Futaba T6EXHP Kumanda

heliyi kaldırmasını becerebiliyorum ama indirmesini beceremiyorum :)) hep kırım hep kırım....
 
  • Beğen
Tepkiler: Taha KOÇAK
heliyi kaldırmasını becerebiliyorum ama indirmesini beceremiyorum :)) hep kırım hep kırım....
Düzenli ve sabırlı bir şekilde şu dersleri takip etmenizi öneririz. Kolay gelsin ve allah sabır versin :)

 
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Valla görüldüğü kadar değilmiş, zormuş heli işi.
 
Son düzenleme:
Bir bebek yürümeden önce ne yapar ?? Daha düz kontroller oturmadan ters uçmak :eek: ve akrobasi hareketlerine geçmek sizce ne kadar mantıklı :rolleyes:
Nasıl olsa kırmak bedavaya o yüzden böyle uçuş denemeleri yapılıyor . O heli ile bir kez canlı deneme yapıldığında her helici bilirki hover durmak bile saçma derecede zordur .
Benim simülatör kullanan arkadaşlara en önemli tavsiyem , helikopteri yerden kaldırın ve helikopteri kırıma uğratmadan 3-4 dakikan sakin sakin daireler çizerek uçurmaya çalışın . Bu uçuşların sonunda da helikopteri ilk kaldırdığınız noktaya kırmadan indirin .
Bakalım kaç denemenizde helikopteri kırmadan uçurup yere indirebiliyorsunuz 3-4 dakika sonunda .
 
Şimdi, hatırlarsınız hepimizin ilk canlı model uçurma sırasında yaşadığımız bir bacak titreme anı vardır, bu tabi sim de olmuyor.
O simde yapılan hareketlerin gerçek model ile yapılabilmesi için de öncelikle modele çok çok iyi hakim olmak gerekiyor.
Sim uçuşları ile gerçek uçuşlar arasında dağlar kadar fark var malum. Bence en önemli konu temel uçuş disiplinlerini edinmek.
Modeli hiç bir zaman başınızın üstünden geçirmeden ve her zaman önünüzdeki peyzaj içinde kalacak şekilde ve kendinize güvenli bir mesafe dahilinde uçurmak çok ama çok önemli. Kıracaksan da orada kıracaksın. Ben çok dinleyeceğini tahmin etmiyorum ama, Türkalp kardeşime hala aynı şeyi önereceğim, 450 - 500 boyutlarında "ELEKTRİKLİ" bir model ile uçuş eğitimlerine başlarsa, daha verimli ve daha kolay öğrenecektir uçmayı.

Çünkü mutlaka ve mutlaka KIRIM olacak.:saygilar:
 
Son düzenleme: