Bir şeyi çok merak ediyorum. Yazdıklarını okuyunca ciddi bir alıcı takıntın olduğunu fark ettim. Örneğin ben güç beslemesi konusunda çok titizimdir. Birçok uçağımda ya kendi yaptığım ya da hazır bulunan redundan pil sistemlerini kullanırım. Ama bunca yılda sadece bir kez bağlantı kopması sonucu uçak kaybettim. Onda da fare alıcı antenini yemişti!
Abi en basitinden ve yakın zamandan örnek vereyim... Geçen yıl sevgili Burak Süel'in emanet olarak verdiği yedek uçağı ile uçtum IMAC'de... Üzerinde JR'ın tek beslemeli alıcısı var, uçak aktif olaran uçan bir uçak, komponentler kaliteli vs...
Uçakla antrenman yaparken, bir ara gitti geldi gibi oldu. Dedim acaba mı... Neyse, tekrar baktım ettim sağına soluna birşey yok gibi. Birkaç uçuş güzel, sonra yine benzer bir hissiyat...Ateşleme bataryası ayrı, motor çalışıyor... Yahu dedim bu kadar kuruntu olmaz herhalde...
Uçağı eve getirip sağını solunu başladım kurcalamaya... Bir baktım deans soket belli bir pozisyona oynatınca kesme yapıyor... Soketi elinle takıp çıkarınca off diyorsun, buna hiçbirşey olmaz... Ama sonuç ortada... Teorisini, istatistiğine aklım o kadar basmaz belki ama başıma gelenlerden sonra tekli besleme işi bana uzak olsun....Seninkini fare yer, benimki nem kapar falan ama bu elektrik kontak işlerine asla güvenmiyorum... Sektörün tamamı batak... Muhattabın da yok... Adam bir soketinden yükümlü... O dandik soketten onca emek çöpe gidiyor...
CNC potless gimbal'ın hissiyatı farklı, acaip pürüzsüz... Jetide o hissiyat bir tık daha güzel ama Frsky ın da geri kalır yanı yok... Jetinin core ağırlığını yüksek tutmuşlar sanırım. Stick geri geldiğindeki merkezleme hissiyatı daha kararlı...
Buna rağmen, benim emektar DX9 ve DX18 lerden sonra tereyağı gibiler Frskyınkiler....
Hall sensöre gelince, temas yok, sürtünme yok... Geçen sene DX9 un yayı kırıldı... Açtım değiştim falan, yumuşak ön germeli kullanıyorum... Diyorum ki sürtünen birşey var bunda... Yaysız bir baktım ki potansiyometreden geliyor sürtünme... Üşenmedim diğer gimballerin de yaylarını söktüm baktım, baya sürtünüyor aletler... Bu da ikinci nedenim oldu hall sensör için...