Merhabalar,
Creality Ender 3 Pro yazıcımla ilgili bir süredir Z eksen sorunları yaşıyorum.
Yazıcıma bazı yükseltmeler yapmak da aklımdaydı zaten. Bu sorunlar da olunca şu işe girişeyim dedim ama tecrübeli arkadaşların değerli fikirlerine ihtiyacım var
Yaşadığım sorun şöyle;
bastığım objenin yüksekliği 6-7 cm'i geçtikten sonra, nozzle (yani Z ekseni) yeteri kadar yükselmiyor ve objeye sürtmeye başlıyor.
Baskı devam ederken her 5-6 cm yükseklikten sonra tablayı biraz manuel olarak alçaltmak zorunda kalıyorum.
Her halükarda ikinci bir Z ekseni takmak istiyordum. Muhtemelen bu sorunumu da çözecektir diye düşünüyorum.
Satılan Z eksen yükseltmelerinin çoğu;
ya 2. Z mili ve üstten iki Z milini sabitleyen bağlantı kayışı
ya da 2. Z mili + 2. Z motoru ama kayış olmadan satılıyor.
Bir sonraki aşamada direct drive da eklemeyi düşünüyorum. Direct dirve'ın ağırlığı da binince 2. Z motoru şart olur mu acaba?
3 seçeneğim var
• 2. Z mili ve iki mili bağlayan kayışlı sistem.
• 2. Z mili ve 2. Z motoru
• 2. Z mili + 2. motor + kayış ( all in one )
Hangisini tavsiye edersiniz?
Creality Ender 3 Pro yazıcımla ilgili bir süredir Z eksen sorunları yaşıyorum.
Yazıcıma bazı yükseltmeler yapmak da aklımdaydı zaten. Bu sorunlar da olunca şu işe girişeyim dedim ama tecrübeli arkadaşların değerli fikirlerine ihtiyacım var
Yaşadığım sorun şöyle;
bastığım objenin yüksekliği 6-7 cm'i geçtikten sonra, nozzle (yani Z ekseni) yeteri kadar yükselmiyor ve objeye sürtmeye başlıyor.
Baskı devam ederken her 5-6 cm yükseklikten sonra tablayı biraz manuel olarak alçaltmak zorunda kalıyorum.
Her halükarda ikinci bir Z ekseni takmak istiyordum. Muhtemelen bu sorunumu da çözecektir diye düşünüyorum.
Satılan Z eksen yükseltmelerinin çoğu;
ya 2. Z mili ve üstten iki Z milini sabitleyen bağlantı kayışı
ya da 2. Z mili + 2. Z motoru ama kayış olmadan satılıyor.
Bir sonraki aşamada direct drive da eklemeyi düşünüyorum. Direct dirve'ın ağırlığı da binince 2. Z motoru şart olur mu acaba?
3 seçeneğim var
• 2. Z mili ve iki mili bağlayan kayışlı sistem.
• 2. Z mili ve 2. Z motoru
• 2. Z mili + 2. motor + kayış ( all in one )
Hangisini tavsiye edersiniz?