyle yazın shrink tube , yüzlerce videosunu görebilirsiniz.... :saygilar:
Simdi anlasildi tesekkurler :D Cakmakla isitma videosunu izlemistim ama acaba ayni malzememi bu diye emin olamamistim. isi ile daralan makaron diye geciyordu zaten bazi yerlerde. Artik alici kartin gelmesini bekleyecegiz...