ar 8000 alıcı satelite olmadan çalışıyormu arkadaşlar

ar 8000 alıcı satelite olmadan çalışıyormu arkadaşlar....i

hakan aygan' Alıntı:
Rasim abi bayağı kafa yordun bu işe emeğine sağlık gerçekten ... nokta olsun bu mesajda diyecem ama senin video yüklenince yine ortalık karışır tahminime göre.....

Rica ederim Hakan, amacımız videolarla ortalığı karıştırmak değil, mevcut durumu ortaya koymak ;)

Muammer Akbulut' Alıntı:
Ar7000 ve Ar8000 demekki satellitesiz olmuyor...

bu da demek oluyor ki elimdeki ar7000 satellitesiz bir işe yaramıyor...

Durum spektrum için gerçekten de böyle Muammer bey. Aslında bu kötü bir şey değil. Sistem tamamen güven vermeden çalışmak istemiyor sadece ve bunu yazılımsal olarak bu şekilde olacak şekilde yapmış adamlar. Alıcı üzerinde anten var, işe de yarıyor ama ikinci bi anten olmadan ben havalanmak istemiyorum diyor.


Biraz uzun bir konu oldu ama ortak bir noktada buluştuk. Spektrum alıcılar ve satellite üzerine güzel paylaşımlar oldu. Bir spektrumsever olarak ben de katkı sağlamaya çalıştım elimden geldiğince... :saygilar:

(uçak için video bu mesajdan 6-7 mesaj önce, önceki sayfada rezerve ettiğim yerde var)
 
ar 8000 alıcı satelite olmadan çalışıyormu arkadaşlar....i

bende konunun en ince ayrıntısına inilmesi için elimden gelen muhalefeti yaptım ;D . sonuçta ar6250 uçak için yeterli görünüyor ama yinede hk da 9.99$ dsmx orange satellite alınsa fena olmaz zaten ar7000 dede lazım olacak 2 tane alırız artık :bravo: :thumbup: %p
 
ar 8000 alıcı satelite olmadan çalışıyormu arkadaşlar....i

Anladigim ve takip edebildigim kadari ile ilk sayfadaki yurtdisi bilgileri ile ayni noktaya geldik, dogru mudur ?

Allah'tan yurtdisi forumlarinda calisiyor diye konuyu paylasmakta acele etmemisiz ve konuyu iyice irdelemisiz, yoksa elin gavuru bizimle kafa bulabilirdi :laugh: :D
 
ar 8000 alıcı satelite olmadan çalışıyormu arkadaşlar....i



Herkese merhaba, konu fazlalığı olmasın gibi bir maksatla buradan sorayım dedim.

Bu hobiye Trex ailesi ile devam edeceğim ilk etapta bir Trex150 aldım Oğulcan'dan(daha doğrusu alacağım anlaştık buluşacağız). Yaza doğru herşey yolunda giderse 250 Quad toplamak istiyorum.

Hemen sadede geleyim. Kumanda olarak DX7s almak istiyorum ancak okuduğum kadarıyla Trex 150 için ayrıca satellite'e ihtiyacım var ve iki tip satellite bulabildim:

1)Spektrum DSMX Remote Receiver SPM9645
2)Spektrum DSM2 Remote Receiver SPM9545

DX7s ile birlikte bunlardan hangisini almalıyım ve
kumanda ile quad'da (naze32/Multiwii SE 2.5 kartlı) sıkıntı yaşar mıyım
satellite arayan arkadaşlar iki adet sormuşlar hep neden böyle.


İlgilenen herekse şimdiden teşekkür ederim.
 
ar 8000 alıcı satelite olmadan çalışıyormu arkadaşlar....i

Akin DSMX ve DMS2 her ikisi de spektrum haberlesme protokolu. Yanliz DSMX en son cikan versiyon. Sen Simdi yeni bir model kumanda alacagina gore daha hizli olan DSMX destekleyen Satellite ve alici kullanmani tavsiye ederim.

Microlarda tek Satellite yetiyor ama buyuk modellerde ya alici+Satellite ya da 2 adet Satellite kullanman tavsiye ediliyor. Burada antenlerden birisi yatay dogeri ise dikey duracak sekilde modele monte ediliyor. Bu sekilde haberlesmede %100 devamilik saglanmis oluyor. Zaten bu konuda aciklandigi uzere alicilar tek basina kullanilmiyor. Dikkat etmen greken nokta ise eger FBL unite kullanirken alici kullanmayacak isen mutlaka 2 adet Satellite kullan.

Quadro ile ilgili sorun hakkinda ise hic bir fikrim yok ama sorun olacagini da düşünemiyorum.
 
ar 8000 alıcı satelite olmadan çalışıyormu arkadaşlar....i

Teşekkür ederim Mehmet Abi şu an gönül rahatlığıyla sipariş geçebilecek duruma geldim, radyo sinyalleri hakkında bir yazı okumuştum ama pek anlamamışım sanırım çünkü iki adet satellite bağlayamadım konuyu :laugh: Quad konusunda da cevap gelecektir kısa zamanda :) forumda bu konudaçok aktif ustalar var.